30.10.2022 | Prva liga Telemach
Olimpija do zmage proti Kopru

Olimpija - Koper 2:1 (2:1)

* Stadion Stožice, sodniki: M. Jug, Žunič, Kordež.
* Strelci: 1:0 Rui Pedro (9.), 1:1 Edomwonyi (12.), 2:1 Sešlar (26.).
* Olimpija: Vidovšek, Crnomarković (od 89. Milović), Ratnik, Karamatić (od 64. Sualehe), Lasickas (od 92. Estrada), Doffo, Elšnik, Sešlar, Nukić (od 64. Krefl), Kvesić, Rui Pedro (od 46. Samuel Pedro).
* Koper: Golubović, Pavlović (od 46. Šimčak), Novoselec, Mittendorfer, Kambič (od 74. Palčič), Benedičič (od 46. Correia), Osuji, Vešner Tičić (od 71. Jašaragić), Krajinović, Kotnik, Edomwonyi (od 74. Kolobarić).
* Rumeni kartoni: Doffo, Samuel Pedro; Krajinović, Correia, Osuji, Šušnjara (s klopi), Palčič.
* Rdeči karton: Šušnjara (84.; s klopi)

Prvo- in drugouvrščena ekipa prvenstva sta v prvem polčasu prikazali odprto, priložnosti polno tekmo, pri čemer so bili učinkovitejši Ljubljančani. V drugem polčasu je izbrancem Alberta Riere uspelo zadržati prednost, tako da imajo zdaj na vrhu lestvice že enajst točk prednosti pred Koprom in Celjem ter kar že 19 pred branilcem naslova Mariborom.

Olimpija je prvič zagrozila v četrti minuti, ko je Mustafa Nukić zgrešil cilj, le minuto zatem pa je po napačni podaji na sredini proti lastnim vratom do žoge prišel Bede Osuji, ki je poskusil z nizkim strelom, vendar je bil Matevž Vidovšek v ljubljanskih vratih na mestu.

Zelo dinamičen začetek tekme je dobil prvi vrhunec v deveti minuti, ko po podaji Maria Kvesića z desne strani koprskima branilcema ni uspelo dobro izbiti žoge, tako da je ta končala na približno 15 metrih pri neoviranem Ruiju Pedru, ta pa jo je brezkompromisno poslal pod prečko za 1:0.

Drugi vrhunec pa je sledil kmalu zatem, v 12. minuti je namreč najprej Ousji po kotu z leve strani zatresel vratnico, nato pa je Bright Edomwonyi žogo iz bližine poslal v mrežo za 1:1 in tako prekinil 822 minut dolg niz Vidovškove nepremaganosti.

Po nekaj obetavnih napadih Olimpije je v 22. minuti Koper spet zagrozil, a je Timi Max Elšnik toliko spremenil smer žogi po strelu Luke Kambiča, da je ta končala malo mimo vrat. Na drugi strani je bil premalo natančen tudi Kvesić v 23. minuti.

Tri minute pozneje pa je Olimpija spet vodila, po Nukićevi podaji je Svit Sešlar v kazenskem prostoru rutinirano z nizkim strelom premagal Adnana Golubovića. V 32. minuti je moral slednji znova posredovati po strelu Ruija Pedra, zeleno-beli pa so še v isti akciji zaman iskali najstrožjo kazen po domnevnem igranju z roko.

V 35. minuti je bil Koper na pragu izenačenja, vendar je Osuji po podaji z leve strani s petih metrov zadel prečko, Edomwonyi pa je po podobni akciji, spet je bil podajalec Michael Pavlović, v 38. minuti žogo poslal čez vrata. Še naprej lepa tekma je novo priložnost ponudila v 40. minuti, toda Golubović je uspešno posredoval po novem strelu Ruija Pedra, ki pa se je potem poškodoval.

V 48. minuti je Luka Vešner Tičić žogo poslal malo mimo gola domačih, Elšnik pa v 55. minuti čez gol gostov. V isti minuti je Vidovšek ustavil strel Andreja Kotnika s 15 metrov, novo priložnost gostiteljev pa je v 56. zapravil Samuel Pedro s previsokim strelom.

Pozneje se je ritem malce umiril, v 77. minuti pa so bili po kotu spet nevarni Ljubljančani, a je bil Samuel Pedro le malce prepozen pred vrsti gostov. Tri minute pozneje je Vidovšek ujel žogo po Kotnikovem poskusu, isti dvoboj pa je v 82. minuti spet pripadel ljubljanskemu vratarju.

Na drugi strani je v 85. minuti Golubović uspešno posredoval po strelu Samuela Pedra iz bližine z leve strani, kar je bila zadnja priložnost na tekmi.

Olimpija bo v 16. krogu v soboto gostovala pri Radomljah, Koper pa bo dan prej gostil Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.10.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Koper
    Petnajsti krog Prve lige Telemach bo poln zanimivih spopadov, vodilna Olimpija bo v obračunu vrha lestvice gostila prve zasledovalce Koprčane. Kakšen bo točkovni razmik po tekmi?

DELI NA