01.03.2019 | Pokal Terme Olimia
Na klop Dobovca po naslove, ne pa po 2. mesta

Ekipa Dobovca je v minulem koledarskem letu navdušila doma in na tujem, v teh dneh pa lovijo svojo drugo pokalno lovoriko. Dobovec MB Monting v Podčetrtku brani naslov prvaka pokala Terme Olimia.„Pripravljeni smo. Kako dobro, pa bo pokazal turnir,“ pred potjo v Podčetrtek razmišlja trener Kujtim Morina, ki slabi dve leti sedi na klopi ekipe.

Polfinale bo na sporedu v spletnem prenosu na www.futsal.si, finale pa na Sportklubu. Na tem mestu pa tudi poziv vsem gledalcem, da pridejo v dvorano pravočasno (odprta bo 75 minut pred prvo tekmo dneva, tudi vstopnina).

Pokal Terme Olimia 2018/2019:

polfinale, 2.3.
FC Litija – Dobovec MB Monting (17.00) (videoprenos na www.futsal.si)
KMN Bronx Škofije – FutureNet Maribor (19.30) (videoprenos na www.futsal.si)

finale, 3.3.
zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2 (19.15) (prenos na Sportklubu) 

3:0 ne pomeni nič

„Vesel sem, kako smo reagirali po zmagi proti Mariboru. Gostovali smo še na Škofijah in s krepko zdesetkano postavo prišli do zmage. Zadovoljen sem. Predvsem pa takrat, ko vidim, kako so fantje motivirani na treningu in komaj čakajo polfinale proti Litiji,“ nadaljuje Morina, ki je z Litijo bil bitke v lanski sezoni, ugnal jih je v pokalu in 1. SFL. V novi sezoni Dobovec vodi 3:0 v zmagah proti Litijanom. Morina ne da nič na te številke in statistiko.

„Vemo, da igramo proti Litiji, ki je vedno tekmec vreden spoštovanja. Vsi vemo, da nas čaka zahtevna tekma. Litija je vse svoje moči usmerila v pokalno tekmovanje, zato bo naredila vse, da nas preseneti. Tega se zavedamo, čaka nas pravi derbi,“ meni Morina, ki je pripravljen tudi na vsa mogoča presenečenja, ki mu jih pripravlja trener Litije Damir Pertič. „Precej dobro poznamo Litijo in njene igralce. Cenim njihovo delo in delo trenerja,“ dodaja Morina, ki premore kvalitetno zasedbo. Kaj in koliko jo lahko še nauči, nas zanima.

Skromno in ponižno

„Igralce vedno opozarjam, da moramo ostati skromni in ponižni, predvsem pa željni dokazovanja. Jasno nam mora biti, da se lahko vedno naučimo nekaj novega. Nismo mi ekipa, ki bi se postavljala na terenu in poudarjala, kdo smo, kaj smo. Mi želimo le potrjevati rezultate in uspehe iz tekme v tekmo. Ker pa smo uspešni, so vsi proti nam še toliko bolj motivirani. Tega se moji igralci zavedajo in zmorejo to prenašati in se s tem soočiti. Zato so bili tudi izbrani in pripeljani k nam,“ dodaja Morina, ki ne skriva, da ga mika nova lovorika. „Sem trener, ki je željan prvih mest. Nisem prišel v Slovenijo, da bi osvajal 2. mesta. Vse bomo naredili, da nam uspe. Vse pa se začne v polfinalu, to nam je vsem jasno!“ javno opozori svoje igralce, da ne bi njihove glave ali misli kam odtavale.

Dobovec prihaja na pokalni turnir brez Kristijana Postružina, ki je vnovič poškodovan. S treningi naj bi Kiki, kot ga kličejo soigralci, začel čez nekaj tednov. „Nekako smo se zbrali in sestavili. Kristijan ima res smolo. Je pa edini na listi poškodovanih. Kar pa ni bila ravno klasika v zadnjih mesecih, ko smo imeli vsaj dva poškodovana ves čas,“ pojasni Morina.

Dobovec MB Monting na zaključnih turnirjih pokala Terme Olimia:
2017/2018 – prvak
2015/2016 – finalist
2014/2015 – finalist
2013/2014 – polfinalist
2012/2013 – finalist

Dobovec MB Monting na poti do polfinala pokala Terme Olimia v sezoni 2018/2019:

osmina finala:
prost

četrtfinale:
KMN Oplast Kobarid – Dobovec MB Monting 1:1
Dobovec MB Monting – KMN Oplast Kobarid 7:2

Zmagovalci pokala Terme Olimia (23 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1
Dobovec MB-Monting 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovcu šesta zaporedna pokalna krona
  V finalu pred 300 gledalci v Športni dvorani Podčetrtek so varovanci trenerja Kujtima Morine z rezultatom 9:1 premagali Dobrepolje. Dobovec je v svojem šestem zaporednem finalu pokala osvojil šesti pokal, Dobrepolje je prvič igralo na finalnem turnirju.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec šestič ali Dobrepolje prvič
  Nocoj ob 20.30 se začne finale pokala Terme Olimia, tekmeca pa FK Dobrepolje in FK Dobovec. Prenos tekme na Šport TV-ju.
 • 17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobrepolje in Dobovec v finale
  V prvi tekmi polfinala pokala Terme Olimia je Dobrepolje s 4:2 premagalo FC Bronx, v drugem polfinalu pa si je finale priboril Dobovec, ki je po streljanju 6-metrovk z 11:10 izločil Siliko.
 • 17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Trije spletni prenosi, finale na Šport TV-ju
  V Podčetrtku se danes začenja finalni turnir pokala Terme Olimia. Ob 18. uri je na sporedu prvi polfinale, ob 21. uri še drugi. Jutri ob 16. uri je na sporedu finale ženskega futsal pokala, ob 20.30 še finale pokala Terme Olimia.
 • 16.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Himno želijo slišati na parketu
  Bronxi bodo letos slavili 10 let, odkar do osvojili prvi in edini pokalni naslov. 3. marca 2013 so v finalu premagali Dobovec. Od tedanje postave Bronxov je ostal le še sedanji kapetan Nik Zajc. Tudi letos škofjoti prihajajo s svojo računico na pokal, kjer bi radi spet opozorili nase. Če se po jutru dan pozna, so pripravljeni.
 • 15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  S hitrostjo in mladostjo in visokimi cilji v Podčetrtek
  „Pred nami je prvi vrhunec sezone, igramo proti najboljši ekipi, igramo proti Dobovcu. Želim si, da se maksimalno pripravimo. Da minimaliziramo tisto, kar dobro dela Dobovec. Da ta ne bi izgledal dobro,“ pa je plan, ki nam ga razkrije Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  S Čujcem in okrepitvama po šesti zaporedni naslov
  Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia nadaljujemo v taboru FK Dobovec. Branilec naslova tudi na tokratnem finalnem turnirju ne skriva ambicij in želja po novem, šestem po vrsti, naslovu pokalnega prvaka.
 • 14.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Prvič med elitno pokalno četverico
  Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia začenjamo v Dobrepolju. Tamkajšnji klub se je sploh prvič uvrstil med najboljše štiri v pokalu. V polfinalu se bo v petek, 17.2., pomeril z KMN Bronx Škofije.
 • 14.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju futsal pokalnega dvodnevja v Obsotelju
  Pred nami sta dva tekmovalna vrhunca sezone – v soboto bomo dobili pokalne prvakinje ženskega futsal pokala in pokalne zmagovalce pokala Terme Olimia.
 • 06.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu ženskega in moškega futsal pokala
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije sta bila danes zjutraj opravljena dva žreba. V prvem smo dobili para polfinala pokala Terme Olimia, opravljen je bil tudi žreb prvo imenovane ekipe ženskega futsal pokala.

DELI NA