09.02.2024 | 1. SFL
Na Škofijah, v Kobaridu in Sevnici

V Sodražici je bila sinoči že odigrana uvodna tekma 16. kroga 1. SFL. Gostujoči FK Dobovec je pred kamerami Šport TV-ja s 4:1 premagal THE Nutrition Extrem. Petek prinaša tri preostale tekme. KMN Bronx Škofije pričakuje Siliko Vrhnika, KMN Sevnica FK Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid pa z novim trenerjem KMN Meteorplast Šic bar.

1.SFL, 16. krog, 8.2.
THE Nutrition Extrem – FK Dobovec 1:4 (0:3)
0:1 Kneževič (5.), 0:2 Anderson (14.), 0:3 Pasariček (28.), 0:4 Pasariček (34.), 1:4 Gregorič (38.)

9.2.
KMN Bronx Škofije – Siliko Vrhnika (20.00)
KMN Sevnica – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)

Vsaka kot finale lige prvakov

Sevnica se dobro drži v tej sezoni in zaseda visoko 4. na lestvici 1. SFL. Danes doma pričakuje Dobrepolje, ki na vsak način išče način za beg z dna lestvice.

„Zavedamo se, da je tekma pri nas za goste eno zadnjih upanj in priložnosti, da začnejo nabirati točke. Tudi zato nas čaka nocoj zahtevna tekma,“ napove trener Sevnice Matej Zakšek. V tej sezoni sta se ekipi pomerili dvakrat: vsakič so slavili domačini, rezultat pa identičen: 3:2.

„Dobro smo se pripravili na goste, zavedamo se svojih kvalitet, ki pa jih bo treba potrditi na terenu. Moramo ostati zbrani in pokazati več želje kot tekmec, ki bo pod pritiskom,“ sklene Zakšek.

Skoraj štiri mesece Dobrepolje že čaka na svojo 2. prvenstveno zmago. Dosedaj je ugnal le Sevnico, z zbranimi štirimi točkami je na 8. mestu. „Vemo, da je to ena od tekem za biti ali ne biti. Dejansko je sedaj vsaka od tekem do konca za nas kot finale lige prvakov. Predvsem smo stopili skupaj. Želim pa si, da tisto, kar govorimo in delamo na treningu, prenesemo na tekmo. Da je konec govorenja o dobri igri in nesrečnih porazih, potrebujemo točke,“ je jasen trener Dobrepolja Dani Kaljevič.

„Sevnica niti ni presenečenje. Igrajo futsal in zmagujejo, spominjajo me na našo lansko podobo v 1. SFL,“ še pristavi Kaljevič.

Z novim trenerjem

V Kobaridu so segli po trenerski menjavi, namesto Mateja Kavčiča sta prišla nekdanja igralca Oplasta, tudi reprezentanta, Jaka Sovdat in Primož Zorč, v vlogi glavnega trenerja pa Sovdat. „Še enkrat hvala klubu Oplast za izkazano zaupanje. Čez noč ne moremo spremeniti veliko, a bomo spremenili sčasoma vse. Po prvih treningih so igralci navdušeni, tudi sam bi jih pohvalil za zavzeto delo,“ začne Jaka Sovdat, ki bo moral v petek brez Tiana Uršiča. „V goste nam prihaja KMN Meteorplast Šic bar, ki je zelo dobra ekipa, v njej pa deluje moj prijatelj Tomislav Novak,“ za konec prve najave Sovdat polaska gostom z željo, da bi s pozitivnim rezultatom začel svojo novo delo. Sovdat bo nocoj debitiral na klopi 1. SFL. Prej je deloval v mlajših klubskih selekcijah.

Po zgodovinski uvrstitvi na zaključni turnir pokala Terme Olimia, ki bo 8. in 9. marca v Podčetrtku, čaka ljutomersko ekipo ponovno dolgo potovanje v Kobarid, kjer bo na sporedu še tretji obračun v tej sezoni z Oplastom. Dosedanja sta se končala z neodločenima izidoma. Sredi novembra v Ljutomeru je bilo 3:3, v Kobaridu pred slabim mesecem pa 2:2. Prleki odhajajo v Kobarid brez Tilna Rajterja in Alena Ruisa, ki okrevata po poškodbah in bosta svoje soigralce še nekaj časa spremljala s tribune, manjkal bo tudi vratar Luka Lovrec, ki je imel v minulih dneh reprezentančne obveznosti in ni treniral z ekipo. Po slavju na pokalni tekmi v Sevnici je ljutomersko moštvo opravilo par dobrih treningov in se z veliko optimizma odpravlja na drugi konec Slovenije. "Čaka nas dolga pot. Nasprotnik ima novega trenerja, zato bodo sigurno nekaj spremenili v svoji igri. Zaradi tega smo se malce težje pripravili na njih, ampak mislim, da smo kljub temu dobro pripravljeni. Zadnje časa treniramo dobro. Pričakujem našo zmago," je po sredinem treningu dejal Rok Šnofl, ki je začetek sezone izpustil zaradi operativnega posega, v nadaljevanju pa v osmih prvenstvenih obračunih dosegel tri zadetke.

Razigrani Siliko na Škofije

Na Škofijah pri domačemu KMN Bronx Škofije gostuje vodilni Siliko.

„K nam prihajam ekipa, ki je trenutno v najboljši formi, kar pomeni, da nas spet čaka velik izziv. Cilj je pokazati željo in borbo kot proti Dobovcu, kar nam je uspelo na prvi tekmi prejšnji torek. V nasprotnem primeru in brez pravih atributov nas lahko hitro doleti podobna usoda kot proti Dobovcu prejšnji petek,“ je trener škofjotov Nebojša Vajič mojstrsko zadnji dve prvenstveni tekmi s prvaki izkoristil za najavo tekme proti Siliku, čigar reprezentanti so minule dni navdušili v dresu Slovenije na tekmah proti Hrvaški.

„V ponedeljek in torek smo trenirali brez reprezentantov, v sredo pa smo bili vsi. Bronxi so v domači dvorani čisto druga ekipa kakor v gosteh. Zato nas čaka zelo zahtevno gostovanje. Vseeno verjamem, da bomo odigrali na visokem nivoju in vknjižili zmago,“ pa v napovedi pove trener Silika Mile Simeunovič.

Tekst: D.P.
Foto: KMN Meteorplast Šic bar

SORODNE NOVICE

  • 05.07.2023 | 1. SFL
    V Slovenijo tudi nekdanji evropski klubski prvak
    Dobovec, slovenski državni prvak, bo konec oktobra gostil skupino 4 glavnega dela tekmovanja – v Slovenijo prihajajo portugalska Benfica (evropski klubski prvak iz leta 2010), romunski Club Sportiv United Galati in francoski Etoile Lavalloise.
  • 29.10.2022 | 1. SFL
    Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi
    Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).
  • 28.04.2021 | 1. SFL
    Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
    Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
  • 23.02.2021 | 1. SFL
    Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
    Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
  • 18.02.2021 | 1. SFL
    Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
    Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
  • 15.02.2021 | 1. SFL
    Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
    V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
  • 05.11.2020 | 1. SFL
    Zelena luč tudi za 1. SFL
    Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
  • 12.10.2018 | 1. SFL
    Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
    Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
  • 27.12.2017 | 1. SFL
    Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
    Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
  • 22.12.2017 | 1. SFL
    Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
    Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.

DELI NA