Olimpija padla pri Muri

Mura - Olimpija 3:0 (0:0)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Perić, Klančnik, Brezar.
* Strelci: 1:0 Bobičanec (48.), 2:0 Kous (70.), 3:0 Gorenc (76.).
* Mura: Obradović, Gorenc, Maruško, Karničnik, Kouter (od 83. Horvat), Ouro, Pucko, Kous, Bobičanec (od 86. Đurak), Maroša (od 88. Žižek), K. Cipot (od 88. Štrakl).
* Olimpija: Frelih, Delamea Mlinar, Savić, Korun, Pavlović (od 79. Andrejašič), Fink (od 80. Boakye), Elšnik, Pungaršek (od 71. Ostrc), Bosić (od 71. Kurež), Ivanović, Vombergar (od 79. Kapun).
* Rumeni kartoni: Ouro; Korun, Pavlović, Savić.
* Rdeči karton: /.

Spomladi in še dlje neporaženi Ljubljančani so v Murski Soboti le naleteli na boljšega od sebe. Črno-beli, ki so med drugim prekinili niz desetih tekem brez poraza ljubljanskega trenerja Gorana Stankovića, so v večini obračuna pokazali boljšo in konkretnejšo igro od gostov (20:6 v strelih), tako da so zasluženo prišli do svoje 13. zmage ter tudi tretjega mesta na lestvici.

Olimpija ostaja vodilna, a ima namesto sedmih le štiri točke prednosti pred najbližjim zasledovalcem Mariborom. Še štiri več zaostaja Mura, ki je prekinila niz štirih tekem brez zmage.

Sobočani, ki so pogrešali kaznovane Dragana Lovrića, Stanišo Mandića in Klemna Šturma ter še nekaj dlje časa poškodovanih, so odločneje začeli tekmo, toda prvo pravo priložnost so imeli Ljubljančani, ko je Radivoj Bosić poskusil iz prve iz bližine, dobro pa je reagiral Matko Obradović. Ta je moral posredovati tudi v 14. minuti, takrat je Bosić sprožil od daleč.

Domači so nekajkrat poskrbeli za malce bolj vroče dogajanje pred vrati zeleno-belih, toda še najnevarnejši je bil Amadej Maroša v 13. minuti, ko je poskusil iz ostrega kota z desne strani, Žiga Frelih pa je bil nanj pripravljen. V 44. minuti je od daleč poskusil še Luka Bobičanec, a prešibko, da bi lahko presenetil ljubljanskega čuvaja mreže.

Zato pa ga je v 48. minuti, ko je svoj osmi gol dosegel z izjemnim strelom z malo manj kot 20 metrov, ko je žogo poslal v zgornji kot Olimpijinih vrat. Deset minut pozneje je pri Olimpiji z leve strani sprožil Đorđe Ivanović, a bil malce premalo natančen.

V 61. minuti je s podobnega položaja, le da z desne strani, poskusil Maroša, tudi on pa je zgrešil cilj. Takoj zatem je z leve poskusil še Bobičanec, Frelih je žogo odbil, Maroša pa jo je nato poslal čez gol.

Slednji je v 66. minuti zapravil novo lepo priložnost, je pa v 70. minuti vodstvo podvojil Žiga Kous, ko je najprej z roba kazenskega prostora spet streljal Maroša, Frelih pa je žogo odbil le do Kousa, ki je nato zadel za 2:0.

Na 3:0 pa je v 76. minuti povišal Jan Gorenc, ki je zadel z glavo po podaji z desne strani. Žoga se je čez golovo črto odbila od prečke. Mura je zatem le še brez posebnih težav nadzorovala potek tekme.

Mura bo v 31. krogu v petek gostovala v Novi Gorici, Olimpija pa bo v nedeljo gostila Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Olimpija
    Olimpija v Mursko Soboto prihaja kot prva ekipa lige. Bo na ravnici svojo prednost še povečala?

DELI NA