26.11.2023 | Prva liga Telemach
Na derbiju v Fazaneriji brez zadetkov

Mura - Maribor 0:0

* Stadion v Fazaneriji, sodniki: Matoša, Kasapović, Mikača.
* Strelci: /.
* Mura: Mihelak, Kous (od 83. Domjan), Morris, Sadriu, Jurišić, Maruško, Tripi, Cottrell (od 67. Kurtović), Brkić (od 46. Trontelj), Shabanhaxhaj, Maroša (od 67. Jovičević).
* Maribor: Jug, Žinič, Watson, Šoštarič Karič, Urata (od 90. Guerrico), Vrhovec, Repas, Lorber (od 46. Laušić), Soudani (od 68. Božić), Kolar (od 76. Iličić), Jakupović.
* Rumeni kartoni: Trontelj, Tripi, Kous; Vrhovec.
* Rdeč karton: /

Mariborčani, varovanci Anteja Šimundže, nekdanjega trenerja Mure, so v Mursko Soboto prišli trdno odločeni, da na sicer vedno zahtevnem gostovanju osvojijo polni izkupiček. Njihovi navijači ne bodo mogli trditi, da se niso trudili, da niso poizkušali, zagotovo pa bodo zaradi tega še bolj razočarani. Kljub izraziti premoči v posesti žoge njihovi ljubljenci niso pokazali prav nič kreativnosti oziroma domišljije, priložnosti si praktično niso ustvarili.

Osvojena točka sicer ne pomeni katastrofe, pomeni pa, da so še bolj oddaljeni od vodilnih ekip. Za Celjem zaostajajo za 14, za Olimpijo pa pred medsebojnim obračunom za devet točk.

Prvi polčas je minil v dominaciji Mariborčanov. Od prve minute naprej so pletli mrežo okoli vrat, poskušali s streli, a velikih priložnosti si niso pripravili. V 18. minuti je Arnel Jakupović streljal mimo gola, le minuto pozneje pa je bilo videti, da se je pritisk Mariborčanov obrestoval.

Hilal Soudani je dobro streljal, vratar Klemen Mihelak je žogo odbil do Marka Kolarja, ta je v prvem poskusu zadel vratnico, v drugo pa vendarle bil natančnejši. Maribor se je veselil, a kratek čas, oglasil se je namreč Var, po ogledu posnetka pa so sodniki dosodili predhodni prekršek Jakupovića nad Žigo Kousom.

Mura se je osredotočala na protinapade, po enem izmed njih je zadela mrežo, a tudi gol Timoteja Brkića ni obveljal, saj je bil podajalec Roko Jurišić pred tem v nedovoljenem položaju.

Tudi v drugem delu so gosti zadržali pobudo, toda še naprej posebno nevarni niso bili. Jakupović je dvakrat poskušal s streli od daleč, tudi poskus Jana Repasa ni šel v okvir vrat, Kolar pa se ni najbolje znašel po slabem posredovanju Mihelaka.

Najlepšo priložnost na tekmi so imeli gostitelji. Spet po protinapadu, ko se je v 73. minuti po protinapadu in samostojnem prodoru Dardan Shabanhaxhaj odločil za strel z leve strani, odbita žoga je padla na glavo Nikole Jovićevića, ki je sicer dobro reagiral, vendar mu je veselje s sijajno obrambo preprečil vratar Ažbe Jug.

V naslednjem krogu bo Mura gostovala pri Bravu, Maribor pa bo gostil Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Maribor
    Fazanerija gosti prekmursko-štajerski derbi Mure in Maribora. Ante Šimundža se v nedeljo prvič po tem, ko je konec leta 2021 zapustil klop Sobočanov, v Mursko Soboto vrača kot trener tekmeca.

DELI NA