13.10.2023 | U21
Na Cipru do visoke zmage

Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

KVALIFIKACIJE ZA EURO U21 2025 - TRETJI KROG

CIPER U21 - SLOVENIJA U21 0:3 (0:2)

Stadion Ethnikos Achnas. Sodniki: Munro, Bell, Rae (vsi Škotska). 
Strelci: Cipot (6', 23'), Flakus Bosilj (76').
Rumeni kartoni: Kerkez, Vrontis; Sešlar.
Ciper U21: Kittos, Venizelou, Kerkez (81' Koumpari), Antoniou, Djiama (46' Dimitriou), Foti, Satsias (69' Pontikou), Okkas, Vrontis, Georgiou (81' Koutsakos), Savva (46' Andreou). Selektor: Konstantinos Makridis.
Slovenija U21: Leban, Ilenič, Ratnik, Kuzmić, Strajnar, Zeljković, Jevšenak (80' Ostrc), Begić (68' Brest), Sešlar (80' Pišek), Cipot (71' Pečar), Flakus Bosilj (80' Gradišar). Selektor: Milenko Aćimović.

Slovenci so prvo nevarno akcijo odigrali v četrti minuti. Tjaš Begić je preigraval v kazenskem prostoru, nato pa je David Flakus Bosilj sprožil preko domačih vrat. Se je pa domača mreža zatresla v uvodu šeste minute dvoboja. Akcijo je z odvzeto žogo pričel Svit Sešlar, po podaji Davida Flakusa Bosilja v prostor pa je v polno meril Tio Cipot. Gostitelji srečanja so odgovorili v 11. minuti, ko je Žan Luk Leban strel Antonia Fotija preusmeril mimo leve vratnice.

Sledilo je obdobje brez pravih priložnosti, slovenska zasedba pa je v 23. minuti podvojila svojo prednost! Tjaš Begić je s podajo v kazenski prostor najprej našel Svita Sešlarja, ta pa je žogo spravil do Tia Cipota, ki je z devetih metrov dosegel še drugi zadetek na tekmi. V 32. minuti je po predložku Ciprčanov dobro posredoval Žan Luk Leban, nevarno pa je bilo tudi deset minut kasneje, ko je Giannis Satsias podal z leve, Stavros Georgiou pa je bil pred golom za korak prekratek.

Tio Cipot je bil osrednji junak prvega polčasa, v drugi minuti nadaljevanja pa je bil blizu tretjega zadetka, a mu je veselje po strelu z vrha kazenskega prostora preprečil okvir gola. V 49. minuti so zapretili tudi gostitelji. Žan Luk Leban je bil prenizek po predložku z desne, rezervist Antreas Dimitriou pa je streljal mimo bližnje vratnice. Pred slovenskimi vrati je bilo nevarno tudi v 52. minuti, ko pa je Antonio Foti streljal preko gola Žana Luka Lebana.

Srečanje je bilo odločeno v 76. minuti, ko je bil David Flakus Bosilj po dolgi žogi Marka Strajnarja prehiter za ciprsko obrambo, v zaključku akcije pa je dobil še soočenje z vratarjem Stefanosom Kittosom. Dve minuti kasneje se je priložnost ponudila še Martinu Pečarju, a je član Brava streljal mimo domačega gola. Izid se v zaključku dvoboja ni spremenil, Slovenci pa so vknjižili še drugo gostujočo zmago.

"Današnja tekma je bila zelo pomembna, saj so gostovanja na Cipru vselej zelo težka. Mislim, da smo upravičili vlogo favorita. Ne bom dejal, da smo zmagali na preprost način, a tako, kot smo si zadali. V tekmo smo prenesli delo s treningov. V ekipi vlada dobro vzdušje, tako moramo samo nadaljevati. Za zadetka se lahko zahvalim celotni ekipi, saj brez podpore moštva ne bi zadel dvakrat. Nocoj sem bil uspešen jaz, naslednjič bo morda kdo drugi. Ekipa vedno izpostavi posameznika, tokrat sem bil na srečo jaz," je po zmagi dejal Tio Cipot.

Zasedbo selektorja Milenka Aćimovića v torek čaka še tekma z Avstrijo, dvoboj v Fazaneriji se bo pričel ob 18. uri. Vstopnice so že v prodaji.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 

DELI NA