Olimpija do nove zmage v gosteh

Celje - Olimpija 0:1 (0:0)

* Stadion Arena Petrol, gledalcev 3000, sodniki: Glažar (Hajdina), Skok (Kidričevo) in Bezjak (Gorišnica).
* Strelec: 0:1 Zajc (70.).
* Celje: Rozman, Travner, D. Hadžić, Džinić, Klemenčič (od 53. Vidmajer), Pišek, Pungaršek (od 75. Lovrečič), Čirjak, Požeg Vancaš (od 72. Hadžić), Podlogar, Volaš.
* Olimpija: Vodišek, Bajrić, Klinar, Delamea, Kelhar, Alves, Zajc, Miškić (Kronaveter od 67.), Kirm, Velikonja (od 58. Benko), Wobay (od 83. Matić).
* Rumeni kartoni: Klemenčič, Pišek, Požeg Vancaš, Čirjak; Miškić.
* Rdeči karton: /.

Okrepljena zasedba Celja, v katero se je ob trenerju Robertu Pevniku vrnil tudi napadalec Dalibor Volaš, je samozavestno po zmagah z Velenjčani in Domžalčani doma pričakala državne prvake iz Ljubljane, ki so imeli v uvodni tekmi sezone že nekaj težav s Celjani. Kljub temu so rumeni Stožice zapuščali brez točk, obračun je z mojstrskim prostim strelom odločil Etien Velikonja. Po slabi predstavi je bil razplet podoben tudi danes v Celju, kjer je Olimpija po zaslugi Mihe Zajca osvojila vse tri prvenstvene točke.

Uvod tekme je pripadel Ljubljančanom, ki so imeli več od igre in prva priložnost se je v šesti minuti ponudila Andražu Kirmu, ki pa je bil premalo nevaren, da bi premagal Matjaža Rozmana. Igra je v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma, ena od lepših priložnosti pa se je v 30. minuti ponudila Danijelu Miškiču, ki pa neoviran s kakšnih 13 metrov nekoliko na levi strani ni zadel domačih vrat. Nobena od obeh ekip pa ni pokazala prave želje in izrazite priložnosti, nekaj se jih je ekipama nakazalo ob napakah tekmecev, ni bilo.

Zaspan drugi del je ponudil s še slabšim nadaljevanjem in v prvi polovici nadaljevanja so blesteli le ljubljanski navijači, ki so preglasili celjske. Prvo resno akcijo pa je v 70. minuti z golom kronal Miha Zajc, ki mu je Denis Klinar lepo podal z desnega roba kazenskega prostora, Zajc pa je z močnim strelom matiral Rozmana. To je dalo igri končno pravi zalet.

Dve minuti kasneje je na nasprotni strani neuspešno z glavo poskušal Dalibor Volaš. Igra se je razživela in Ljubljančani bi po hitrem napadu Leona Benka v 73. minuti lahko povedli z 2:0. Pet minut kasneje bi lahko poravnal Lovre Čirjak, a je bil mladi Rok Vodišek na svojem mestu. V 86. minuti je bil blizu izenačenju Volaš, vnovič pa je bil uspešnejši 17-letni ljubljanski vratar. V sodniškem dodatku je bil blizu gola tudi Volaš, ki pa je bil v prepovedanem položaju, ljubljanska obramba pa je žogo izbila iz svojega gola.

Celjani bodo v 11. krogu v soboto gostovali v Novi Gorici, Ljubljančani pa bodo gostili Radomljane.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Olimpija
    Celjani so pokalni izpad preboleli z zmago v dvoboju z Domžalčani, ki jo je v zadnji sekundi zagotovil Matej Podlogar. V sredo v knežjem mestu gostuje vodilna Olimpija, ki je v nedeljo slavila v Kidričevem.

DELI NA