08.05.2022 | Prva liga Telemach
Mura z zmago začasno na tretje mesto

Mura - Domžale 3:1 (1:0)

* Mestni stadion Fazanerija, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kovačič.
* Strelec: 1:0 Horvat (28.), 1:1 Podlogar (66.), 2:1 Klepač (68.), 3:1 (Bobičanec 93.).
* Mura: Zalokar, Balažic, Bobičanec, T. Cipot (od 62. Beganović), Daku, Horvat, Karamarko (od 84. K. Cipot), Klepač (od 84. Šturm), Kous (od 71. Ouro), Maruško, Pucko.
* Domžale: Mulalič, Alič (od 62. Podlogar), Dobrovoljc, Husmani (od 62. Jovičević), Ibričić, Ilenić, Jakupović, Šoštarič Karić, Klemenčić, Martinović (od 89. Vuk), Pišek (od 77. Repas).
* Rumeni kartoni: Kous, Šturm; Podlogar, Martinović.

Mura ostaja v boju z Olimpijo za tretje mesto v državnem prvenstvu in vsaj do večernega nastopa Ljubljančanov so se črno-beli zavihteli na želeno, tretjo pozicijo. Branilci naslova prvaka so v domači Fazaneriji pred glasnimi tribunami ugnali Domžale, ki so si že zagotovile obstanek, prav visoko na lestvici pa ne morejo več.

V izredno odprtem obračunu v prvem delu ni manjkalo priložnosti na obeh straneh, Domžale so imele v prvem delu celo kanček več od igre, Mura pa je bila s hitrimi prenosi žog izrazito nevarnejši tekmec.

Prve so zagrozile Domžale, ko je že v 9. minuti po nevarnem protinapadu slabo streljal Marko Martinović, Enes Alić je bil nenatančen v 12. minuti. Dvakrat je bil nevaren Amel Jakupović ter ob izteku polčasa še Mitja Ilenić, ki je lepo prodrl po desni strani in po odbitem strelu dobro reagiral in poskusil še enkrat, a tudi tokrat je bil na mestu domači vratar Marko Zalokar. Zeni Husami je v prvem delu zadel tudi prečko, a ob tem napravil prekršek v napadu.

Pri Muri je v 11. minuti prvi resneje zagrozil Klemen Pucko, nato pa minuto kasneje izredno razpoloženi Luka Bobičanec. Žogo, ki jo je vratar Mulalić odbil, je nato poskusil v gol spraviti še Tian Cipot, gostujoča obramba pa je bila na mestu. Cipot je bil v 21. minuti nevaren z glavo, štiri minute kasneje pa domači kapetan Tomi Horvat.

Mura je povedla v 28. minuti, ko je po levi strani hitro prodrl Bobičanec, nevarno streljal z desetih metrov na levi strani, Ajdin Mulalić je žogo odbil, toda le do Horvata, ki je darilo sprejel z odprtima rokama in z levo nogo zabil v mrežo. Zadel je osmič v sezoni.

V drugem delu je za domače v 48. minuti prvi zagrozil Mirlind Daku, a se ni znašel v protinapadu, v isti minuti pa je bil na nasprotni strani s strelom s 30 metrov nevaren Jakupović. Mitja Klepač je zagrozil v 51. minuti, vendar meril preslabo. V 65. minuti je Jakupović že premagal Zalokarja po hitrem protinapadu, žogo pa mu je z golove črte zbil Gregor Balažic, ki se je hitro vrnil v obrambo.

Še v isti minuti so Domžale po grobi napaki domače obrambe izenačile. Sven Šoštarič Karič je z leve strani poslal predložek pred vrata Mure, a na žogo ni reagiral nihče, na drugi strani pa je sam do nje ob vratnici prišel Matej Podlogar in za izenačenje zadel prvič v sezoni.

Mura je za novo vodstvo potrebovala dve minuti, ko je Horvat z izjemno podajo zaposlil Klepača, ta pa je zaključil učinkovito. Na drugi strani je Nikola Jovičević iz dobrega položaja zadel zunanji del mreže. Daku je zatresel mrežo Domžal v 79. minuti, vendar je bil pred tem ob strelu Bobičanca v prepovedanem položaju, kar je razkril pregled posnetka.

V 90. minuti je imel izenačenje na nogi Gaber Dobrovoljc, odlično pa je reagiral Zalokar. Daku nato v sodnikovem podaljšku ni uspeli pospraviti mrežo mimo že izigrane domžalske obrambe, minuto kasneje je njegovo napako popravil Amar Beganović z evrogolom s kakšnih 20 metrov.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.05.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Domžale
    Mura ostaja v lovu na tretje mesto. Sobočani bodo nove točke lovili v Fazaneriji, na prekmursko ravnico prihajajo Domžale, ki jih črno-beli v letošnji sezoni še niso premagali.

DELI NA