09.11.2021 | WU15
Ob zmagi navdušile tudi z igro

Slovenska dekliška reprezentanca do 15 let je na svoji prvi tekmi z 2:1 premagala Ferske otoke. Gola za zmago sta prispevali Jerca Plevel in Stela Babič. Varovanke trenerke Anje Milenkovič se bodo s Ferskimi otoki pomerile vnovič v četrtek, 11.11., prenos tekme bo na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (od 12. ure naprej).

Današnjo tekmo sta si ogledala tudi Matjaž Jaklič, vodja tehničnega sektorja NZS, in selektor članic Borut Jarc.

Prijateljski tekmi:

9.11.
Slovenija - Ferski otoki 2:1
(0:1)
0:1 Dalheim (32.), 1:1 Plevel (52.), 2:1 Babič (76.)

Slovenija: Galjot, Jasenc, Šrot, Zajc (K), Medič N., Medič S., Madon, Gerbec, Stojič, Plevel, Omerza.
Igrale so še: Serec, Globačnik, Doles, Babič, Volavšek, Lukežič, Jakšič, Kure.

11.11.
Slovenija - Ferski otoki (12.00) (spletni prenos na nzs.si)

Ferski otoki povedli

Slovenija je na prvi tekmi navdušila z igro. Žoga je tekla od noge do noge, v igri je bilo precej ideje in kombinatorike. Slovenija je prednjačila, si ustvarila precej več priložnosti, na koncu pa potrdila svojo kvaliteto in željo. Nezanemarljivo je: naše igralke so slavile zmago po zaostanku 0:1. A pojdimo lepo po vrsti.

V naši vrsti se je vse pretežno vrtelo okoli Maje Madon, ki je na sredini delila žoge in povezovala obrambo in napad. Tako je bilo že v prvi omembe vredni akciji v 5. minuti, ko je Maja Madon zaposlila Saro Medič. V 10. minuti je dvakrat merila Jerca Plevel, v 11. minuti Maja Madon od daleč. Minuto za tem so si naše igralke priborile prvi strel s kota. V 19. minuti je s prostega strela poizkusila Zala Omerza, v 25. minuti sta poizkusila Maja Madon in Jerca Plevel.

V 31. minuti se je izkazala naša golmanka Zala Galjot, ki je dobro posredovala ob prvem resnem napadu gostij. Minuto za tem so Ferski otoki po napaki v naši obrambi povedli, uspešna je bila Eydna Olsen Dalheim.

To ni pokolebalo naše vrste, ki je odločno začela 2. polčas. V 41. minuti sta bili pri strelu Hana Serec in Zala Omerza, v 43. minuti je okvir vrat stresla Maja Madon. V 47. minuti se je spet izkazala naša golmanka Zala Galjot.

Učinkoviti 2. polčas

V 52. minuti pa je sledila šolsko izpeljana akcija. Začela jo je Maja Madon, ki je na levi strani zaposlila Zalo Omerza, ki je pred golom našla Jerco Plevel, ki je poravnala na 1:1. Dve minuti kasneje bi Slovenija lahko že vodila, ko je Zala Omerzu pred golom zaposlila Hano Serec, njen strel pa je šel prek gola.

V naslednjih minutah so gostje vzpostavile ravnotežje.

Štiri minute pred koncem pa je bila Slovenija nagrajena z zmagovitim golom, pod katerega se je podpisala Stela Babič za končnih 2:1.

»Zelo pozitivno,« je uvodoma nastop Slovenije ocenila trenerka Anja Milenkovič.
»Veseli smo, ker so punce naredile prvi mednarodni korak s to tekmo. Tekma je bila prava reprezentančna, zelo zahtevna, tudi tekalna. Veliko dobrih stvari s treningov in dela v klubu so prenesle na tekmo. V četrtek je nova tekma. Cilj je, da tisto, kar že delamo dobro ponovimo in še nadgradimo in popravimo tisto, kar ni bilo dobro. Zelo pozitivno je tudi to, da smo do zmage prišli po zaostanku. Videlo se je, da so igralke same verjele v preobrat. Ta energija, ta odločnost za vsako žogo,« je povedala Anja Milenkovič, ki je pristavila še tole:
»Ta generacija je zelo obetavna, pred sabo ima zavidljivo športno pot. Če bodo dobro delale, bo to generacija, ki nam bo pričarala še veliko uspehov. Te igralke so zelo nogometne, zelo igrive, igrajo modern nogomet. Spustili smo žogo na teren, veliko je bilo igre »ena na ena«, precej vključevanja bočnih igralk v igro »dva na ena«, bili smo nevarni za gol. Ustvarili smo si precej priložnosti za gol. To je nogomet, ki ti tudi da. Naše igralke so se trudile in bile na koncu nagrajene z zmago, to pa edino šteje!«

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 02.08.2022 | WU15
  Sredi meseca zbor dekliške selekcije U15
  Med 15. in 18. avgustom se bo v Čatežu zbrala tudi dekliška selekcija Slovenije do 15 let.
 • 11.11.2021 | WU15
  Po preobratu do izdatne zmage
  Dekliška selekcija Slovenije do 15 let je tudi na drugi tekmi v Termah Čatež premagala Ferske otoke. Po torkovi zmagi 2:1 je bilo danes 4:2 za varovanke trenerke Anje Milenkovič. Gole za zmago so prispevale Maja Madon, Zala Omerza, Stela Babič in Ana Marija Kršljin Stojič.
 • 11.11.2021 | WU15
  Za konec akcije pred kamerami proti Ferskim otokom
  Pred dekliško vrsto do 15 let je v četrtek še druga tekma. Tudi tokrat se bodo varovanke trenerke Anje Milenkovič pomerile z izbrano vrsto Ferskih otokov. Ekipi sta se uvodoma pomerili v torek, danes ob 12. uri pa vnovič, tokrat tudi ob neposrednem prenosu.
 • 08.11.2021 | WU15
  Selektor na obisku, v četrtek pred kamerami
  V Termah Čatež se je zbrala dekliška selekcija Slovenije U15, ki bo od danes od četrtka trenirala pod taktirko trenerke Anje Milenkovič. Jutri, v torek, jo čaka prva tekma proti Ferskim otokom, s katerim se bodo varovanke Anje Milenkovič pomerile tudi v četrtek, 11.11.
 • 30.10.2021 | WU15
  Najmlajše dvakrat proti Ferskim otokom
  »Priprave in tekmi proti vrstnicam s Ferskih otokov so odlična priložnost, da igralke začnejo spoznavati tudi nogomet na reprezentančnem nivoju. Z igralkami smo opravili že nekaj treningov v okviru NZS centrov, prav tako bomo nekaj treningov opravili tudi tekom priprav,« je pred akcijo povedala Anja Milenkovič.
 • 25.06.2019 | WU15
  Dekliška selekcija U15 trenirala na Koroškem
  Zbrane so bile igralke letnikov 2005 in 2006. Na pripravah so spoznale način dela v reprezentanci, poleg praktičnih vsebin pa so se seznanile še z nekaj teoretičnimi vsebinami iz teorije igre, preventive in prehrane.
 • 17.06.2019 | WU15
  V tem tednu tudi dekliška selekcija U15
  "Zbrane bodo igralke letnikov 2005 in 2006, predvsem slednji je izredno zanimiv. S temi igralkami je treba zdaj usmerjeno delati, predvsem pa jih naučiti določenih osnov: kako se obnaša v reprezentanci, kakšen je red, spoznali pa bodo tudi osnove taktike,“ je pred akcijo povedala Petra Mikeln, selektorica ženske mladinske reprezentance.
 • 27.11.2018 | WU15
  Dekliška selekcija U15 trenirala v NNC Brdo
  "Vsekakor gre za perspektivno generacijo, nekaj deklet letnika 2004 pa bo v širšem izboru za elitni del kvalifikacij U17 že pomladi,“ je po treningu povedala Petra Mikeln, selektorica vrste do 19 let, ki je ob Tini Kelenberger, selektorici reprezentance do 17 let, vodila treninge.
 • 16.11.2018 | WU15
  Zbor dekliške selekcije Slovenije do 15 let
  Z delom nadaljuje tudi dekliška selekcija Slovenije do 15 let, ki bo med četrtkom, 22.11, in soboto, 24.11., opravila priprave v Nacionalnem Nogometnem Centru na Brdu pri Kranju. Znan je seznam vabljenih igralk, ki bodo trenirale pod taktirko Petre Mikeln (selektorica DU19) in Tine Kelenberger (selektorica DU17).

DELI NA