26.05.2022 | Prva liga Telemach
Na prvi tekmi zmaga Kraševcev

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - TRIGLAV KRANJ 3:1 (1:0)

Stadion Rajko Štolfa, 600 gledalcev, sodniki: Jug, Kovačič, Vojska.
Strelci: 1:0 Bongongui (4.), 1:1 Vipotnik (49.), 2:1 Ndzengue (75.), 3:1 Ndzengue (80.).
CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Salkić, Briški, Nemanič, Koderman, Grobry (od 90. Mavretič), Zeljković (od 66. Kouao), Ndzengue, Tolić, Stančič (od 66. Krivičić), Bongongui (od 75. Čakš).
Triglav Kranj: Čadež, Matko (od 83. Vukovič), Brkić, Vardić, Ivetić, Krznarić, Kim (od 62. Potokar), Zlatkov (od 83. Jakupović), Kopač (od 62. Kancilija), Vipotnik (od 89. Čeh), Matić.
Rumena kartona: Ndzengue; Kim.
Rdeči karton: /.

Nogometaši Tabora so si v boju za ohranitev prvoligaškega statusa priigrali lepo prednost. Čeprav jim na prvi tekmi v Sežani še v 75. minuti ni najbolje kazalo, pa je v zadnjem delu tekme zablestel Gabonec Fahd Ndzengue, ki je svoji ekipi z dvema goloma zagotovil mirno pot na povratno tekmo v Kranj, ta bo na sporedu v nedeljo.

Tekma je sicer postregla z dvema različnima polčasoma. Prvi je bil nezanimiv, igra je v njem je potekala predvsem med dvema kazenskima prostoroma, pravih priložnosti ni bilo. V drugem pa sta se ekipi razigrali, posledica so bili trije goli in še nekaj priložnosti. Domači so bili nevarnejši in so si pred povratnim dvobojem zasluženo priigrali dva gola prednosti.

Domači so do želenega vodstva sicer srečno prišli že v 4. minuti, ko se je Dino Stančič odločil za strel od daleč, na poti do gola je žoga zadela Rodrigueja Bongonguija, nato se še odbila tik pred vratarjem Lukom Čadežem odbila od tal in kljub temu, da jo je slednji odbil, končala v mreži. V prvem delu pravi priložnosti ni bilo, še nekajkrat je s streli poskušal Stančič, a posebno nevarni te streli niso bili.

Zato pa je bil zanimivejši začetek drugega dela. Tako kot v prvem delu je tudi v drugem prišlo do spremembe v četrti minuti, gosti so izenačili po prekinitvi. Josip Krznarić je izvedel prosti strel, v kazenskem prostoru je bil najvišji Žan Vipotnik, ki je z glavo žogo preusmeril v mrežo. Triglav je v drugem delu zaigral bolj pogumno, spet se je moral povsem odpreti tudi Tabor, tako da je bila igra živahnejša, zanimivih dogodkov pa več. Tako je v 55. minuti Stančić po poskusu predložka v sredino zadel prečko, vratar Čadež pa se je v 57. minuti izkazal po strelu Bongonguija z roba kazenskega prostora.

Ndzengue je v zadnjem delu tekme najprej svojo prvo priložnost zapravil, zato pa je bil na pravem mestu v 75. minuti. Takrat je Tom Alen Tolić z desne strani žogo podal v sredino, kjer je Robert Čakš mojstrsko poskusil s strelom s peto, zadel vratnico, od katere se je žoga odbila do Gabonca, ki jo je spravil v mrežo.

Če Ndzengue pri svojem prvem golu ni imel težkega dela, pa je za pravo mojstrovino poskrbel pet minut pozneje. Na robu kazenskega prostora je sprejel žogo, nato pa z močnim in natančnim strelom zadel levi zgornji kot kranjske mreže.

Povratna tekma kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach bo odigrana v nedeljo, ob 19:30.

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.05.2022 | Prva liga Telemach
    Tabor ostaja prvoligaš
    Tabor je s petimi zadetki na povratni tekmi kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach potrdil obstanek med prvoligaši. Mrežo Triglava je trikrat zatresel Dino Stančič, na Gorenjskem sta se veselila še Fahd Ndzengue in Žiga Ovsenek.
  • 28.05.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Triglav - Tabor
    Po prvi tekmi kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach je v boljšem položaju Tabor, a se pri Triglavu pred povratno tekmo na domači zelenici še niso predali. Kdo bo prvoligaš v sezoni 2022/23?
  • 25.05.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Tabor - Triglav
    Goričani bodo v Prvi ligi Telemach zamenjali Kidričane, zadnjega prvoligaša pa bomo dobili po dveh tekmah Tabora in Triglava. Bodo Sežanci zadržali prvoligaški status ali se med elito vračajo Kranjčani?
  • 12.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do zmage v Kranju
    Nogometaši Triglav Kranja so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma izgubili proti CB 24 Taboru Sežani z 1:2 (0:1).
  • 10.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Tabor
    Triglav je izgubil tudi v Murski Soboti in z novim porazom še poglobil težave. Orli v nedeljo nujno potrebujejo zmago, a bo Tabor na Gorenjskem zaigral navdahnjen po novem skalpu Maribora.
  • 05.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor doma znova uspešen
    Nogometaši CB 24 Tabora Sežane so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Triglav s 3:1 (1:1).
  • 02.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Tabor - Triglav
    Triglav je dvema zmagama dodal še remi in ostaja del četverice ekip, ki spomladi še ne poznajo poraza. Kranjčani bodo na zadnji tedni 24. kroga PLTS napadali sežansko trdnjavo, Kraševci pa se v dvoboj podajajo močnejši za točko iz Maribora.
  • 26.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav doma do zmage proti Taborju
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB 24 Tabor Sežano s 3:2 (2:2).
  • 23.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Tabor
    Kranjčani so po trenerski menjavi kot prerojeni, znake življenja pa znova kaže tudi sežanski Tabor, ki je pretekli konec tedna navdušil proti Mariborčanom. Komu bo pripadel sobotni obračun?

DELI NA