07.04.2023 | 1. SFL
Nadaljuje se četrtfinale

Nocoj sta v Dobrepolju in v Kopru na sporedu 2. četrtfinalni tekmi 1. SFL. KMN Meteorplast Šic Bar in FC Bronx s prvo zaključno žogo. V polfinale napredujeta ekipi, ki prej zbereta po dve zmagi.

1.SFL, četrtfinale, 2. tekma, 7.4.
FK Dobrepolje – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)
KMN Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid (20.30)

1. tekma, 31.3.
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobrepolje 5:1
 (3:0) (1:0 v zmagah)
1:0 Alen Ruis (4.), 2:0 M. Goznik (12.), 3:0 Alen Ruis (16.), 4:0 Pihler (30.), 5:0 Alen Ruis (30.), 5:1 Škulj (32.)

KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije 1:4 (0:1) (0:1 v zmagah)
0:1 Zajc (19.), 0:2 Stanić (26.), 0:3 Stanišič (36.), 0:4 Zajc (38.), 1:4 Kovačič (39.)

Oslabljeni, a s pravim pristopom

FC Bronx je na prvi tekmi četrtfinala slavil v Kobaridu. „Zadovoljen sem bil, a ni bilo pretiranega slavja. Vedeli smo, da smo naredili le in samo prvi korak. Za dokončanje posla rabimo še eno zmago, za katero pa se bo treba maksimalno potruditi,“ Damir Pertič, trener Bronxa, poudari, da po uspeh v Posočju ni bilo pretirane evforije.

„Navdušil pa me je pristop. Ki je bil maksimalen. Tega ni bilo pred tem v Sevnici. Ker smo imeli v Posočju pravi pristop, smo izgledali dobro,“ dodaja Pertič, ki bo to pot na tribuni, ekipo bo vodil njegov pomočnik Nebojša Vajič. Manjkala bosta tudi Alen Mordej in Jernej Peroša, od prej še Marin Mandir, poškodoval se je Žiga Mrak Kneževič. „To se nam dogaja celo sezono, ni izgovorov. Na vsaki tekmi, pa naj nas bo štiri ali osem, moramo dati vse od sebe,“ poudari Pertič, ki ne išče alibijev pred nocojšnjo tekmo.

„Kot igralec sem izkusil, da Oplast nikoli ne popušča. Tudi tokrat ne bo. Na to sem pripravil in opozoril igralce. Če želimo v polfinale, bo treba še za 20 odstotkov dvigniti obrambo in biti še bolj učinkovit v napadu,“ poudari Pertič. Oplast prihaja na Obalo brez prvega igralca Nejca Kovačiča, ki bo počival zaradi izključitve na prvi četrtfinalni tekmi. 

„Na Obalo gremo podaljšati serijo. Če nam to uspe, bomo šli daleč!“ kratko in jedrnato tekmo v Kopru napove trener Matej Kavčič.

Eni bi končali, drugi nadaljevali

Ljutomersko moštvo se na dobrih 200 kilometrov dolgo pot odpravlja z optimizmom. Proti Dobrepolju je v tej sezoni v štirih dvobojih zabeležilo prav toliko zmag. Na domačem parketu so varovanci Roberta Grdovića zmagali s 4:0, 7:4 in 5:1, v novi dvorani v Vidmu pa je novembra Meteorplast ŠIC bar slavil kar s 7:1. „Motivirani se odpravljamo v Dobrepolje. Pričakujemo težko tekmo, ampak vsi z željo, da to serijo končamo in zmagamo ter se nato pripravimo na polfinale,“ optimistično napoveduje dvoboj kapetan ljutomerske ekipe Matic Goznik, ki je v tej sezoni dosegel pet zadetkov, od tega dva proti Dobrepolju.

Zaradi priprav slovenske ženske kadetske in mladinske rokometne reprezentance v Ljutomeru so futsalerji Meteorplasta ŠIC bara v tem tednu opravili le dva treninga v dvorani, svojo kondicijo pa so igralci vzdrževali na enem individualnem treningu na prostem. Po poškodbi se v ekipo vrača mladi Luka Horvat, zaradi poškodb in drugih obveznosti pa v Videm ne bodo odpotovali Tilen Rajter, Kristian Škerget, Urban Goričan in Luka Lovrec

„Upam, da ne bo danes konec sezone,“ se nadeja trener Dobrepolja Dani Kaljevič. „Pripravili smo se dobro, da naredimo vse, da podaljšamo serijo. Rezultat s prve tekme ni realen odraz dogajanja na terenu. Delali smo napake, ki jih ne bi smeli. Na to sem ekipo opozarjal 14 dni, pa smo podlegli tej moči domačina,“ povzame trener Kaljevič, ki misli usmerja na današnjo tekmo, ko pričakuje tudi dobro podporo s tribun.

„Vsak igralec mora na taki tekmi dati od sebe 150 odstotkov. Če se ob tem držimo še vseh dogovorov, potem smo blizu cilju. Želel bi si, da popravimo tudi realizacijo, v Ljutomeru smo imeli svoje priložnosti, a nismo zadeli,“ poudari Kaljevič, ki bo zaigral z identično postavo kot pred tednom dni. Na domačo žalost bo manjkal s 16 prvoligaškimi goli prvi strelec ekipe Anej Kmetič.

Tekst: D.P.
Foto: KMN Meteorplast Šic bar

SORODNE NOVICE

  • 05.07.2023 | 1. SFL
    V Slovenijo tudi nekdanji evropski klubski prvak
    Dobovec, slovenski državni prvak, bo konec oktobra gostil skupino 4 glavnega dela tekmovanja – v Slovenijo prihajajo portugalska Benfica (evropski klubski prvak iz leta 2010), romunski Club Sportiv United Galati in francoski Etoile Lavalloise.
  • 29.10.2022 | 1. SFL
    Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi
    Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).
  • 28.04.2021 | 1. SFL
    Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
    Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
  • 23.02.2021 | 1. SFL
    Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
    Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
  • 18.02.2021 | 1. SFL
    Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
    Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
  • 15.02.2021 | 1. SFL
    Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
    V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
  • 05.11.2020 | 1. SFL
    Zelena luč tudi za 1. SFL
    Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
  • 12.10.2018 | 1. SFL
    Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
    Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
  • 27.12.2017 | 1. SFL
    Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
    Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
  • 22.12.2017 | 1. SFL
    Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
    Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.

DELI NA