21.04.2022 | 2. SNL
Nafta gosti Gorico, Triglav v Krško

Pred drugoligaši je še pet dejanj, 26. krog tekmovanja pa bosta z dvobojem, ki ga bodo pospremile kamere Sportkluba, odprla tretja Nafta in vodilna Gorica. Na spletni strani NZS boste lahko spremljali sobotni obračun Krškega in Triglava.

Petek, ob 18.00: NAFTA 1904 - GORICA
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: Bence Szabo (Nafta) ter Darko Hrka (Gorica)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Tudi 26. krog 2. SNL se bo pričel s tekmo v Lendavi. Nogometaši Nafte bodo na domačem igrišču popravljali spodrsljaj izpred tedna dni, ko so v Ljubljani doživeli prvi poraz v nadaljevanju sezone. Modri so v spopadu z Ilirijo klonili po zadetku Stefana Stevanovića, na svoj račun pa so dodali peto ničlo. Kot že zapisano, je bil to prvi poraz Nafte pod taktirko novega trenerja Gaborja Boera, šele četrtič to sezono pa se je zgodilo, da najučinkovitejša ekipa lige ni dosegla zadetka. Jeseni se je to Prekmurcem pripetilo tudi v Novi Gorici, točke pa so tedaj po golu Abela Marca ostale na Primorskem. Tako je bilo tudi v prejšnjem krogu, ko je primorski spopad z Dekančani po hitrem protinapadu odločil Žan Leban. Kdo se bo veselil pred kamerami Sportkluba?

 

Sobota, ob 17.00: KRŠKO - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: Žan Baskera in Madikaba Doumbia (Krško)
Neposredni prenos: NZS.si

V soboto bodo aktivni tudi drugouvrščeni Kranjčani. Orli bodo gostovali v Krškem, pri zasedbi, ki se mora vse bolj ozirati za svoj hrbet. Brežičani so se s skalpom Drave približali na tri točke zaostanka, vse bolj pa diši po tem, da bomo v zaključku prvenstva spremljali posavski spopad za obstanek v 2. SNL. Kranjčani so na drugi strani več kot varni na drugem mestu lestvice, saj imajo pred Nafto kar 12 točk naskoka. Zagotovo pa na Gorenjskem ne bi imeli nič proti, če bi jim Prekmurci pomagali v petkovem večeru, saj bi se lahko ob spodrsljaju Gorice približali vrhu lestvice. Vodilni Goričani imajo trenutno dve zmagi prednosti, a se v končnici sezone ne bodo več srečali s Triglavom. Kranjska četa bo lovila četrto zmago v nizu, po slavju v spopadu z Rudarjem je med tednom klonilo še Primorje. Gorenjci so zadržali prednost, ki jo je še pred prekinitvijo tekme pristreljal Žan Vipotnik.

 

Sobota, ob 17.00: RUDAR VELENJE - VITANEST BILJE
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved igranja: Tine Koron (Bilje)

Do petkovega gostovanja v Kranju je šlo odlično tudi Velenjčanom, ki pa so se morali po štirih zaporednih zmagah sprijazniti s porazom, skupno že 11. v letošnji sezoni. Knapi so sicer remizirali zgolj enkrat, sredi novembra so se s točko vrnili iz Novega mesta. V sobotnem popoldnevu v Šaleško dolino prihajajo Biljenci, ki so v zadnjem krogu pravtako ostali praznih rok. Četa Dominika Beršnjaka je morala po primorskem spopadu čestitati Ajdovcem, ki so v Dolinci dosegli kar tri zadetke. Jeseni so se v Biljah veselili tudi Velenjčani, za nameček še z igralcem več, saj je bil v končnici prvega polčasa izklučen Juraj Spudić. Kdo bo slavil v Velenju?

 

Sobota, ob 17.00: DRAVA PTUJ - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Amel Begić
Prepoved igranja: /

V mestu ob Dravi bo sobota postregla s štajersko-koroškim obračunom, tako Ptujčani kot Ravenčani pa bodo skušali po nekaj skromnih rezultatih osvojiti nove točke. Nogometaši Drave so po remiju v Ajdovščini izgubli naslednje štiri preizkušnje, minuli konec tedna tudi obračun začelja lestvice v Brežicah. Gostitelji so sprva lovili zaostanek, a so kurenti v drugem polčasu povsem razpadli, Posavci pa so jim zabili kar sedem zadetkov. Štajerci so tako zdrsnili na zadnje mesto lestvice, do pozicije, ki zagotavlja obstanek, pa jih ločijo štiri točke. Fužinar je s 33 osvojenimi točkami že nekaj časa na varnem, a Korošci precej nihajo v svojih rezultatih. Dvema zmagama in remiju sta sledila dva poraza, po tistem v Lendavi še domači z Dobljani. Kljub temu ravenški zasedbi na Ptuju pripada status favorita.

 

Sobota, ob 17.00: ROLTEK DOB - ILIRIJA 1911
Sodnik: Denis Šabanagić
Prepoved igranja: /

V rezultatski formi precej nihajo tudi Dobljani, ki bodo po slavju na zahtevnem gostovanju pri Fužinarju gostili ljubljansko Ilirijo. Tudi četa trenerja Marka Babića, bivšega reprezentanta Hrvaške, se lahko po 25. krogu 2. SNL pohvali z odmevnim skalpom, saj so Ljubljančani kot prvi to pomlad na kolena spravili lendavsko Nafto. Dvoboj je z golom ob koncu prvega polčasa odločil Stefan Stevanović, Ilirija pa ima po sedmi zmagi sezone deset točk naskoka pred nevarno cono. Dobljani so si že jeseni zagotovili varno prednost, s 35 točkami pa trenutno zaključujejo zgornji dom prvenstva. Bodo na domači zelenici maščevali oktobrski poraz v Šiški, ko je za zmago Ilirije zadel Lan Piskule?

 

Nedelja, ob 17.00: JADRAN DEKANI - KRKA
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: Matjaž Babič (Jadran)

Krka je po ponedeljkovem presenečenju Ilirije spomladi še edina neporažena ekipa 2. SNL. Dolenjci so pred dobrim tednom slavili novo zmago, že šesto v nadaljevanju sezone, s čimer so že presegli jesenski izkupiček zmag. Uspešna serija se odraža tudi na ligaški razpredelnici, Krko namreč le še štiri točke ločijo do tretje Nafte. Pristaše novomeškega kluba lahko pred zadnjimi petimi tekmami sezone veselijo odlične predstave zimskega novinca Josipa Majića, ki je s tremi zadetki odločil dvoboj z Beltinci. Dalmatinec bo pomemben adut farmacevtov tudi v Dekanih, na tekmi z Jadranom, ki s 23 osvojenimi točkami še ni povsem na varnem. Dekančani so po štirih remijih tesno izgubili v Novi Gorici, oktobra pa so na Portovalu ostalih brez točk.

 

Nedelja, ob 17.00: PRIMORJE - BREŽICE 1919 TERME ČATEŽ
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Mateo Itrak (Primorje) ter Dragan Brkić (Brežice)

V nedeljo bo na Primorskem odigrana še ena tekma, v Ajdovšini gostujejo Brežice. Posavci so z zmago v obračunu z Dravo dobili dodaten zagon, tri točke v dvoboju dna lestvice pa bodo moštvu Dražena Vegelja dale vetra v jadre. Brežičane do sosedov Krčanov, ki zasedajo zadnje mesto drugoligaškega obstanka, ločijo tri točke, za nameček pa se bosta posavska drugoligaša udarila v zadnjem krogu tekmovanja. Do tedaj Brežičane čakajo še štiri preizkušnje, najprej proti Ajdovcem, ki so jesenski obračun dobili z golom Jakoba Kodermaca. Z devetimi goli najboljši strelec rdeče-črnih prejšnji konec tedna ni bil uspešen, sta pa za zmago v Biljah zadela Rene Šolaja in Toni Lun Bončina. Sinovi burje so med tednom dokončali še tekmo s Triglavom, a v zadnji tretjini srečanja niso uspeli preobrniti izida.

 

Nedelja, ob 17.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - ROGAŠKA
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: Aleksandar Zeljković (Beltinci)

Dvakrat na Primorskem in enkrat v Prekmurju. To je povzetek nedeljskega sporeda 26. kroga 2. SNL. V Beltince prihajajo Slatinčani, ki po treh tekmah pod taktirko Oskarja Drobneta še čakajo na prvo zmago. So pa črno-beli po dveh porazih dočakali točko, gostovanje v Krškem se je končalo z delitvijo točk, ki pa je Rogaško stalo enega mesta. Pred Slatinčane so se zavihteli Novomeščani. Beltinčani v zadnjih pet preizkušenj vstopajo kot 11. ekipa lige, v nedeljski dvoboj pa se podajajo brez dveh adutov. Aleksandar Zeljković, prvi mož zadnje vrste, bo tekmo spremljal s tribune, tam pa bo že četrtič letos tudi trener Damjan Gajser. Bodo Beltinčani tudi v takšni zasedbi prekinili post na domačem igrišču? Pred svojimi gledalci so zadnjič zadeli 13. novembra, ko so premagali Dravo, ptujskemu skalpu pa so sledili štirje porazi brez doseženega gola.

Tekst: PDo
Foto: M24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA