28.03.2009 | A
Na tekmo z zastavo
Tekma s Čehi je iz ure v uro bliže, navijači pa se bodo tokrat v Ljudski vrt odpravili z zastavami v rokah. Prepoved vnosa nahrbtnikov in dežnikov s konicami.

Klub Slovenija supporters in organizirane navijaške skupine pred tekmo z Češko organizirajo akcijo »Dviga Slovenija zastave«. Namen akcije je, vzpodbuditi čim širšo množico navijačev in obiskovalcev tekme da prinesejo s seboj slovenske zastave in napolnijo stadion Ljudski vrt že pol ure pred tekmo ter podprejo reprezentanco že med ogrevanjem.

"Slovenski reprezentanci bomo v soboto stali ob strani vsi, ki bomo na stadionu. Vse navijače, simpatizerje nogometa in druge obiskovalce tekme pozivamo naj se na tekmo odpravijo malo prej kot po navadi in naj napolnijo stadion že pol ure pred tekmo, ter podprejo reprezentanco med ogrevanjem. Navijači prinesite na stadion slovenske zastave in spremenimo Ljudski vrt v trobojnico s Triglavom,"
je povedal predsednik kluba Slovenija Supporters, Aleš Kaučič.

Med ogrevanjem se na igrišču sicer obeta tudi atraktiven akrobatski program, saj bo gledalce zabavala akrobatska skupina Borci, pred samim začetkom tekme pa bo slovensko himno ob pomoči 12 tisoč slovenskih grl odpela Alenka Gotar.

Pri vstopu na stadion bodo veljali podobni varnostni postopki kot na prejšnjih reprezentančnih tekmah. Vstop na stadion bo onemogočen osebam z nahrbtnikom in dežniki s konicami, organizirano pa bo tudi odlagališče za nahrtbnike in dežnike, ki ne ustrezajo omenjenim standardom.

S Policije so sporočili, da bo tekma ponovno pod video nadzorom, z opcijo shranjevanja slike. Tako bo roka pravice kršitelje javnega reda in miru na štadionu zmožna identificirati in ustrezno ukrepati.

V Ljudskem vrtu se torej obeta nov nepozaben večer, kemija s tribun pa se bo še enkrat več prenesla na varovance Matjaža Keka, ki gredo v tekmo s Čehi po tri točke. "Nikoli ne veš, kako se tekma obrne, zato je nesmiselno napovedovati ali bi bili zadovoljni z eno točko ali ne, toda v štartu gremo seveda na tri, potem pa bomo videli, kako se bodo stvari obrnile," je povedal selektor Slovenije Matjaž Kek.

SORODNE NOVICE

 • 03.01.2022 | A
  Jan Oblak znova slovenski nogometaš leta
  Vratar madridskega Atletica Jan Oblak je najboljši slovenski nogometaš v letu 2021 po izboru časnika Ekipa SN. Oblaku je laskavi naslov najboljšega v državi pripadel že šesto leto. V zadnjih sedmih letih je njegovo kraljevino v letu 2019 prekinil le Josip Iličić.
 • 01.01.2022 | A
  Matjaž Kek: Nisem človek, ki bi se obrnil in odšel
  Selektor članske izbrane vrste Matjaž Kek bo z analizo potegnil črto pod leto 2021, mnoge odkrite odgovore je ponudil že v tem intervjuju. V njem tudi o premagovanju ovir, ki se pojavljajo v reprezentanci, ter načrtih za prihodnost. V selektorski vlogi.
 • 21.12.2021 | A
  Slovenija v Katar, nova moč v strokovnem štabu
  Slovenska nogometna reprezentanca, ki se ji v vlogi pomočnika selektorja Matjaža Keka pridružuje Boštjan Cesar, bo pred začetkom junijskih tekem UEFA Lige narodov odigrala dve pripravljalni tekmi v Katarju. Nasprotnika Slovenija bosta Katar in evropska velesila, Belgija.
 • 17.12.2021 | A
  Ligo narodov začenjamo proti Švedski
  Dan po žrebu skupin Uefa lige narodov 2022/23 je postal znan tudi razpored tekmovanja. Ta bo zelo zgoščen, saj bodo nogometaši v prvi polovici junija odigrali kar štiri tekme, preostali dva pa konec septembra.
 • 16.12.2021 | A
  Slovenija v skupini B4 s Skandinavci in Srbijo
  Slovenska nogomenta reprezentanca je na današnjem žrebu izvedela imena tekmecev v novi sezoni UEFA Lige narodov. Slovenija, ki v ediciji 2022/23 nastopa v ligi B, bo nastopila v skupini 4, kjer se bo za napredovanje v ligo A potegovala s Švedsko, Norveško in Srbijo.
 • 16.12.2021 | A
  Žreb lige narodov: Slovenija v četrtem bobnu
  Na sedežu Uefe v Nyonu bo drevi ob 18. uri potekal žreb nove sezone UEFA Lige narodov. Slovenija bo prvič nastopila v ligi B, potem ko so Kekovi varovanci v prejšnji sezoni Lige narodov osvojili prvo mesto s štirimi zmagami in dvema neodločenima rezultatoma, kar je bil tudi najboljši rezultat vseh reprezentanc lige C.
 • 03.12.2021 | A
  NZS podaljšala pogodbo z Matjažem Kekom
  Slovensko nogometno reprezentanco bo tudi v naslednjem ciklu UEFA Ligi narodov in kvalifikacijah za UEFA evropsko prvenstvo 2024 vodil Matjaž Kek v skladu z dogovorom in usmeritvami, ki so bile skupno zastavljene že tedaj, ko se je Kek vrnil na selektorsko klop članske reprezentance.
 • 29.11.2021 | A
  Oblaku novo priznanje, Zahović zabil dvakrat
  Jan Oblak je danes prejel novo priznanje za uspešne predstave v dresu Atletica. Še petič v zadnjih šestih letih je v njegove roke romala nagrada zamora, ki jo v Španiji podelujejo najboljšemu vratarju. Luka Zahović se je na Poljskem izkazal z dvema zadetkoma, veselil se je tudi Žan Karničnik.
 • 14.11.2021 | A
  Za konec kvalifikacij premagali Ciper
  Reprezentanca Slovenije je kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2022 sklenila z zmago. Slovenci so kljub težavam, na ogrevanju pred tekmo sta odpadla še Andraž Šporar in Miha Mevlja, z goloma Mihe Zajca in Adama Gnezde Čerina premagali Ciper.
 • 13.11.2021 | A
  Z zmago zaključiti cikel
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo ob 15. uri v Stožicah igrala še zadnjo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022. Izbranci Matjaža Keka možnosti za SP nimajo več, si pa želijo z zmago končati ta cikel.

DELI NA