27.09.2023 | Prva liga Telemach
Nova zmaga Rogaške

Rogaška - Bravo 2:0 (1:0)

* Športni center, sodniki: Borošak, Šumer, Sužnik.
* Strelca: 1:0 Gradišar (12.), 2:0 Vinogradac (73.).
* Rogaška: Vodišek, Pirtovšek, Mihalić, Rantuša Lampreht, Thalisson (od 84. Mitrevski), Benedičič (od 70. Majcen), Majcenić, Flis, Korošec (od 84. Kregar), Gradišar (od 62. Vinogradac), Miljanić (od 70. Pavlović).
* Bravo: Orbanić, Kavčič, Štravs (od 77. Puconja), Gurlica, Španring, Trdin, Selan (od 54. Maher), Stanković (od 54. Kerin), Ivanšek (od 54. Janjić), Pečar (od 60. Poplatnik), Štor.
* Rumeni kartoni: Miljanić, Pavlović, Mitrevski; Kavčič, Gurlica.
* Rdeči karton: /.

Slatinčani so v drugo četrtino prvenstvo vstopili kot ekipa z najslabšim napadom v ligi, a so proti trdoživemu Bravu pokazali boljšo realizacijo ter prišli do druge zmage v sezoni. Na drugi strani je Bravo, ki je bil pred tem neporažen štiri tekme, od teh je tri tudi dobil, v napadu pokazal premalo (le dva strela v okvir vrat), tako da za zdaj ostaja četrti.

Slatinčani so imeli prvo priložnost na tekmi, ko je Vice Miljanić poskusil z roba kazenskega prostora, a meril točno v naročje Matije Orbanića. So pa gostitelji povedli v 12. minuti, ko je Nejc Gradišar po napaki v Bravovi obrambi sam stekel proti Orbaniću in ga tudi premagal za 1:0.

V 19. minuti je zadel tudi Bravo, a iz prepovedanega položaja, sicer pa so tudi domači še nekajkrat poskusili s streli, med njimi tudi vnovič Gradišar, a je bil v 30. minuti manj uspešen kot v 12. Bravo je v drugi polovici polčasa imel rahlo terensko pobudo, vendar so bili Slatinčani konkretnejši in nevarnejši, a ne dovolj za novo spremembo izida.

Obe ekipi sta v drugem polčasu najprej zapravili priložnosti s prostih strelov iz ugodnih položajev, je pa prvi kadrovsko reagiral Aleš Arnol, ko je opravil tri zamenjave v 54. minuti, v 60. pa je v igro poslal še napadalca Mateja Poplatnika.

Priložnosti še kar ni bilo, se je pa malce zaiskrilo v 72. minuti, ko je pri Bravu poskusil Luka Štor, minuto pozneje pa je v hitrem nasprotnem napadu prednost gostiteljev podvojil Toni Vinogradac, ko je dobil dvoboj ena na ena z Orbanićem.

Arnol je nato znova reagiral in na igrišče poslal še eno napadalnejšo moč z Galom Puconjo, vendar tudi to ni obrodilo želenih sadov, tako da je Rogaška prvič v sezoni ohranila mrežo nedotaknjeno.

Rogaška bo v 11. krogu v nedeljo gostila Olimpijo, Bravo pa dan prej Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Bravo
    Drugo četrtino prvenstva odpirata Rogaška in Bravo. Slatinčani lovijo prve točke na novem stadionu, Bravo pa želi nadgraditi uspeh z mestnega derbija.

DELI NA