Olimpija dobila derbi in skočila na vrh

Domžale - Olimpija 1:3 (0:1)

* Športni park, gledalcev 3000, sodniki: Balažič, Kovačič (oba Ljubljana) in Vidali (Gračišče).
* Strelci: 0:1 Zajc (19.), 0:2 Kronaveter (63.), 0:3 Wobay (76.), 1:3 Alvir (79.).
* Domžale: Golubović, Brachi, Juninho (od 62. Bratanović), Repas (od 46. Vuk), Horvat, Blažič, Dobrovoljc, Majer (od 80. Vetrih), Alvir, Morel, Mance.
* Olimpija: Šeliga, Kelhar, Zajc, Kronaveter, Wobay (od 90. Krefl), Velikonja (od 82. Eleke), Kirm, Delamea Mlinar, Zarifović, Bajrić (od 80. Vukčević), Miškić.
* Rumena kartona: Morel; Zarifović.
* Rdeči karton: /.

Domžalčani so bili do tega kroga vodilna ekipa in še edina neporažena v tej sezoni. Po boju z branilci naslova pa so izgubili tako vodstvo na lestvici kot niz neporaženosti. Olimpija, pri kateri je spet igral Miha Zajc, je bila predvsem v prvem polčasu precej boljši tekmec in zasluženo prišla do četrte zmage. Po njej imajo zeleno-beli pred današnjim tekmecem dve točki prednosti, med obema je na drugem mestu Gorica.

Domžalčani, ki so pogrešali Matica Črnica, so v prvem polčasu pokazali nekoliko manj od pričakovanj. Na drugi strani pa je Olimpija pokazala všečno igro, bila dominantna in prevlado tudi kronala z zadetkom. Tega je dosegel Miha Zajc v 19. minuti, ko je po podaji Etiena Velikonje v kazenskem prostoru dvignil žogo čez Adnana Golubovića.

Sicer pa je že tri minute pred tem najprej lepo s peto s petih metrov streljal Velikonja, izkazal se je domžalski vratar, Julius Wobay pa je nato meril previsoko s "škarjicami". V 30. minuti je Zajc iz ugodnega položaja žogo poslal čez gol, v 32. minuti z 20 metrov sprožil Rok Kronaveter, Golubović pa je žogo odbil. V 35. minuti je poskusil še Aris Zarifović, a s petih metrov žogo poslal čez vrata domačih.

V uvodu drugega polčasa je najprej nevarno z 20 metov sprožil Lucas Horvat, a bil malce premalo natančen, tako kot na drugi strani Andraž Kirm v 58. minuti. V 63. minuti pa so Ljubljančani podvojili prednost. Kronaveter je po desni strani prodrl v kazenski prostor, Kenan Bajrić je nato podal na drugo stran, kjer je z glavo streljal Kirm, Golubović je žogo dobil, a le do Kronavetra, ki je iz bližine zadel za 2:0.

V 76. minuti je bilo že 3:0. Wobay je lepo prodrl po levi strani, prišel v kazenski prostor, preigral Alvara Brachija in skoraj iz mrtvega kota ukanil še domžalskega čuvaja mreže, ki je pustil preveč prostora ob prvi vratnici. Le malce zatem je na drugi strani Marko Alvir znižal na 1:3, ko je zadel s silovitim strelom z roba kazenskega prostora. Isti igralec je imel novo priložnost v 82. minuti, a je iz bližine žogo poslal malo čez gol.

Domžalčani bodo v 7. krogu v petek gostovali v Novi Gorici, Ljubljančani pa bodo dan pozneje gostili Koprčane.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 19.08.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Doslej še neporaženi Domžalčani in Ljubljančani, ki bodo ob Kamniški Bistrici celili rane po nedeljskem porazu z Rudarjem, se bodo v šestem krogu Prve lige Telekom Slovenije udarili za vrh ligaške razpredelnice, ki ga trenutno držijo Domžalčani.

DELI NA