28.04.2009 | A
Novakovič znova natančen, Korenu končno zmaga

Pretekli vikend so slovenski reprezentanti znova oblekli drese svojih klubov in eni bolj, drugi manj uspešno zastopali barve svojega moštva. Tokrat izstopa Milivoje Novakovič, ki je v nemškem prvenstvu zabil že svoj 15. gol, medtem ko je manj veselja pri tistih, ki še vedno niso stopili na zelenico.

Pregled začenjamo na Otoku, kjer je kapetan slovenske izbrane vrste Robert Koren v 34. krogu angleške Premier lige pred domačimi gledalci nadigral Sunderland. WBA je bil boljši kar s 3:0, naš reprezentant pa je na igrišču prebil vseh 90 minut tekme. Le še štiri kroge pred koncem prvenstva pa njegovo moštvo, kljub zmagi, še vedno zaseda dno lestvice, šest točk za odrešilnim 17. mestom. V prihodnjem krogu Korena čaka gostovanje pri Tottenhamu.

Z Otoka se selimo v Francijo, kjer so v 33. krogu zaigrali vsi slovenski legionarji. Med prvo enajsterico so se znašli Boštjan Cesar (Grenoble), Bojan Jokič (Sochaux), ki je igro zapustil po prvem delu srečanja z Valenciennesom, in Valter Birsa (Auxerre), ki je na igrišču prebil 84 minut. Zmage sta se veselila Cesar in Birsa, medtem ko se je Jokičev obračun končal z neodločenim izidom. Na ligaški razpredelnici »vodi« Birsin Auxerre (10. mesto), ki je v 33 tekmah zbral 43 točk, tesno za njim je Cesarjev Grenoble, sedem mest za njima pa se s 33 točkami nahaja Sochaux. Cesarja je čakala tudi pokalna tekma, kjer je z 0:1 izgubil proti Rennesu, igral celih 90 minut in si ob tem štiri minute pred koncem srečanja prislužil rumeni karton.

Prav tako 33. krog španskega prvenstva je postregel s porazom slovenskega reprezentanta Branka Iliča, ki je, tako kot na prejšnjem srečanju proti Gijonu, tudi tokrat ostal na klopi za rezervne igralce. Betis je z 0:2 klonil proti Espanyolu in ostaja s 37. točkami v spodnjem delu razpredelnice, le še štiri točke od nevarnih voda.

Iz Španije pa še v eno mediteransko državo, tokrat Italijo, kjer je v Serie A Udinese Samirja Handanoviča z 2:1 premagal Chievo. 24-letnega Ljubljančana, ki je branil vseh 90. minut tekme, je v 71. minuti srečanja premagal Pellissier, Udinese pa se je z zmago zavihtelo na 10. mesto, s sedmimi točkami zaostanka za evropsko vozovnico. Drugi slovenski vratar, ki se prav tako kali v Italiji, je branil tako na tekmi proti Pisi, kot tudi proti Brescii. Obe srečanji sta se zaključili z neodločenim izidom, Jasmin Handanovič pa si je na prvem srečanju v 85. minuti prislužil rumeni karton.

Največ veselja za nas prihaja s tekme nemškega Kölna, kjer je slovenski napadalec Milivoje Novakovič z natančnim strelom dosegel že svoj 15. zadetek v tej sezoni. Tako Novakovič kot Mišo Brečko sta odigrala vseh 90. minut srečanja proti Hannovru, ki je zmagal z 2:1. Kljub temu je trenutna uvrstitev nemškega kluba, kjer igrata dva naša reprezentanta, še presega pričakovanja z začetka sezone, a za obstanek v eliti, bo Köln po dveh zaporednih porazih potreboval še kakšno zmago, saj 16. mestu pet tekem pred koncem beži le še za sedem točk.

Pregled nadaljujemo v Belgiji, kjer je Šulerjev in Ljubijankičev Gent tokrat dosegel zmago s 3:1, kar ga tri kroge pred koncem ohranja na 4. mestu. Medtem, ko Zlatan Ljubijankič ves čas uživa polno podporo pri svojem trenerju, tokrat je svojemu moštvu priboril celo enajstmetrovko, je tokrat vseh 90 minut odigral tudi Marko Šuler.

Na ostalih prizoriščih je Mirnes Šišič s Crveno Zvezdo premagal Borac z 2:0, sam pa v 90 minutah v statistiko zabeležil tudi podajo za vodstvo z 1:0. Aleksander Radosavljevič je v Rusiji s Tom Tomskom gostil pri Moskvi in izgubil z 2:1, ob tem pa na zelenici preživel zadnjih 28 minut srečanja. Dalibor Stevanovič je po ponovni poškodbi tetive že predčasno zaključil letošnjo tekmovalno sezono v nizozemskem prvoligašu Vitesseju. Od ostalih so zaigrali še Dominic Maroh, Matej Mavrič in Anton Žlogar, ki so igrali vseh 90 minut, Zlatko Dedič, je na srečanju z Modeno ostal na klopi za rezervne igralce, na tekmi proti Pisi pa dobil priložnost v prvih 60 minutah srečanja. Dare Vršič je tudi tokrat ostal na klopi za rezervne igralce, Mitja Mörec pa zaradi kartonov ni zaigral.

Roeselare - Gent 1:3
Šuler 90' , Ljubijankič 90' (v 77. minuti priigral 11-m za 1:3)

Chievo : Udinese 1:2
S. Handanovič 90'

Le Havre : Grenoble 0:1
Cesar 90'

Sochaux : Valenciennes 1:1
Jokič 45'

Auxerre : Caen 2:1
Birsa 84'

Hannover : Köln 2:1
Novakovič 90 (gol v 47. minuti za 2:1)
Brečko 90

West Bromwich Albion : Sunderland 3:0
Koren 90'

Espanyol : Betis 2:0
Ilič na klopi

Crvena Zvezda : Borac 2:0
Šišič 90' (podaja za 1:0)

Moskva : Tom 2:1
Radosavljevič 28'

Frankfurt - Nürnberg 2:1
Dominic Maroh 90'

Pisa - Mantova 1:1
Jasmin Handanovič 90'

Frosinone - Pisa 1:1
Zlatko Dedič 60'

Vitesse - Utrecht 6:1
Dalibor Stevanovič poškodovan

Timisioara - Politehnica I. 3:0
Dare Vršič na klopi

Koblenz - Alemannia Aachen 0:2
Matej Mavrič 90'

Omonia - AEL Limassol 2:0
Anton Žlogar 90'

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Taka

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA