Nova visoka zmaga Domžal

Domžale - Gorica 5:0 (3:0)

* Stadion v športnem parku, gledalcev 500, sodniki: Goričan (Loče pri Poljanah), Žunič (Kranj), Lunežnik (Zgornja Ložnica).
* Strelci: 1:0 Horvat (22.), 2:0 Alvir (30.), 3:0 Alvir (33.), 4:0 Vuk (56.), 5:0 Alvir (90, 11-m).
* Domžale: Milić, Volarič, Vuk (od 67. Mance), Matjašič (od 59. Repas), Žužek, Širok, Horvat, Blažič, Balkovec, Žinko (od 61. Vetrih), Alvir.
* Gorica: Sorčan, Škarabot, Gregorič, Burgić, Arčon (od 67. Nagode), Kolenc, Grudina, Žigon, Humar (od 46. Kotnik), Jogan, Boben.
* Rumeni kartoni: Žinko; Boben, Kotnik.
* Rdeč karton: /

Kriza nogometašev Gorice se nadaljuje. V zadnjih osmih tekmah jim je uspelo premagati le Radomlje, tokrat so v Domžalah belo zastavo razobesili že po dobre pol ure tekme. V tem obdobju so jih Domžalčani povsem nadigrali, dosegli tri zadetke, ob tem pa zamudili še nekaj priložnosti. Tudi v drugem polčasu se je njihova premoč nadaljevala, dosegli so še dva gola, lahko pa bi še kakšnega. Ob tem pa tekmecu, ki jih je v Novi Gorici premagal s 3:1, v 90 minutah niso dovolili niti ene same prave priložnosti.

Že sam začetek tekme je napovedoval enosmerni promet. Domžalčani, sicer precej oslabljeni, saj jim je manjkalo kar nekaj standardnih igralcev, so takoj izvedli ofenzivo in si že v uvodnih minutah pripravili tri lepe priložnosti. Najprej je po podaji Jureta Balkovca Slobodan Vuk meril mimo gola, nato je bil z glavo nenatančen še Vuk, v šesti minuti pa so gledalci po strelu Jureta Matjašiča žogo že videli v mreži, a je gostujoči vratar Gregor Sorčan s pomočjo prečke žogo odbil v kot.

Ko je domača ofenziva izgubila moč in ko so Goričani vsaj na videz vzpostavili ravnotežje, pa je prišlo do spremembe izida. Balkovec je lepo prodrl po levi strani, v kazenskem prostoru našel Vuka, ta je žogo podal bolje postavljenemu Lucasu Mariu Horvatu, ki je natančno meril.

Do nove spremembe rezultata ni bilo treba dolgo čakati. Že osem minut pozneje so Domžalčani spet lepo kombinirali, razpoloženi Vuk je s peto podal do Marka Alvirja, po njegovem strelu je žoga zadela Alena Jogana, kar je presenetilo Sorčana, ki je bil nemočen.

S tem pa se učinkovito obdobje gostiteljev še ni končalo. Domžalčani so že v naslednjem nevarnejšem napadu spet zadeli v polno, potem ko so si pred kazenskim prostorom z glavo podajali žogo, jo spravili do Alvirja, ta pa je z močnim volejem še enkrat premagal Sorčana.

Čeprav so si že v prvem delu zagotovili zmago, so domači tudi v drugem polčasu nadaljevali z všečno in kombinatorno igro, motilo jih ni niti deževno vreme niti razmočeno igrišče. Nevarne akcije so se vrstile, Sorčan je v 51. minuti spet preprečil veselje Matjašiču, Alvir je bil nekaj trenutkov blizu klasičnega "hat tricka", a je po njegovem strelu žoga zletela čez gol.

Zato pa je bil v 56. natančnejši Vuk, ki mu je prvi strel Sorčan ubranil, drugega pa ne. Vuk je s tem dosegel že svoj 36. gol v elitni ligi, s čimer se je izenačil z najboljšim klubskim strelcem Zlatanom Ljubijankićem.

Z vodstvom 4:0 se Domžalčani še niso zadovoljili. Goričanom so sicer pustili nekaj strelov od daleč, najbližje zadetku je bil Dejan Žigon, čeprav je ritem igre padel, pa bi lahko dosegli še kakšen gol. Posebno lepo priložnost je zamudil Antonio Mance, ki je s kakih šestih metrov neoviran streljal čez gol, nenatančna sta bila tudi Balkovec in Miha Blažič. Zato pa je Alvir za peti gol v sodnikovem podaljšku izkoristil najstrožjo kazen, ki jo je s prekrškom nad nekdanjim igralcem Gorice Amadejem Vetrihom zakrivil Matija Boben.

Domžale bodo v naslednjem krogu gostovali pri Aluminiju, Gorica pa bo gostila Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.11.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Gorica
    Ob Kamniški Bistrici se bosta za nove točke udarili zasedbi, ki sta morali v minulem krogu priznati poraz. Domžalčani in Goričani so se v minuli sezoni dolgo bojevali za tretje mesto, ki so ga tudi na račun dveh zmag v medsebojnih tekmah zasedli rumeni.

DELI NA