01.11.2010 | A
Novakovič spet Novagol
Za slovenskimi reprezentanti, ki svoj nogometni kruh služijo na tujih zelenicah, je nadvse uspešen vikend. Po odhodu trenerja Solda je zablestel Novakovič, dva zadetka je na Nizozemskem zabil Matavž, med strelce pa sta se vpisala še Birsa in Ljubijankič. Svoje je dodal še Samir Handanovič, ki je ubranil enajstmetrovko.

Milivoje Novakovič v nemškem Kolnu doživlja nov razcvet. Potem, ko je vodstvo kluba odstavilo trenerja Solda, je Novakovič ponovno postal Novagol. Najprej je med tednom zadel na pokalnem srečanju proti Munchen 1860, med vikendom pa je dosegel vse tri zadetke ob zmagi svoje ekipe nad HSVjem. Da bi bil učinek Slovencev na tej tekmi še večji, je svoje dodal še Mišo Brečko, ki je Novakoviču asistiral za tretji zadetek. Oba Slovenca sta na igrišču preživela vseh 90 minut. Novakovič je prvič zadel v deseti minuti, ko je Koln popeljal v vodstvo z 1:0, v 29. minuti je izenačil na 2:2, medtem ko je v 84. minuti zabil še tretji, odločilni zadetek za zmago Kolna s 3:2.

Odločilne zadetke pa je zabijal tudi Novakovičev partner v reprezentančnem napadu, Tim Matavž. Groningen je v gosteh pri Venlu zabil kar pet zadetkov, dva je na svoj konto dodal nogometaš iz Šempetra pri Novi Gorici. Prvič je zabil že v osmi minuti, ko je svoji ekipi prinesel prednost, drugi zadetek pa je 21-letnik zabil v 66. minuti in na semaforju se je izpisal rezultat 2:4. To pa še ni bilo vse kar se tiče Slovencev. Valter Birsa, ki si je kljub dejstvu, da ne želi podaljšati pogodbe z Auxerrjem, izboril mesto v prvi enajsterici, se je ponovno znašel med strelci. Tokrat je v zmagi nad Nico z 2:0 poskrbel za prvi gol na tekmi. Slednji je bil toliko bolj poseben, ker ga je Birsa zabil z glavo.

V prvi postavi sta pri belgijskem Gentu zaigrala tudi Marko Šuler in Zlatan Ljubijankič, medtem ko je Matija Škarabot na seznamu poškodovanih. Tokrat je izstopal Ljubijankič, ki je ob zmagi nad Mechelenom zadel za 2:0. Napadalec je igro zapustil v 88. minuti, medtem ko je Šuler na igrišču ostal do konca.

Tudi v Italiji se Slovencem še naprej dobro piše. Tokrat je ponovno izstopal Samir Handanovič, ki je ob zmagi Udineseja v gosteh pri Bariju z 0:2 odigral vseh 90 minut, ob tem pa v 51. minuti ubranil enajstmetrovko Barretti. Da je Samirjev prispevek toliko večji, je v tistem trenutku Udinese vodil le z 0:1. V Palermu sta možnost za dokazovanje ponovno dobila Armin Bačinovič in Josip Iličič, ponos Sicilije pa je doma klonil proti Laziu z 0:1. Bačinovič je odigral vo tekmo, medtem ko je Iličič med polčasom ostal v slačilnici, kljub temu, da je bil eden boljših in vidnejših v svoji ekipi. Tudi Boštjan Cesar je v remiju s Parmo odigral vseh 90 minut za svoj Chievo, medtem ko je Bojan Jokič ponovno obsedel na klopi. Zato pa je Kranjčan zaigral v pokalnem srečanju med tednom, ko je ob zmagi Chieva nad Sassuolom igral 90 minut.

Sicer pa je minute nabiralo še nekaj slovenskih reprezentantov. Jasmin Handanovič je zbral 90 minut za svoj Empoli proti Crotoneju in že tretjič zapored zaklenil svoja vrata, Andraž Kirm je igral celo tekmo za Wislo na gostujočem porazu pri Lechu, celo tekmo pa sta na Nizozemskem odigrala tudi Aleksander Radosavljevič ob domači zmagi Den Haaga nad Utrechtom (1:0) in Dalibor Stevanovič ob remiju Vitesseja pri NECu (0:0). Zlatko Dedič je tokrat začel v udarni enajsterici svojega Bochuma, ki je v gosteh izgubil z 2:1 proti Energieju, medtem ko je Nejc Pečnik igral 56. minut za Nacional proti Vitorii (1:0). Robert Koren tokrat zaradi poškodbe ni zaigral za svoj Hull City.

Tekst: NZS/MaK
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA