Na Hrvaško na kvalifikacije za Euro 2022

Ženska futsal reprezentanca se je zbrala včeraj v Mariboru, sinoči je opravila še zadnji trening, danes zjutraj pa potuje na Hrvaško. Tam bo od jutri, 20.10., do sobote, 23.10., igrala kvalifikacije za evropsko prvenstvo. V skupini v Karlovcu se bodo varovanke selektorja Dejana Krambergerja merile s Portugalsko, Hrvaško in Poljsko.

Slovenija za kvalifikacije:
Valentina Tuš (KMN Slovenske gorice), Rebeka Šnofl (KMN Slovenske gorice), Laura Škvorc (KMN Slovenske gorice), Ines Krajnc (KMN Slovenske gorice), Aneja Lorbek (KMN Slovenske gorice), Barbara Lah (ŠD Extrem), Anja Žvokelj (ŠD Košana), Ana Bucik (ŠD Košana), Anja Ložar (ŽNK Celje), Ines Ermenc (ŽNK Celje), Sergeja Kos (ŽNK Celje), Klementina Mavhar (ŽNK Celje).

Dobro vzdušje

»Začenja se. To sem povedal tudi igralkam na zadnjem treningu pred odhodom. V izbrani vrsti imamo 12 igralk, ki so bile tudi na zadnjem zboru. Veseli me, ker je trojec Ines Krajnc, Aneja Lorbek, Klementina Mavhar saniral poškodbe. Zdravstveno stanje v ekipi je boljše, vzdušje pa dobro,« pravi selektor Dejan Kramberger, ki je pohvalil tudi delo in pristop na zadnjem treningu pred odhodom na Hrvaško.

»Pred nami je prva tekma, kjer nas čakajo najtežje tekmice. Portugalke sodijo v sam svetovni vrh. Verjamem, da se jim lahko zoperstavimo, poudarek bo na obrambi, predvsem pa brez straha. Vodilo nam bo tekma proti Finski. Če bomo odigrali tako, bomo lahko na koncu zadovoljni,« je povedal selektor Kramberger.

»Glede na vzdušje, ki ga imamo v ekipi, mislim, da je ekipa prava. Včerajšnji trening je tudi pokazal in potrdil dobro klimo. Jutri nas čaka že prva tekma, proti aktualnim evropskim podprvakinjam. Zavedamo se zelo težke tekme, a s pravim pristopom bi lahko nasprotnicam delo kar precej otežile. Na tekmi proti Hrvaški imamo največ pričakovanj, ker se zavedamo, da imamo možnosti osvojiti tudi tri točke. Tudi proti ekipi Poljske želimo presenetiti in osvojiti kakšno točko. Bo pa moral bit predvsem pravi pristop. Tak, kot je bil proti Finski,« pred začetkom kvalifikacij pove kapetanka Valentina Tuš.

»Končno smo dočakali tekme, za katere smo garali na vseh letošnjih zborih. Pokazalo se bo, kaj smo se naučili, katere so naše kvalitete in na čem je potrebno še delati. Osebno se najbolj veselim sosedskega derbija z reprezentanco Hrvaške. Pričakujemo nivo tekem, na kakršnem letos še nismo igrali. O Portugalkah najbrž ni potrebno posebej razpravljati, na tem mestu si želim predvsem, da tekmo odigramo brez nekega očitnega strahospoštovanja, zbrano in pogumno. Poljska in Hrvaška sta vsekakor premagljivi. V teh tekmah bo vse odvisno od našega pristopa, zagotovo pa gremo v vsako tekmo z zmagovalno miselnostjo in ciljem osvojitve treh točk. Pripravljene smo in komaj čakamo, da se začne zares,« ob tem doda izkušena Sergeja Kos.

Na Hrvaško

Slovenija bo še drugič v svoji zgodovini igrala kvalifikacije za EP 2022, v kvalifikacijski skupini 2 pa bodo poleg Slovenije še Portugalska, Poljska in Hrvaška. Prvakinje štirih kvalifikacijskih skupin se uvrstijo na EP, naknadno pa bo znana tudi država gostiteljica.

Leta 2018 prvič

Slovenija je že sodelovala v kvalifikacijah za Euro 2019, v Karlovcu je izgubila tri tekme. Evropske prvakinje so leta 2019 postale Španke, srebrne so bile Portugalke, bronaste Rusinje.

Kvalifikacije za EP 2022:

20.10.
Portugalska – Slovenija (16.00)
Poljska – Hrvaška (20.00)

21.10.
Poljska – Portugalska (16.00)
Hrvaška – Slovenija (20.00)

23.10.
Slovenija – Poljska (13.00)
Hrvaška – Portugalska (16.30)

V pričakovanju 21. uradne tekme

Slovenska ženska futsal reprezentanca je dosedaj odigrala 20 uradnih tekem. Vknjižila štiri zmage, ob tem ima še remija in 14 porazov. Prvo uradno tekmo so naše igralke odigrale 14.5. 2018, ko so remizirale s Slovaško.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 04.12.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  V pričakovanju NZS Futsal centra za futsal igralke
  Nogometna zveza Slovenije bo v okviru NZS centrov v mesecu decembru izvedla prvi pregledni trening igralk, na katere bi lahko v bodoče računal selektor ženske futsal reprezentance Drago Adamič, ki bo igralke zbral v soboto, 10.12., v Športni dvorani v Spodnjem Dupleku.
 • 22.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Portugalska prevelik zalogaj
  Portugalska je potrdila, da je v izvrstni formi in da odkrito cilja na svojo tretjo zaporedno uvrstitev na evropsko prvenstvo. Dosedaj je bila tam dvakrat, vsakič pa je v finalu klonila proti Španiji.
 • 20.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Po dobrem prvem polčasu v nadaljevanju pošle moči
  Slovenija je s porazom proti Italiji začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Jutri se bo Slovenija pomerila z evropskimi podprvakinjami Portugalsko.
 • 19.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Odpotovale na Portugalsko, jutri proti Italiji
  Po pripravah v Novi Gorici je ženska futsal reprezentanca odpotovala na Portugalsko, kjer jutri, v četrtek, začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Uvodoma se bo Slovenija pomerila z Italijo, reprezentanca pa je ostala brez Anje Žvokelj, ki je zaradi poškodbe ostala doma.
 • 17.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Ambiciozno in odločno na Portugalsko
  „Vedno sem ambiciozen, težim k zmagovalni mentaliteti. Sem pa tudi realen. Zavedam se, da so vse tri reprezentance v kvalifikacijah po ratingu močnejše od nas. Je pa naša naloga, da se jim približamo, odigramo po najboljših močeh in skušamo do kake točke ali kaj več,“ sklene Adamič.
 • 15.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  V Novi Gorici zbor ženske futsal reprezentance
  To so tretje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, v katerih Slovenija sodeluje. Dosedaj je v glavnem delu kvalifikacij odigrala šest tekem in jih vseh šest izgubila. Letos je Slovenija tekmovanje začela že v predkvalifikacijah, kjer pa je nanizala tri zmage v prav toliko tekmah. Tokrat jo na Portugalskem čakajo tri tekme – proti Italiji, Portugalski in Belorusiji.
 • 10.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Po pripravah v Novi Gorici na kvalifikacije
  Pred žensko futsal reprezentanco so kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Naša izbrana vrsta, ki jo vodi selektor Drago Adamič, se bo zbrala v soboto, 15.10., v Novi Gorici. Tam bo reprezentanca opravila priprave, 18.10. pa odletela na kvalifikacije na Portugalsko.
 • 01.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Še druga zmaga v dveh dneh
  Ženska futsal reprezentanca je tudi na drugi pripravljalni tekmi premagala Češko. Danes je dva gola k zmagi dodala Anja Ložar, enega pa Maja Zajc, tekma se je končala z rezultatom 3:1. To je bil zadnji in zelo uspešen test reprezentance pred skorajšnjimi kvalifikacijami za EP 2023.
 • 30.09.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Slovenija premagala Češko
  Ženska futsal reprezentanca je na prvi od dveh pripravljalnih tekem v gosteh s 3:1 porazila Češko. Anja Žvokelj je dosegla dva gola, Ines Ermenc enega, druga tekma bo jutri dopoldan.
 • 30.09.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Na Češko po korak naprej
  „Dosedaj smo imeli štiri, pet, morda šest igralk, ki so lahko delno spremljale tempo tekme, potem smo padli. Sedaj smo ta nabor igralk razširili, to je sedaj dodana vrednost. Zagotovo bomo lahko več tekli in dlje spremljali in bili posledično tudi enakovredni,“ pred testom s Češko razmišlja selektor Adamič.

DELI NA