19.03.2023 | Sodniki
Naši sodnici na UEFA kvalifikacijskem turnirju deklet do 17. let v Brežicah in Krškem

Med 17. in 23. marcem na stadionu v Brežicah in na stadionu Matija Gubec (vodja slovensko-hrvaškega kmečkega upora v 16. stoletju) v Krškem poteka elitni del kvalifikacij skupine A4 za uvrstitev na Evropsko prvenstvo žensk do 17. leta starosti v Estoniji. Na tekmah poleg slovenskih deklet nastopajo še reprezentantke Slovaške, Švice in Avstrije. Med aktivnimi udeleženkami v jugovzhodni regiji Slovenije blizu meje s Hrvaško sta tudi slovenski sodniški predstavnici in sicer četrta sodnica 23-letna Mediha Durić iz Raven na Koroškem (na sliki levo) in pomočnica sodnice 20-letna Doroteja Gjerkeš iz Lendave (na sliki druga z desne).

Obe naši sodnici sta odrejeni na tri dvoboje na stadionu v Brežicah. V petek sta delovali na tekmi Švice - Slovaške, ko je sodila Čehinja Michaela Pachtova, jutri bosta aktivni na nogometnem spopadu med Švico in Avstrijo, kjer bo pravila igre uveljavljala glavna sodnica Olatz Rivera Olmedo iz Španije, zadnji tekmovalni dan v četrtek pa bosta Mediha Durić (spodaj levo) in Doroteja Gjerkeš (spodaj desno) delovali še na tekmi reprezentanc Slovaške in Avstrije, kjer bo glavna sodnica ponovno Michaela Pachtova iz Češke.

Na turnirju vlogo spremljevalnega osebja sodnic (Referee Liaison officer) opravlja Dejan Balažič iz Ljubljane. Preostale sodnice, ki upravljajo s Pravili igre prihajajo iz Španije, Danske in Češke, vsaka od teh držav pa skupaj s Slovenijo prispeva po dve sodnici.

Prvenstvo UEFA Women's Under-17 Championship (znano tudi kot Euro 2023 za ženske do 17. let) bo 16. izdaja mladinskega UEFA ženskega prvenstva do 17. let. Turnir bo med 14. in 26. majem potekal na Baltiku v Estoniji. Na turnirju bo sodelovalo skupno osem ekip, do udeležbe pa so upravičene igralke, rojene po 1. januarju 2006. Francija je branilka naslova, ki je zmagala na zadnjem turnirju, ki je potekal leta 2019, saj sta bili prvenstvi v letih 2020 in 2021 zaradi svetovne zdravstvene krize odpovedani.

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 07.02.2023 | Sodniki
  Sodnike zaobšel uničujoči potres v Turčiji
  Strokovnjak za fizično pripravo sodnikov Mitja Novak je v včerajšnji izjavi za dnevnoinformativno oddajo 24ur za Pop TV povedal, kako so sodniki doživeli katastrofalni potres na obali sredozemskega morja.
 • 31.12.2022 | Sodniki
  Intervju Slavko Vinčić: Cilj na SP je bil izpolnjen
  Slovenski sodnik Slavko Vinčić (43) iz Maribora je na letošnji svetovni izložbi najboljšega nogometa sodil dve tekmi. Na 22. SP v Katarju,  ki je na južni polobli potekal med 20. novembrom in 18. decembrom je slovenski mojster s piščalko sodil dve tekmi skupinskega dela tekmovanja FIFA World Cup 2022 Qatar in sicer Argentina - Savdska Arabija ter Anglija - Wales, za konec pa je deloval še kot četrti sodnik v francoski sodniški ekipi na tekmi osmine finala na dvoboju Brazilija - Južna Koreja.. Preberi si ekskluziven intervju.
 • 14.12.2022 | Sodniki
  Dve slovenski sodnici, pomočnica in pomočnik na novo uvrščeni na FIFA listo
  Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je uradno objavila FIFA liste sodnikov za leto 2023. Slovenija je pridobila še dodatno mesto na listi mednarodnih sodnic, tako da sta namesto 45-letne Tanje Subotić mesti zasedli 27- letni Vanja Janković iz DNSG Kranj in Tjaša Misja iz MDNS Murska Sobota. Na listi mednarodnih pomočnic sodnice je Tanjo Vrabel nasledila 27- letna Sara Mask iz MDNS Nova Gorica.
 • 27.11.2022 | Sodniki
  Vinčiću druga tekma na svetovnem prvenstvu
  Po prvi tekmi tretjega igralnega dne na 22. mundialu, ko je Slavko Vinčić minuli torek sodil svojo sploh prvo tekmo na svetovnem prvenstvu med Argentino in Savdsko Arabijo, čaka Mariborčana druga tekma na južni polobli. Na 36 tekmi SP bo najboljši slovenski sodnik delil pravico v torek na otoškem dvoboju za Združeno kraljestvo in sicer spopad Walesa in Anglije.
 • 20.11.2022 | Sodniki
  Slavko Vinčić začenja SP s tekmo Argentina - Savdska Arabija
  V torek dopoldne ob 11. uri bo Slavko Vinčić sodil svojo sploh prvo tekmo na Svetovnem prvenstvu. Dvoboj v skupini C med Argentino in Savdsko Arabijo mu bodo pomagali nadzorovati še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik bo Senegalec Maguette Ndiaye, v video sobi pa bosta Nizozemec Pol van Boekel in Nemec Bastian Dankert.
 • 22.10.2022 | Sodniki
  Staša v četrtfinalu SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da bo 34-letna Staša Špur iz Murske Sobote danes sodila na četrtfinalni tekmi Kolumbija - Tanzanija na 7. Svetovnem prvenstvu za ženske do 17. let v Indiji (FIFA Women's World Cup U-17 2022), ki poteka v Južni Aziji med 11. in 30. oktobrom 2022.
 • 14.10.2022 | Sodniki
  Špurova začenja v Indiji SP deklet do 17. let
  Štiriintridesetletna Staša Špur iz Murske Sobote kot ena izmed 28 najboljših svetovnih pomočnic na turnirju bo jutri delovala na dvoboju nogometašic najbolj obljudene države na planetu (1,4 mrd prebivalcev) in nogometašic iz tretje največje države v Latinski Ameriki. Na tekmi Kitajska - Kolumbija bo Špurova sodelovala z glavno sodnico iz Hrvaške Ivano Martinčić in pomočnico sodnice Paulino Baranowsko iz Poljske.
 • 10.10.2022 | Sodniki
  Dragoslav Perić bo petič sodil Olimpija - Maribor
  Konec tedna je na sporedu drugi veliki derbi v tej sezoni med Olimpijo in Mariborom. Spopad na severu Ljubljane bo sodil 46-letni Dragoslav Perić iz Kranja. Zanj bo to 153 tekma v slovenskem državnem prvenstvu (1. SNL) in peti večni derbi.
 • 01.09.2022 | Sodniki
  Špurova potuje v Indijo na SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je 33-letna Staša Špur iz Murske Sobote izbrana med 28 najboljših svetovnih pomočnic sodnic ter bila povabljena v Indijo na 7. Svetovno prvenstvo za ženske do 17. let (FIFA Women's World Cup U-17 2022).
 • 28.07.2022 | Sodniki
  Sodniki, sodnice in kontrolorji aktivirali letovanje 22-ih otrok
  Sodniki, sodnice in kontrolorji so v junijskem družbeno odgovornem projektu omočili nepozabne poletne počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču. Otroci prav v teh dneh tam uživajo v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih, obiskal pa jih je tudi prvoligaški sodnik.

DELI NA