08.04.2022 | Sodniki
Naši sodnici na UEFA mini turnirju deklet do 19. let v Brežicah in Novem mestu

Med 6. in 12. aprilom na stadionu v Brežicah in na stadionu Portoval v Novem mestu poteka UEFA kvalifikacijski mini turni v ligi B skupine 2 za uvrstitev na Evropsko prvenstvo žensk do 19. leta starosti na Češkem. Na tekmah poleg slovenskih deklet nastopajo še reprezentantke Moldavije, Lihtenštajna in Severne Makedonije. Med aktivnimi udeleženkami v jugovzhodni regiji Slovenije blizu meje s Hrvaško sta tudi slovenski sodniški predstavnici in sicer četrta sodnica Tjaša Misja (MDNS Murska Sobota- na fotografiji zgoraj) in pomočnica sodnice, članica MDNS Koper Slađana Jovičić iz Škofij (na fotografiji spodaj ob prejemu FIFA grba za leto 2022 s strani podpredsednika ZNSS Roberta Krajnca).

Obe naši sodnici sta odrejeni na 3 dvoboje in sicer sta v Novem mestu delovali na tekmi Lihtenštajn - Severna Makedonija jutri bosta v Dolenjski prestolnici aktivni na nogometnem spopadu med Severni Makedonkami in Moldavkami, na obeh tekmah pa bo pravila igre uveljavljala glavna sodnica Cristina Mariana Trandafir iz Romunije. Zadnji tekmovalni dan bosta Tjaša Misja in Slađana Jovičić delovali še v Brežicah na tekmi reprezentanc Moldavije in Lihtenštajna, kjer bo glavna sodnica Cansu Tiryaki iz Turčije.

Na turnirju vlogo spremljevalnega osebja sodnic (Referee Liaison officer) opravljata Mediha Durić iz Raven na Koroškem in Dejan Balažič iz Ljubljane. Preostale sodnice, ki upravljajo s Pravili igre prihajajo iz Romunije, Avstrije in Turčije, vsaka od teh držav pa skupaj s Slovenijo prispeva po dve sodnici.

Prvenstvo UEFA za ženske do 19 let 2022 (znano tudi kot Euro 2022 za ženske do 19 let) bo 19. izdaja UEFA ženskega prvenstva do 19 let. Gre za vsakoletno mednarodno mladinsko nogometno prvenstvo, ki ga organizira UEFA za ženske reprezentance iz Evrope do starosti 19 let. Turnir bo med 26. junijem in 9. julijem gostila Češka. Na turnirju bo sodelovalo skupno osem ekip, do udeležbe pa so upravičene igralci, rojene po 1. januarju 2003. Francija je branilka naslova, ki je zmagala na zadnjem turnirju, ki je potekal leta 2019, saj sta bili prvenstvi v letih 2020 in 2021 pandemije koronavirusa.

Tekst: ZNSS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2022 | Sodniki
  Uspešno izvedeno strokovno PNI predavanje za klube in medije
  V Kongresnem centru Brdo je danes potekalo strokovno predavanje iz interpretacije pravil nogometne igre, ki je bilo namenjeno klubskim predstavnikom, glavnim trenerjem, kapetanom klubov v Prvi ligi Telemach in medijem z namenom seznanitve s trendi in najnovejšimi smernicami pred prihajajočo novo sezono.
 • 14.06.2022 | Sodniki
  Sodniki zbrali 7.106 EUR za letovanje 22 otrok na morju
  Velika humanitarna akcije vseh sodnikov, sodnic in kontrolorjev pod okriljem Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z oddajo Svet na Kanalu A je dosegla izjemen uspeh, saj je bilo za letovanje otrok v stiski zbranih 7.106 EUR.
 • 19.05.2022 | Sodniki
  Vinčič izbran za sojenje na SP 2022
  Po letu 2018, ko je Damir Skomina s pomočnikoma Juretom Praprotnikom in Robertu Vukanom sodil na Svetovnem prvenstvu v Rusiji bo Slovenija tudi na 22. Svetovnem prvenstvu imela svojega predstavnika, saj je bil Slavko Vinčić imenovan kot eden izmed 11 glavnih sodnikov iz starega kontinenta v paru z njem pa na SP potujeta še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.
 • 13.05.2022 | Sodniki
  Ženska sodniška trojka na tekmi 2. SNL
  Drevi je pomemben dan za žensko sojenje, saj bo na stadionu Portoval v celoti ženska sodniška ekipa prvič doslej vodila tekmo 29. kroga 2. SNL med novomeško Krko in ptujsko Dravo.
 • 12.05.2022 | Sodniki
  Finale lige Europa Slavku Vinčiću
  Iz sedeža Evropske nogometne zveze (UEFA) so sporočili izbrane sodnike za finalno tekmo lige Europa, kar nas je še posebej razveselilo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije, saj smo prejeli nov izjemen pečat in ogromno priznanje za slovensko sojenje. Sredino tekmo finala Evropske lige, ko se bosta v vroči Sevilli pomerila nemški Eintracht iz Frankfurta in škotski Glasgow Rangers bo upravljal Slovenec in sicer 42-letni Mariborčan Slavko Vinčić.
 • 26.04.2022 | Sodniki
  Staša Špur na WEURO 2022
  Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes uradno imenovala sodnice, pomočnice sodnic in video sodnike za žensko evropsko prvenstvo 2022, ki bo v Angliji med 6. in 31. julijem. Veliko priznanje je prejela tudi Zveza nogometnih sodnikov Slovenije, saj je med najboljšimi 25 izbranimi pomočnicami sodnic za WEURO 2022 tudi naša predstavnica iz Prekmurja, 33-letna profesorica razrednega pouka Staša Špur iz Murske Sobote.
 • 30.08.2021 | Sodniki
  Damir Skomina naznanil konec sodniške kariere
  Najuspešnejši slovenski nogometni sodnik Damir Skomina je na današnji novinarski konferenci v NNC Brdo sklenil svojo bogato sodniško kariero.
 • 30.06.2021 | Sodniki
  Slavko Vinčič s pomočnikoma v Munchen
  Slavko Vinčič na Allianz areni v Munchnu na tekmi četrtfinala EP Belgija : Italija.
 • 12.06.2021 | Sodniki
  Vinčiču na EP Španija : Švedska
  Vinčiču prva tekma na EP
 • 21.04.2021 | Sodniki
  Vinčič z ekipo na EURO
  Prihajajoče evropsko prvenstvo v nogometu tudi tokrat ne bo minilo brez slovenskih sodnikov. Sodniški odbor UEFA je namreč na EURO uradno delegiral slovensko sodniško ekipo na čelu z 41 – letnim Mariborčanom Slavkom Vinčičem in njegovima pomočnikoma 38 - letnim Tomažem Klančnikom iz Slovenj Gradca in 35 - letnim Andražem Kovačičem iz Ljubljane, ki skupaj tvorijo ekipo že vrsto let.

DELI NA