01.03.2019 | Pokal Terme Olimia
Na klop Dobovca po naslove, ne pa po 2. mesta

Ekipa Dobovca je v minulem koledarskem letu navdušila doma in na tujem, v teh dneh pa lovijo svojo drugo pokalno lovoriko. Dobovec MB Monting v Podčetrtku brani naslov prvaka pokala Terme Olimia.„Pripravljeni smo. Kako dobro, pa bo pokazal turnir,“ pred potjo v Podčetrtek razmišlja trener Kujtim Morina, ki slabi dve leti sedi na klopi ekipe.

Polfinale bo na sporedu v spletnem prenosu na www.futsal.si, finale pa na Sportklubu. Na tem mestu pa tudi poziv vsem gledalcem, da pridejo v dvorano pravočasno (odprta bo 75 minut pred prvo tekmo dneva, tudi vstopnina).

Pokal Terme Olimia 2018/2019:

polfinale, 2.3.
FC Litija – Dobovec MB Monting (17.00) (videoprenos na www.futsal.si)
KMN Bronx Škofije – FutureNet Maribor (19.30) (videoprenos na www.futsal.si)

finale, 3.3.
zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2 (19.15) (prenos na Sportklubu) 

3:0 ne pomeni nič

„Vesel sem, kako smo reagirali po zmagi proti Mariboru. Gostovali smo še na Škofijah in s krepko zdesetkano postavo prišli do zmage. Zadovoljen sem. Predvsem pa takrat, ko vidim, kako so fantje motivirani na treningu in komaj čakajo polfinale proti Litiji,“ nadaljuje Morina, ki je z Litijo bil bitke v lanski sezoni, ugnal jih je v pokalu in 1. SFL. V novi sezoni Dobovec vodi 3:0 v zmagah proti Litijanom. Morina ne da nič na te številke in statistiko.

„Vemo, da igramo proti Litiji, ki je vedno tekmec vreden spoštovanja. Vsi vemo, da nas čaka zahtevna tekma. Litija je vse svoje moči usmerila v pokalno tekmovanje, zato bo naredila vse, da nas preseneti. Tega se zavedamo, čaka nas pravi derbi,“ meni Morina, ki je pripravljen tudi na vsa mogoča presenečenja, ki mu jih pripravlja trener Litije Damir Pertič. „Precej dobro poznamo Litijo in njene igralce. Cenim njihovo delo in delo trenerja,“ dodaja Morina, ki premore kvalitetno zasedbo. Kaj in koliko jo lahko še nauči, nas zanima.

Skromno in ponižno

„Igralce vedno opozarjam, da moramo ostati skromni in ponižni, predvsem pa željni dokazovanja. Jasno nam mora biti, da se lahko vedno naučimo nekaj novega. Nismo mi ekipa, ki bi se postavljala na terenu in poudarjala, kdo smo, kaj smo. Mi želimo le potrjevati rezultate in uspehe iz tekme v tekmo. Ker pa smo uspešni, so vsi proti nam še toliko bolj motivirani. Tega se moji igralci zavedajo in zmorejo to prenašati in se s tem soočiti. Zato so bili tudi izbrani in pripeljani k nam,“ dodaja Morina, ki ne skriva, da ga mika nova lovorika. „Sem trener, ki je željan prvih mest. Nisem prišel v Slovenijo, da bi osvajal 2. mesta. Vse bomo naredili, da nam uspe. Vse pa se začne v polfinalu, to nam je vsem jasno!“ javno opozori svoje igralce, da ne bi njihove glave ali misli kam odtavale.

Dobovec prihaja na pokalni turnir brez Kristijana Postružina, ki je vnovič poškodovan. S treningi naj bi Kiki, kot ga kličejo soigralci, začel čez nekaj tednov. „Nekako smo se zbrali in sestavili. Kristijan ima res smolo. Je pa edini na listi poškodovanih. Kar pa ni bila ravno klasika v zadnjih mesecih, ko smo imeli vsaj dva poškodovana ves čas,“ pojasni Morina.

Dobovec MB Monting na zaključnih turnirjih pokala Terme Olimia:
2017/2018 – prvak
2015/2016 – finalist
2014/2015 – finalist
2013/2014 – polfinalist
2012/2013 – finalist

Dobovec MB Monting na poti do polfinala pokala Terme Olimia v sezoni 2018/2019:

osmina finala:
prost

četrtfinale:
KMN Oplast Kobarid – Dobovec MB Monting 1:1
Dobovec MB Monting – KMN Oplast Kobarid 7:2

Zmagovalci pokala Terme Olimia (23 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1
Dobovec MB-Monting 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
  V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
  Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
  Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
  Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
 • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
  V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
 • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Petič na turnirju, želijo v finale
  V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
 • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po prvi finale v klubski zgodovini
  KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
 • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
  Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
 • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Znani udeleženci finalnega turnirja
  Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA