20.03.2022 | 1. SŽNL
Odločitev v 89. minuti, 18 golov Radomljank

ŽNK Olimpija je z zmago v 14. krogu točkovno na vrhu prvenstvene lestvice ujela Pomurke (oboji premorejo po 39 točk), v Bratoncih pa je bilo danes 0:1. Kar 18 golov za zmago so dosegle Radomljanke proti krimovkam (18:0), ducat golov je dosegla ŽNK Ljubljana proti Ajdovkam (12:1), tretje ligaške zmage se veselijo na Ptuju (2:0 proti ŽNK Cerklje).

S tem kolom se je končala druga tretjina državnega prvenstva, jutri pa bo znan razpored nadaljevanja tekmovanja.

SŽNL, 14. krog, 20.3.
ŽNK Radomlje – Krim 18:0 (7:0)
ŽNK Cerklje – ŽNK Doxakey 0:2 (0:0)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana 0:1 (0:0)
ŽNK Ljubljana – Primorje Gaia Naturelle 12:1 (4:0)

Devet golov Zale Kuštrin

V prvi današnji tekmi je ŽNK Radomlje prišel do visoke zmage proti Krimu, 18:0 je bilo. S kar devetimi goli, polovico vseh na tekmi, se je izkazala Zala Kuštrin. Radomljanke so sedem golov zabile v prvem, enajst pa v drugem polčasu. 

»Čestitke igralkam za odlično odigrano tekmo. Odnos do tekme je bil na zelo visokem nivoju. V fazi branjenja so dekleta odigrala z odliko. V fazi napada pa so odigrale raznovrstno, usklajeno in učinkovito. Najbolj veseli dejstvo, da smo imeli kar šest različnih strelk! To pomeni, da igramo zelo povezano in moštveno ter da na tak način znotraj naše igre
pride do izraza tudi kakovost vsake naše posameznice,«
pa je po uspehu svoje ekipe povedal trener Radomljank Aljaž Gornik.


V 2. polčasu za 3. zmago

Ptujčanke so v štirih dneh prišle do dveh odmevnih zmag. V gosteh so najprej premagale Ajdovke, danes pa še ŽNK Cerklje. To je tretja prvenstvena zmaga Ptujčank, gola za uspeh sta prispevali Nuša Štumberger, ki je zabila v 70. minuti, ter Tajda Tušek v 75. minuti. To je bil Nušin 5. prvoligaški gol, Tajda je dosegla drugega. Ptujčanke so pri 12 točkah na 6. mestu, Cerklje so s tremi točkami več na 5. poziciji.

Pet golov Mirjam Kastelec

Četrt ure so potrebovale nogometašice ŽNK Ljubljana, da so strle obrambo Ajdovk, potem pa do konca tekme dosegle 12 golov, častnega so zabile tudi gostje. V dresu domačink se je s petimi goli izkazala Mirjam Kastelec. Svoj drugi gol za Primorke (prvič je zadela proti Ptujčankam) pa je dosegla Senada Muratović.

Prvi Olimpiji, drugi Pomurju

Derbi se je končal z zmago Olimpije, ki je do uspeha prišla v izdihljajih tekme. Če bi sodili po prvem polčasu, so bile gostje trem točkam blizu že v prvem delu. Po podaji Manje Rogan je v 20. minuti merila Adrijana Mori, a je stresla okvir vrat. Pritisk pa so še stopnjevale. Vmes so si med 26. in 28. minuto priigrale tudi tri zaporedne udarce s kota. V 34. minuti je od daleč, vsaj 20 metrov je bilo od gola, merila Urška Bratuša, zadela je vratnico gola, ki ga je čuvala Iva Kocijan, ki je na srečo domačink sanirala poškodbo.

V nadaljevanju so več od igre imele domačinke, prva je zapretila Ivana Kirilenko, ki je poizkusila v 52. minuti, v 67. minuti je bila pri strelu Špela Rozmarič, potem še Sara Makovec. Vse to je napoved razburljivih zadnjih 15 minut. Vodilna strelka lige Ana Milović je zabila gol, a naredila prekršek nad domačo golmanko, veselje gostiteljicam je po strelu Kaje Korošec preprečil okvir vrat.

Odločitev o zmagovalcu derbija je padla v 89. minuti. Po prekršku, ki so ga naredile domačinke, je Manja Rogan poslala predložek pred gol Pomurk, kjer se je najboljše znašla Lara Klopčič, ki je s 3. letošnjim ligaškim, skupaj pa osmim v karieri, golom odločila derbi.

Odmeva po derbiju

»Pravi derbi, a na žalost z zelo slabimi pogoji za igro. Prav zaradi tega smo bili prisiljeni spremeniti sistem in celoten pristop. Že v prvem polčasu smo poleg vratnice in prečke imeli še tri izjemne priložnosti. Drugi polčas malo raztrgana igra, a kljub vsemu energetsko na visokem nivoju. Prišli smo po zmago in jo tudi odnesli domov. Čestitke dekletom in ostalim v strokovnem štabu ter posebna zahvala vodstvu kluba za podporo in obisk na tekmi,« je po tekmi povedal trener Ljubljančank Miki Kondič.  

»Današnji derbi je pokazal, da sta obe ekipi zelo izenačeni. Tekma je bila zelo borbena in nervozna. Olimpiji je pripadel prvi polčas nam pa drugi. Na žalost smo prejeli zadetek v zadnji minuti in nesrečno izgubili. Olimpiji čestitam za zmago,« pa je dodal trener Pomurk Marjan Rajbar.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2023 | 1. SŽNL
    Tri točke ostale v Murski Soboti
    Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
  • 15.09.2023 | 1. SŽNL
    Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
    S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
  • 13.08.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
    S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
  • 10.08.2023 | 1. SŽNL
    Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
    V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
  • 03.07.2023 | 1. SŽNL
    Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
    Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
  • 30.06.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
    Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
  • 14.05.2023 | 1. SŽNL
    Muri naslov, Krim v 94. minuti
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
  • 03.05.2023 | 1. SŽNL
    Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.
  • 22.04.2023 | 1. SŽNL
    Skoraj pet let Olimpija čakala to zmago
    Prva tekma 17. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla novo zmago Olimpije in prvi poraz vodilne ekipe lige ŽNK Mura Nona. Olimpija je s temi tremi točkami znižala zaostanek na pet točk (45:40), do konca so še trije krogi.
  • 08.03.2023 | 1. SŽNL
    V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
    Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.

DELI NA