Oboji po pokal, lovorika le ena

V soboto bo v Celju podeljena prva lovorika v ženski konkurenci. V finalu ženskega pokala NZS se bosta na celjskem štadionu Z'dežele pomerili ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, finale se začne ob 16.30, vstop na tekmo pa je prost.

ŽENSKI FINALE POKALA PIVOVARNA UNION:

SOBOTA, 6.5. OB 16.30: ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA – ŽNK MURA

Vstop prost!


V dobri formi in motivirano proti gostjam

„V Olimpiji so dnevi lepi, dobro nam igre, punce igrajo lepo. Trdo smo trenirali, sadovi so vidni. Dekleta se zavedajo svojih kvalitet, samozavestne čakajo sobotni finale,“ uvodoma pove trener Olimpije Zlatko Gabor.

„Imam ekipo, ki hoče do naslova. Ta pokal bi bil prava nagrada za naše trdo in zagnano delo,“ priznava Gabor, ki ne ovinkari. „Pričakujem našo zmago. Čudi pa me, da si nasprotnice ne upajo igrati. Vsaj tako je bilo na zadnji tekmi v Ljubljani. To me preseneča. Sem pa si pogledal tudi njihovo zadnjo prvenstveno tekmo, precej stvari so spremenili v igri, nevarni bodo. Se pa z njimi ne obremenjujemo. Zavedamo se svojih kvalitet, to želimo potrditi v soboto. Pred prvenstvenim derbijem so dejali, da so favoriti, pa smo jih dokazali, da niso,“ poudari Gabor, ki stavi na Olimpijin kolektiv.

„Igralke ŽNK Mure Nuna poznam, vem, da so dobre nogometašice, tudi z vrhunsko individualno kvaliteto,“ zaključi Olimpijin strateg, ki si želi, da bi gledalci odšli domov srečni – zavoljo dobre tekme in zmage Olimpije. To slednje bi pač razveselilo podpornike Olimpije.

Iz napak so se nekaj naučili, pozor na dvojec Makovec&Rogan

„Finala se vedno veselimo. V prvenstvu smo skoraj na cilju, potrebujemo le še piko na i,“ na predvečer finala ženskega pokala NZS razmišlja Štefan Kozic, ki po slovesu Amirja Kariča skupaj s Simonom Štraklom in Robijem Berendijašem vodi trenerski štab članic ŽNK Mura Nona.

„Sodeč po zadnji medsebojni tekmi nismo favorit tekme. Olimpija je v boljši formi. Mi se trudimo, da dvignemo formo. Delamo dobro. Vse večjo vlogo imajo tudi igralke, ki se vračajo po poškodbi. A je hkrati nemogoče pričakovati, da bodo v optimalnem stanju, če pa jih dva ali tri mesece ni bilo. Trudimo se, verjamem, da nas čaka dobra in zanimiva tekma,“ pove Kozic, ki si želi, da tekma navduši tako zbrane na štadionu kot vse pred televizijskimi ekrani, ki bodo na Sportklubu gledali finale.

„Analizirali smo zadnjo medsebojno tekmo, šli smo skozi napake, ki smo jih delali. Odločala bodo volja, želja, boljša dnevna forma. Naredili bomo vse, da nam uspe. To bo tekma dveh ekip, ki se zelo dobro poznata. Osrednji orožji Olimpije je dvojec Sara Makovec&Manja Rogan, tu gre dodati še Ano Milović. To so igralke, ki znajo doseči gol z vseh pozicij. Grški nogometašici Tatiana Georgiou ne smemo dovoliti, da ostaja sama na skoku, kot je to bilo na zadnji tekmi,“ analizira Kozic, ki pove, da imajo tudi sami nekaj zadev, s katerimi lahko zagrenijo življenje Olimpiji.

„Ne bi detajlno o tem,“ ostaja rahlo skrivnosten Kozic, kaj so pripravili za zmajčice, a tu so zagotovo prekinitve, kjer so Pomurke zelo močne.

V ekipo se vrača tudi Margita Vasović.

„Pričakujemo šahovsko partijo. Ko pa bo padel prvi gol, pa se bo prava borba šele začela,“ sklenejo v taboru ŽNK Mura Nona.

27 tekem, 5 v pokalu

Ekipi sta dosedaj v SŽNL odigrali 22 tekem (trinajst zmag Pomurja oz. ŽNK Mure Nona, osem Olimpije, ena tekma se je končala z remijem), od prve medsebojne, 23.8. 2015, bo že skoraj osem let. Takrat je bilo 10:0 za Pomurke. V pokalu NZS sta se ekipi pomerili petkrat, prve tri tekme so dobile Pomurke, zadnji dve Olimpija. Vsakič, ko je Olimpija v pokalu izločila Pomurje, je naslov tudi osvojila (v letih 2021 in 2022).

Dosedanje prvakinje ženskega pokala:
Sezona1994/95: ŽNK Jarše
Sezona 2000/01: ŽNK Škale
Sezona 2001/02: ŽNK Škale – Mila – Krško
Sezona 2002/03: ŽNK Domžale
Sezona 2003/04: ŽNK Krka
Sezona 2004/05: ŽNK Pomurje
Sezona 2005/06: ŽNK Krka
Sezona 2006/07: ŽNK Pomurje
Sezona 2007/08: ŽNK Krka
Sezona 2008/09: ŽNK Krka
Sezona 2009/10: ŽNK Krka
Sezona 2010/11: ŽNK Jevnica
Sezona 2011/12: ŽNK Teleing Pomurje
Sezona 2012/13: ŽNK Teleing Pomurje
Sezona 2013/14: ŽNK Teleing Pomurje
Sezona 2014/15: ŽNK Rudar Škale
Sezona 2015/16: ŽNK Teleing Pomurje
Sezona 2016/17: ŽNK Teleing Pomurje
Sezona 2017/18: ŽNK Telemach GMT Beltinci
Sezona 2018/19: ŽNK Telemach GMT Beltinci
Sezona 2019/20: tekmovanje je bilo prekinjeno
Sezona 2020/21: ŽNK Olimpija Ljubljana
Sezona 2021/22: ŽNK Olimpija Ljubljana
Sezona 2022/23: ?

Dosedanje lovorike:
ŽNK Mura Nona: 9-krat
ŽNK Krka: 5
ŽNK Olimpija Ljubljana 2
ŽNK Škale: 3
ŽNK Jarše: 1
ŽNK Domžale: 1
ŽNK Jevnica: 1

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 24.05.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Murašice do 11. pokalnega naslova
  S finalom v Stožicah se je sklenila 25. sezona ženskega pokala. Nogometašice ŽNK Mura Nona so obranile naslov in tako prišle po zmagi proti ŽNK Ljubljana (5:1) do 11. pokalne lovorike. Za zmago so zadele Yana Malakhova (2), Lea Dolinar, Špela Kolbl in Lucija Gol.
 • 24.05.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  ŽNK Mura Nona enajstič ali ŽNK Ljubljana prvič
  V Stožicah se bosta za naslov pokalnih prvakinj, zmagovalk ženskega pokala NZS, ob 16.30 pomerili ekipi ŽNK Ljubljane in ŽNK Mure Nona. Pokal branijo murašice, ki lovijo svoj 11. naslov. ŽNK Ljubljana je drugič v finalu, želi pa si do prve klubske članske lovorike.
 • 23.05.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Mala nogometna družina želi do naslova
  „Mi smo si že na začetku postavili zelo ambiciozne cilje. Eden od teh je tudi osvojitev pokalnega naslova,“ napoved petkovega finala ženskega pokala NZS začne Urška Žganec, ki uspešno vodi ŽNK Ljubljano. V petek ob 16.30 bodo Ljubljančanke še drugič igrale finale pokala, na drugi strani bo ŽNK Mura Nona.
 • 21.05.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Finale bodo igrale tudi za poškodovano Evelino
  Za naslov prvakinj se bodo pomerile igralke ŽNK Mure Nona in ŽNK Ljubljane. Finale bo v petek, 24.5., ob 16.30. Tudi v prenosu na Sportklubu. ŽNK Mura Nona lovi 11. naslov, ŽNK Ljubljana prvega oz. sploh prvo lovoriko v članski konkurenci.
 • 25.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana za pokalni naslov
  Prve finalistke so pred 500 gledalci po domači minimalni zmagi (1:0) postale nogometašice ŽNK Mura Nona, ki so doma porazile ŽNK Olimpijo Ljubljano. Druge finalistke so igralke ŽNK Ljubljane, ki so bile doma s 6:0 boljše od WFC Drave Ptuj.
 • 24.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V četrtek pred kamerami do finalistk pokala
  Para sta: ŽNK Ljubljana - WFC Drava Ptuj in ŽNK Mura Nona - ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekmo iz Murske Sobote boste lahko spremljali na Sportklubu, tekma iz Ljubljane pa na voljo v spletnem prenosu na Nzs.si.
 • 08.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Znana para polfinala ženskega pokala
  Letos je na sporedu jubilejna 25. sezona ženskega nogometnega pokala. V oddaji Pod prečko, ki jo predvaja Sportklub, je bil nocoj opravljen žreb polfinala. Para sta: ŽNK Ljubljana - WFC Drava Ptuj in ŽNK Mura Nona - ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Ptujčanke prvič v polfinalu
  V četrtfinalu Ženskega pokala NZS so se zmag veselile ŽNK Mura Nona, ŽNK Ljubljana ter WFC Drava Ptuj in ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Kamere v Radomljah, naslov brani ŽNK Mura Nona
  Sreda prinaša četrtfinale ženskega pokala NZS. Tekme bodo v Radomljah, Ljubljani, Bratoncih in na Ptuju. Spletni prenos tekme se začne ob 14. uri, pred kamerami pa ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Ljubljana. Sezona pokalnega tekmovanja je s tekmama predkroga, pripadel je Ptujčankam in Primorkam, vstopila v 25. sezono
 • 06.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Deseta jubilejna lovorika za Muro
  Igralke Mure None so zmagovalke ženskega pokalnega tekmovanja, potem ko so v finalu v Celju premagale branilca naslova Olimpijo s 3:1 (0:0).

DELI NA