Od srede do sobote dva prenosa iz Podčetrtka

Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel ima vnovič visoke cilje in ambicije, da v Evropi pusti pečat in se zavihti med 16 najboljših. Kako bo pri tem uspešen, bo jasno do sobote, ko v Podčetrtku vnovič gosti turnir glavnega dela lige prvakov. Ekipa, ki jo tretjo sezono vodi Kujtim Morina, se je danes zbrala, v sredo pa jo čaka uvodna tekma, na drugi strani pa srbski državni prvak Ekonomac.

Uvodni tekmi Dobovca si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.

Liga prvakov, glavni del, Podčetrtek:

9.10.

Sporting CP – Mostar SG (17.30)
Ekonomac Kragujevac – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (prenos na www.futsal.si)

10.10.
Ekonomac Kragujevac – Sporting CP (17.30)
Dobovec Pivovarna Kozel – Mostar SG (20.00) (prenos na www.futsal.si)

12.10.
Mostar SG – Ekonomac Kragujevac (17.30)
Dobovec Pivovarna Kozel – Sporting CP (20.00)

Poraz z Vrhnike je koristil

„Mislim, da se forma stopnjuje. Da smo pravi. Dejansko iz tekme v tekmo igramo boljše. Želim si, da to potrdimo na turnirju in se zavihtimo med 16 najboljših ekip v Evropi,“ se nadeja Rok Mordej, ki je z ekipo sezono začel s porazom v superpokalu. „Malce pozno smo začeli s pripravami, superpokal je prišel prehitro. Preveč smo grešili, slab dan se zgodi... Mogoče pa je celo dobro, da smo se po tem porazu na Vrhniki vsi zavedli, da nam tudi v tej sezoni ne bo nič podarjeno, da se bo treba za vse dokazati na terenu,“ nadaljuje Mordej, ki je vesel, ker je liga prvakov spet v Sloveniji. „V Podčetrtku rad igram, dvorana mi je zelo pri srcu. Upam, da bo spet kraj srečnega imena,“ se nadeja Mordej.

Sporting je favorit

Konkurenca v Obsotelju bo močna: evropski klubski prvak Sporting, Ekonomac in Mostar, med 16 napredujejo tri najboljše zasedbe v tej skupini. „Sporting je absolutni favorit skupine. Mi razmišljamo o prvi tekmi in obračunu z Ekonomcem, ki ima malce pomlajeno, a še vedno dobro, kvalitetno in šolano moštvo. Dobro zasedbo je sestavil tudi Mostar, ki premore šest, sedem reprezentantov BiH-a, tri srbske igralce in še Brazilca z makedonskim potnim listom. Upam, da bomo imeli že po dveh dneh dovolj točk za napredovanje, da se ne bomo potem reševali na Portugalcih,“ je jasen Mordej.

Pravi, da imajo v primerjavi z lansko sezono letos nekoliko hitrejšo ekipo – zasluge za to gredo okrepitvama: Teu Turku in Vedranu Matoševiću. „Pa tudi ostali smo za leto dni bolj izkušenejši,“ dodaja Rok, kapetan in motor zasedbe, ki se nadeja dobre podpore s tribun. Velike upe pa polagajo v taboru kozlov še v fizioterapevtsko službo, ki mora poskrbeti za Damirja Puškarja, ki si je poškodoval kolenske vezi, a naj bi bil jutri že med vratnicama.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 06.11.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Domžalčani remizirali z evropskim prvakom
  Domžalski mladinci so si na prvi tekmi drugega kroga UEFA Mladinske lige prvakov pripravili ugodno izhodišče. Dvoboj s Portom, aktualnim evropskim prvakom, se je po dramatični končnici zaključil z remijem.
 • 05.11.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Domžalčani nad aktualnega evropskega prvaka
  Domžalske mladince, ki so se oktobra veselili napredovanja v drugi krog UEFA Mladinske lige prvakov, jutri čaka nova evropska preizkušnja. Četa Darka Birjukova se bo po izločitvi romunskega Viitorula udarila s portugalskim velikanom Portom.
 • 22.10.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Pred polnimi tribunami do napredovanja
  Domžalski mladinci se veselijo preboja v drugi krog UEFA Mladinske lige prvakov. Varovanci Darka Birjukova so pred polnimi tribunami ugnali romunski Viitorul. Za veselje gostiteljev sta zadela Tamar Svetlin in Tian Pantelić.
 • 21.10.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Domžalski mladci po napredovanje
  Mladinsko selekcijo Domžal jutri čaka povratno srečanje prvega kroga UEFA Mladinske lige prvakov. Rumeni se bodo na osrednjem igrišču Športnega parka Domžale udarili z romunskim Viitorulom.
 • 02.10.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Iz Romunije z remijem
  Mladinska selekcija Domžal je v Romuniji odigrala prvo tekmo UEFA Mladinske lige prvakov. Rumeni so v dvoboju z Viitorul Constanto iztržili remi brez zadetkov.
 • 01.10.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Domžalčani izzivajo klub romunske legende
  Poleti so slovenski nogomet v evropskih tekmovanjih predstavljali Domžale, Maribor, Mura, Olimpija in Pomurje, kljub temu pa se slovenski nastopi v tekmovanjih UEFA še niso končali. Mladinsko ekipo Domžal čakata vsaj dve tekmi, tekmec slovenskega prvaka bo romunska Viitorul Constanta. 
 • 29.08.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Maribor za gol prekratek
  Odlična zaključna tretjina povratnega dvoboja ni bila dovolj za veselje Štajercev. V Ljudskem vrtu so se napredovanja v skupinski del UEFA Evropske lige veselili v taboru bolgarskega prvaka Ludogorca. Maribor se od Evrope poslavlja z remijem.
 • 28.08.2019 | Mednarodna tekmovanja
  V Ljudskem vrtu za evropsko jesen
  V taboru Maribora odštevajo ure do povratnega spopada z bolgarskim Ludogorcem. Dvoboj dveh državnih prvakov odloča o potniku v skupinski del UEFA Evropske lige, po prvi tekmi, ki ni postregla z zadetki, pa bo odločitev padla v Ljudskem vrtu.
 • 22.08.2019 | Mednarodna tekmovanja
  O napredovanju v Ljudskem vrtu
  Nogometaši Maribora so na prvi tekmi t.i. "play-offa" za uvrstitev v UEFA Evropsko ligo dokaj uspešno opravili prvo nalogo. V bolgarskem Razgradu so se z domačim Ludogorcem razšli brez zadetkov, tako da bosta ekipi povratno tekmo, ki bo naslednji četrtek v štajerski prestolnici, odigrali iz začetnega položaja.

DELI NA