16.06.2010 | A
NZSjevci boljši od novinarjev

Čeprav je SP v polnem zamahu in se Kekovi varovanci pospešeno pripravljajo na Američane, pa so si člani delovne skupnosti NZS vzeli popoldan za nogometno druženje z novinarjev. Slednji so tokrat obleki nogometne majice in pokazali svoje znanje 'na terenu'.

Na pomožnem igrišču srednje šole Hyde Park High School sta se pomerili ekipi na četrtini igrišča z improviziranimi goli v dimenzijah 5x2, ter v postavi 6+1. Po uvodnem otipavanju, so člani ekipe NZS kmalu prevzeli pobudo, toda 'radijec' Luka Petrič na novinarskih vratih se ni pustil ugnati kar tako. Slednje je tako NZSjevcem v prvem polčasu uspelo le enkrat, ko je bil po lepi akciji natančen Uroš Stanič, vodja markrtinga in odnosov z javnostmi pri NZS.

V drugem polčasu so NZSjevci še bolj pritisnili proti vratom, ter si priigrali že na prvi pogled nedosegljivih 3:0 (strelca Stanič in Osman). Toda, po nekaj okrepitvah med polčasom pri novinarjih, je najprej znižal Ekipin Andrej Miljkovič, potem pa še Delov Jernej Suhadolnik in pri rezultatu 3:2 je tekma postala ponovno odprta. NZSjevci, prav tako okrepljeni s spremljevalcem reprezentance Ismailom Osmanom ter vinarjem Danilom Steyerjem, so po nekaj trenutkih negotovosti tekmo varno pripeljali do konca, med strelce pa se je vpisal prav Steyer.

Selekcija NZS: mag. Ivan Simič (predsednik NZS), Aleš Zavrl (generalni sekretar NZS), Uroš Stanič (vodja marketinga, odnosov z javnostmi in IT NZS), Matjaž Krajnik (tiskovni predstavnik NZS), Franci Kancilja, Miha Košorog (pomočnik ekonoma reprezentance), Izmail Osman (spremljevalec reprezentance na SP 2010) , Danilo Steyer (vinar);

Selekcija novinarjev: kapetan Branko Vekić (Sportske novosti), Rok Tamše in Jernej Suhadolnik (oba Delo), Luka Petrič (Radio Slovenija), Denis Sabadin (Primorske novice), Sandi Škvarč (RTV regionalni center Koper), Andrej Miljković in Jure Bohorič (oba Ekipa) in Rok Plestenjak (SiOL Sportal);

Poškodba Simiča

Čeprav je bila tekma zgolj prijateljske narave, pa je tokrat šlo za čast, zato sta obe ekipi srečanje vzeli precej resno. Morda celo malo preveč, kar je na svoji koži občutil kar predsenik NZS, Ivan Simič, ki je na avt liniji reševal pobeglo žogo, pri tem začutil bolečino v zadnji stegenski mišici. Simič, sicer znan kot dolgoprogaš, saj v fitnesu redno preteče tudi več kot deset kilometrov, je po poškodbi povedal, da se je pred srečanjem slabo ogrel, zaradi poškodbe, pa bo za nekaj dni moral izpustiti tudi vadbo na tekaču v četrtem nadstropju Southern Sun hotela.

Po končani tekmi so bili novinarji povabljeni v paviljon, kjer sta kapetana obeh ekip, Simič in Vekič, s skupnimi močmi razrezala tudi torto, ki jo je pripravil reprezentančni kuhar, Tine Janežič.

Tekst: NZS/MaK
Foto: MC NZS/Taka

SORODNE NOVICE

 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Odmevi po žrebu
  Slovenska delegacija na čelu s selektorjem Matjažem Kekom in predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem je v Hamburgu žreb skupin za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji ocenila za težak. Kot pa je poudaril selektor, tekmece poznajo in bodo na EP šli tekmovat, ne zgolj sodelovat.
 • 04.12.2023 | A
  V skupini C z Dansko, Srbijo in Anglijo
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu, ki bo med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto potekalo v Nemčiji, v skupini C pomerila proti Danski, Srbiji in Angliji. Tako je določil današnji žreb v hamburški koncertni dvorani.
 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
  Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
 • 02.12.2023 | A
  Slovenski nogometaši bodo danes dobili tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.

DELI NA