14.01.2014 | A
Oblak zaklenil vrata na portugalskem derbiju

V mesecu januarju se slovenski reprezentanti spopadajo z različnimi izzivi. Nekateri so šele začeli z napornimi fizičnimi pripravami, drugi urejajo statuse v svojih klubih, tretji pa blestijo na najpomembnejših tekmah. Tako je Jan Oblak z odliko prestal največji preizkus v portugalskem prvenstvu, Jasmin Kurtić pa izdatno pomagal Sassuolu do veličastne zmage nad Milanom.

Slovenski reprezentanti si kruh služijo v različnih državah, kar pride do največjega izraza prav sredi zime, ko je v številnih ligaških tekmovanjih predviden odmor. Slednjega ne pozna Jan Oblak, ki je minuli konec tedna odigral eno najpomembnejših tekem v svoji karieri. Vratar Benfice je ohranil nedotaknjeno mrežo na vročem portugalskem derbiju proti Portu, ki je bil še bolj izpostavljen zaradi nedavnega slovesa Eusebia, ikone svetovnega nogometa in večne legende Lizbončanov. Oblak je kljub temu ohranil mirno kri in podaljšal izjemen niz nepremaganosti na 382 minut, kar bi ga utegnilo zasidrati med vratnicami portugalskega velikana. Nepozabna nedelja je tudi za Jasminom Kurtićem, ki je bil eden junakov Sassuola pri odmevni zmagi nad velikim Milanom. Črnomaljec je prispeval dve kirurško nadančni podaji in popravil letošnji prvoligaški izkupiček na štiri asistence. Valterja Birse ni bilo v postavi Milana, saj še vedno okreva po poškodbi. Na Apeninskem polotoku je potekal še en slovenski derbi in sicer med Interjem ter Chievom, ki se je razpletel brez zmagovalca. Boštjan Cesar in Samir Handanović sta igrala celo tekmo, Dejan Lazarević pa je sedel na klopi za rezervne nogometaše. Rene Krhin se je novemu trenerju Bologne predstavil v zadnjih desetih minutah tekme z Laziem, Bojan Jokić pa je zmago Villarreala v Španiji proti Real Sociedadu pospremil s klopi za rezervne nogometaše.

Nekateri izbranci Srečka Katanca so zadnje dni preživljali manj stresno, saj so igrali le na prijateljskih tekmah. Kevin Kampl je v dresu Salzburga oddelal prvi polčas proti Znojmu in dosegel šesti zadetek, kar pa ni uspelo Zlatku Dediću v drugem delu tekme med Dynamom iz Dresdna in Rot Weiss Erfurtom.  45 minut igre je še za Daliborjem Stevanovićem, medtem ko Tim Matavž ni bil na voljo trenerju PSV-ja zaradi poškodbe. Ligaški odmor še vedno traja v Sloveniji, Avstriji in Srbiji, kjer so reprezentatni šele začeli z nabiranjem fizične moči za nadaljevanje prvenstva. Japonska dvojica se je v pričakovanju na novo sezono ubadala s kadrovskimi zadevami. Zlatan Ljubijankič se je dogovoril za podaljšanje pogodbe z Omiyo Ardijo, Milivoje Novaković, ki je sporazumno prekinil pogodbo s Koelnom, pa bo najverjetneje nadaljeval pri Shimizuju.

IgralecTekmaUčinek
Samir Handanović Inter-Chievo 1:1 Igral vseh 90. minut.
Jasmin Handanović Zimski odmor  
Jan Oblak  Benfica-Porto 2:0 Igral vseh 90.minut, nepremagan na zadnjih petih tekmah Benfice.
Gregor Balažic Zimski odmor  
Miral Samardžič Zimski odmor  
Željko Filipovič Zimski odmor  
Dalibor Stevanovič Slask Wroclaw-Sleza Wroclav 4:0 (prijateljska) Igral v prvem polčasu.
Robert Berič Zimski odmor  
Zlatko Dedić Rot Weiss Erfurt-Dynamo Dresden 2:0 (prijateljska) Igral v drugem polčasu.
Mišo Brečko Zimski odmor  
Boštjan Cesar Inter-Chievo 1:1 Igral vseh 90. minut.
Branko Ilič Hapoel Tel Aviv-Hapel Haifa 4:0 Izven kadra zaradi bolezni.
Martin Milec Zimski odmor  
Bojan Jokić* Villarreal-Real Sociedad 5:1 Na klopi za rezervne nogometaše.
Andraž Struna Apollon Smirnis-Pas Giannina 4:0 Igral v prvem polčasu.
Aleš Mertelj Zimski odmor  
Nejc Pečnik Zimski odmor  
Rene Krhin* Bologna-Lazio 0:0 Igral od 80. minute.
Kevin Kampl Salzburg-Znojmo 8:0 (prijateljska) Igral prvi polčas in dosegel zadetek.
Jasmin Kurtić Sassuolo-Milan 4:3 Igral do 87. minute in prispeval dve asistenci.
Andraž Kirm* Zimski odmor  
Dejan Lazarevič Inter-Chievo 1:1 Na klopi za rezervne nogometaše.
Zlatan Ljubijankić* Odmor Podaljšal pogodbo.
Milivoje Novaković* Odmor. Prekinil pogodbo s Koelnom.
Tim Matavž* Augsburg-PSV 1:0 (prijateljska) Izven kadra zaradi poškodbe.
Roman Bezjak Zimski odmor  
Valter Birsa* Sassuolo-Milan 4:3 Izven kadra zaradi poškodbe.


Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA