23.03.2022 | U17
Na prvi tekmi napolnili mrežo Walesa

Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 odprla z visoko zmago. Varovanci selektorja Aleksandra Radosavljevića so v mrežo Walesa pospravili pet žog. Dvakrat je zadel Jaka Čuber Potočnik, gol k slavju s 5:0 pa so prispevali še Niko Kasalo, Tine Čuk in Aleks Ristić.

ELITNI DEL KVALIFIKACIJ ZA EP 2022 - PRVA TEKMA:

SLOVENIJA U17 - WALES U17 5:0 (2:0)

Športni park Radenci. Sodniki: Kikcheishvili (AZE), Akhvlediani (AZE), Heinig (POL).
Strelci: Čuber Potočnik (34', 61'), Niko Kasalo (43'), Tine Čuk (59'), Aleks Ristić (72').
Rumeni kartoni: Čuber Potočnik; Shaw, Crewe.
Rdeči karton: /.
Slovenija U17: Tomažič, Hribar, Benkič, Poredoš, Stojinović, Ristić (72' Dvoršak), Selan, Čuber Potočnik (72' Šerbec), Kasalo (69' Hojč), Čuk (81' Kvaternik), Islamagić (69' Štricelj). Selektor: Aleksandar Radosavljević.
Wales U17: Pradic, Williams, Dabrowski, Andiyapan, Abbott, Crewe (78' Ashworth), Lloyd, Fleming (46' Benjamin), Osmand, Lewis (46' Mpadi), Godden (46' Shaw). Selektor: Richard Williams.

Slovenci so hitro prevzeli pobudo, do prve priložnosti pa so prišli v 18. minuti srečanja. Niko Kasalo je žogo odvzel zadnji vrsti Walesa, nato pa s podajo v prostor zaposlil Aleksa Ristića. Ta je z leve strani kazenskega prostora meril v oddaljenejši kot, vendar streljal za las mimo vrat. Valižani so prvič sprožili v uvodu 24. minuti, a je udarec Bena Lloyda poletel daleč preko vrat.

Precej nevarnejši je bil udarec Sonnyja Lewisa, ki je v 32. minuti udaril z dobrih 22 metrov, Luka Tomažič pa je udarec pod prečnik preusmeril preko čez svoj gol. Odgovor ne bi mogel biti boljši, v reprezentanci Slovenije so se v 34. minuti veselili vodstva. Po daljši kombinaciji je do žoge v kazenskem prostoru tekmeca prišel Alek Ristić, čiga strel z vrha kazenskega prostora je vratar James Pradic odbil visoko v zrak, Jaka Čuber Potočnik pa je okroglo usnje z bližine le še potisnil v mrežo.

Strelec zadetka je bil v 41. minuti blizu povišanja vodstva, a je njegov udarec z 20 metrov končal v prečniku. Že v naslednjem napadu je bil po predložku Aleksa Ristića nevaren Kevin Benkič, ki je za las zgrešil žogo in iztržil kot. Po njem je bil z glavo nevaren Luka Poredoš, a so Valižani strel slovenskega kapetana izbili z gol črte. James Pradic je bil znova nemočen v 43. minuti, ko so se v domačem taboru veselili povišanja vodstva. Niko Kasalo je neubranljivo sprožil z 20 metrov in žogo z diagonalnim strelom poslal v zgornji levi kot Pradica.   

Valižani so v drugi polčas zakorakali s tremi novinci, kljub temu pa so si prvo priložnost pripravili Slovenci. Tine Čuk je meril z desne strani kazenskega prostora, James Pradic pa se je izkazal z obrambo. V 57. minuti je po predložku z leve poskušal Aleks Ristić, vendar premalo natančno. Pred golom Walesa je bilo znova vroča minuto kasneje, ko je po kotu Tineta Čuka atraktivno streljal Beno Selan. Njegov udarec je za las zgrešil desno vratnico.

So pa bili slovenski udarci natančnejši v nadaljevanju drugega polčasa. Tekla je 59. minuta tekme, ko je Tine Čuk po dolgi podaji na polovico Walesa izkoristil nesporazuma vratarja Jamesa Pradica in Sebastiana Dabrowskega ter zatresel nebranjeno mrežo. Mreža Walesa se je v 61. minuti tresla še četrtič! James Pradic je odbil prvi strel Aleksa Ristića, nato pa je iz drugega poskusa še drugič na tekmi v polno meril Jaka Čuber Potočnik.

Gostje z Otoka so v nadaljevanju tekme prvič resneje udarili v 67. minuti, ko pa je strel Bena Lloyda zgrešil domača vrata. Isti igralec je po prodoru in predložku Mpadija poskušal tudi v 70. minuti, ko pa je bil Lukas Tomažič dvakrat na mestu, tudi po strelu Japheta Mpadija. Obramba Walesa je imela tudi zatem težave s slovenskimi napadi, Aleks Ristić je bil po podaji v prostor prehiter za zadnjo vrsto gostov. Po strelu v spodnji levi kot je bilo že 5:0! Izid se v zaključni fazi tekme ni več spremenil, Slovenci pa so v kvalifikacije vstopili z visoko zmago.

"Zagotovo je zelo pomembno, da smo zmagali prvo tekmo. Lahko rečem, da smo odigrali skoraj popolno tekmo. Bili smo zares dobri v obeh fazah igre, zato lahko fantom samo čestitam," je bil po tekmi zadovoljen Aleksandar Radosavljević.

Selektor se je zatem ozrl tudi proti sobotni preizkušnji: "Že pred začetkom priprav sem dejal, da gremo tekmo po tekmo. Z Walesom smo igrali zelo dobro, naslednja tekma je s Srbijo. Strokovni štab si bo pogledal tekmo Srbije in Turčije, dobro moramo pripraviti naše igralce, najprej individualno, nato pa še na tekmo s Srbijo. Ostati morao osredotočeni in biti dobri tudi na naslednji tekmi."

"Vtisi po zmagi so odlični. Nismo pričakovali tega, da bomo slavili s 5:0, smo pa v tekmo šli z razmišljanjem, da bomo zmagali. Borili smo se skozi celotno tekmo, dosegli prvi zadetek in nato je šlo po načrtu," je dejal Niko Kasalo. Avtor drugega zadetka je bil vesel tudi bučne podpore s tribun: "Gledalci so nas spodbujali skozi celotno tekmo, s tem smo dobili še več zagnanosti in igrali še boljše."

V soboto bo nasproti stala reprezentanca Srbije, tudi ta tekma se bo v Radenih pričela točno opoldne.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U17
    Kadeti za konec klonili proti Norveški
    Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
  • 23.03.2024 | U17
    Kadeti nemočni proti Španiji
    Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
  • 20.03.2024 | U17
    Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
    Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
  • 19.03.2024 | U17
    Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
    Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
  • 11.03.2024 | U17
    Vugdalić izbral za elitni krog
    Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
  • 07.03.2024 | U17
    Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
  • 05.03.2024 | U17
    Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
  • 26.02.2024 | U17
    Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
    Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
  • 08.02.2024 | U17
    Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
  • 06.02.2024 | U17
    Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA