09.11.2021 | WU15
Ob zmagi navdušile tudi z igro

Slovenska dekliška reprezentanca do 15 let je na svoji prvi tekmi z 2:1 premagala Ferske otoke. Gola za zmago sta prispevali Jerca Plevel in Stela Babič. Varovanke trenerke Anje Milenkovič se bodo s Ferskimi otoki pomerile vnovič v četrtek, 11.11., prenos tekme bo na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (od 12. ure naprej).

Današnjo tekmo sta si ogledala tudi Matjaž Jaklič, vodja tehničnega sektorja NZS, in selektor članic Borut Jarc.

Prijateljski tekmi:

9.11.
Slovenija - Ferski otoki 2:1
(0:1)
0:1 Dalheim (32.), 1:1 Plevel (52.), 2:1 Babič (76.)

Slovenija: Galjot, Jasenc, Šrot, Zajc (K), Medič N., Medič S., Madon, Gerbec, Stojič, Plevel, Omerza.
Igrale so še: Serec, Globačnik, Doles, Babič, Volavšek, Lukežič, Jakšič, Kure.

11.11.
Slovenija - Ferski otoki (12.00) (spletni prenos na nzs.si)

Ferski otoki povedli

Slovenija je na prvi tekmi navdušila z igro. Žoga je tekla od noge do noge, v igri je bilo precej ideje in kombinatorike. Slovenija je prednjačila, si ustvarila precej več priložnosti, na koncu pa potrdila svojo kvaliteto in željo. Nezanemarljivo je: naše igralke so slavile zmago po zaostanku 0:1. A pojdimo lepo po vrsti.

V naši vrsti se je vse pretežno vrtelo okoli Maje Madon, ki je na sredini delila žoge in povezovala obrambo in napad. Tako je bilo že v prvi omembe vredni akciji v 5. minuti, ko je Maja Madon zaposlila Saro Medič. V 10. minuti je dvakrat merila Jerca Plevel, v 11. minuti Maja Madon od daleč. Minuto za tem so si naše igralke priborile prvi strel s kota. V 19. minuti je s prostega strela poizkusila Zala Omerza, v 25. minuti sta poizkusila Maja Madon in Jerca Plevel.

V 31. minuti se je izkazala naša golmanka Zala Galjot, ki je dobro posredovala ob prvem resnem napadu gostij. Minuto za tem so Ferski otoki po napaki v naši obrambi povedli, uspešna je bila Eydna Olsen Dalheim.

To ni pokolebalo naše vrste, ki je odločno začela 2. polčas. V 41. minuti sta bili pri strelu Hana Serec in Zala Omerza, v 43. minuti je okvir vrat stresla Maja Madon. V 47. minuti se je spet izkazala naša golmanka Zala Galjot.

Učinkoviti 2. polčas

V 52. minuti pa je sledila šolsko izpeljana akcija. Začela jo je Maja Madon, ki je na levi strani zaposlila Zalo Omerza, ki je pred golom našla Jerco Plevel, ki je poravnala na 1:1. Dve minuti kasneje bi Slovenija lahko že vodila, ko je Zala Omerzu pred golom zaposlila Hano Serec, njen strel pa je šel prek gola.

V naslednjih minutah so gostje vzpostavile ravnotežje.

Štiri minute pred koncem pa je bila Slovenija nagrajena z zmagovitim golom, pod katerega se je podpisala Stela Babič za končnih 2:1.

»Zelo pozitivno,« je uvodoma nastop Slovenije ocenila trenerka Anja Milenkovič.
»Veseli smo, ker so punce naredile prvi mednarodni korak s to tekmo. Tekma je bila prava reprezentančna, zelo zahtevna, tudi tekalna. Veliko dobrih stvari s treningov in dela v klubu so prenesle na tekmo. V četrtek je nova tekma. Cilj je, da tisto, kar že delamo dobro ponovimo in še nadgradimo in popravimo tisto, kar ni bilo dobro. Zelo pozitivno je tudi to, da smo do zmage prišli po zaostanku. Videlo se je, da so igralke same verjele v preobrat. Ta energija, ta odločnost za vsako žogo,« je povedala Anja Milenkovič, ki je pristavila še tole:
»Ta generacija je zelo obetavna, pred sabo ima zavidljivo športno pot. Če bodo dobro delale, bo to generacija, ki nam bo pričarala še veliko uspehov. Te igralke so zelo nogometne, zelo igrive, igrajo modern nogomet. Spustili smo žogo na teren, veliko je bilo igre »ena na ena«, precej vključevanja bočnih igralk v igro »dva na ena«, bili smo nevarni za gol. Ustvarili smo si precej priložnosti za gol. To je nogomet, ki ti tudi da. Naše igralke so se trudile in bile na koncu nagrajene z zmago, to pa edino šteje!«

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 20.02.2024 | WU15
  Prva akcija z novo selektorico
  Minuli teden je prvo akcijo v letu 2024 opravila tudi dekliška reprezentanca do 15 let, ki jo bo v prihodnje vodila selektorica Petra Mikeln.
 • 20.11.2023 | WU15
  Na priprave v Kozje
  Selektorica Anja Milenković računa na 23 igralk, pri delu pa ji bo v pomoč strokovni štab, v katerem so še Nuša Ladinek, trenerka v NZS centrih, Zvonko Ćosić, trener v NZS centrih in Katarina Puš, trenerka vratark v NZS centrih.
 • 05.10.2023 | WU15
  Turnir v Srbiji dobra izkušnja
  Slovenska dekliška reprezentanca do 15 let je s tekmo proti Belorusiji sklenila Uefin razvojni turnir. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so tesno z 2:3 klonile proti Belorusiji, domov pa se vračajo obogatene večina z mednarodno reprezentančno izkušnjo.
 • 02.10.2023 | WU15
  Za konec turnirja proti Belorusiji
  Slovenska dekliška reprezentanca do 15 let je na drugi tekmi Uefinega razvojnega turnirja doživela poraz. Z 0:4 jo je premagala Srbija, ki je tri gole dosegla v 2. polčasu. Varovanke selektorice Anje Milenkovič bodo turnir sklenile v četrtek s tekmo proti Belorusiji.
 • 30.09.2023 | WU15
  Turnir nadaljujejo proti Srbiji
  Slovenska dekliška reprezentanca do 15 let je s tekmo proti Rusiji začela nastop na Uefinem razvojnem turnirju v Srbiji. Ruske vrstnice so slavile z 0:6, Slovenija pa s turnirjem nadaljuje v ponedeljek, ko se bo pomerila s Srbijo.
 • 28.09.2023 | WU15
  Na Uefin razvojni turnir v Srbijo
  Pred dekliško reprezentanco do 15 let je Uefin razvojni turnir v Srbiji. Varovanke selektorice Anje Milenkovič bodo med 30.9. in 5.10. odigrale tri tekme. Znan je seznam igralk, na katere računa selektorica Anja Milenkovič.
 • 05.06.2023 | WU15
  Na priprave v Kozje
  V torek se bo v Kozjem zbrala dekliška reprezentanca do 15 let. Selektorica Anja Milenković je razkrila seznam igralk, na katere računa. Reprezentantke v Kozjem ostajajo do četrtka.
 • 11.09.2022 | WU15
  Slovenija zmagovalka Uefinega razvojnega turnirja
  Varovanke trenerke Anje Milenkovič so bile s 7:1 boljše od Luksemburga. Taja Strgar je dosegla štiri gole. Slovenija je s to zmago potrdila 1. mesto in z osmimi točkami končno zmago na turnirju.
 • 08.09.2022 | WU15
  Še druga zmaga selekcije U15 v Bosni in Hercegovini
  Slovenska dekliška selekcija do 15 let je tudi na 2. tekmi Uefinega razvojnega turnirja dosegla zmago. Varovanke trenerke Anje Milenkovič so z 12:1 porazile Albanijo. Pred tem so ugnale domačinke, za konec turnirja jih čaka v nedeljo še tekma proti Luksemburgu.
 • 06.09.2022 | WU15
  Do zmage po enajstmetrovkah
  Slovenska izbrana vrsta deklet do 15 let je z zmago proti Bosni in Hercegovini začela Uefin razvojni turnir. Naša selekcija je po 11-metrovkah s 7:6 premagala domačinke, po 80 minutah je bilo 2:2. V rednem delu je bilo 2:2.

DELI NA