Olimpija poražena še proti Bravu

Bravo - Olimpija 3:0 (0:0)

* Stadion Žak, sodniki: Obrenović, Kordež, Mikača.
* Strelca: 1:0 Tučić (60.), 2:0 Maružin (63.), 3:0 Tučić (73.).
* Bravo: Vekić, Drkušić, Brekalo, Križan, Španring, Maher, Žinko (od 85. Ogrinec), Trontelj, Žugelj (od 47. Maružin), Nukić, Tučić (o 89. Kancilija).
* Olimpija: Frelih, Fogec, Delamea Mlinar, Korun, Andrejašič (od 46. Boakye), Pungaršek, Zeljković, Baskera (od 46. Bosić), Sešlar (od 66. Vombergar), Ivanović (od 46. Kurež), Perović (od 66. Ćorić).
* Rumeni kartoni: Nukić; Korun, Frelih, Fogec.
* Rdeči karton: /.

Tekma v Šiški, ki so si jo ogledali le gledalci z vabilom, saj vstopnic ni bilo v prosti prodaji, je bila pomembna bolj ali manj zgolj za domači Bravo, ki je za dokončno potrditev obstanka v ligi potreboval točko proti Olimpiji, ta je v prejšnjem krogu v zadnji sekundi ostala brez boja za prvaka.

Tudi zato je Goran Stanković dodobra premešal začetno postavo, hkrati še z mislijo na torkov finale pokalnega tekmovanja, ko se bo zeleno-bela zasedba merila s Celjem.

Bravo, ki je med drugim pogrešal kaznovana Andraža Krima in Martina Kramariča, je na prejšnjih 12 tekmah zmagal le enkrat, tokrat pa je svojo nalogo opravil z odliko in bo tudi v prihodnji sezoni del slovenske elite.

Tekma v Ljubljani je v prve pol ure minila brez resnih nevarnosti, v 33. minuti je nato David Brekalo poskusil, Uroš Korun pa blokiral strel, minuto pozneje pa je na drugi strani poskusil Đorđe Ivanović, tudi on pa ni bil posebej blizu zadetku.

V 51. minuti je bilo malce bolj vroče v Bravovem kazenskem prostoru, po kotu je Antonio Delamea Mlinar s prsmi žogo usmeril proti vratom, a je zadel vratnico.

V malce živahnejšem uvodu polčasa je Radivoj Bosić poskusil kot naslednji, a na koncu malce zgrešil cilj. Čeprav je bila Olimpija odločnejša, so v 60. minuti povedli domači, po podaji z desne strani je pred vrati z glavo spretno zadel Milan Tučić.

Vsega tri minute pozneje je Bravo vodil z 2:0, po podaji Mustafe Nukića, zanj je bila to deseta v prvenstvu, s čimer je na vrhu v tem elementu, je akcijo učinkovito končal Loren Maružin.

V 73. minuti je bilo že 3:0 za domače, po novi, enajsti podaji Nukića, tokrat z desne strani, je z glavo na drugi vratnici zadel spet Tučić. Dve minuti pozneje je Korun poskusil od daleč, toda Igor Vekić je delo opravil dokaj zanesljivo.

V 80. minuti so spet zagrozili gosti, najprej je Bosić žogo poslal malo mimo gola, nato pa je še Eric Boakye z močnim strelom malce zunaj kazenskega prostora zadel prečko.

Le malce zatem so se domači veselili četrtega zadetka, ko je Rok Maher sprožil volej z 20 metrov, zadel mrežo tekmeca, a je pred vratarjem v prepovedanem položaju na igro vplival Tučić, tako da je ostalo pri 3:0.

Olimpija je kljub izgubljenemu položaju v zadnjih minutah iskala vsaj častni zadetek, toda neuspešno.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Bravo - Olimpija
    Zmajem se je ponovila lanskoletna zgodba. Olimpija se je, tako kot v lanskem 35. krogu, opekla s Taborom in zapravila možnosti za prvo mesto. Bravo še ni na varnem, kaj bo ponudil mestni obračun v Šiški?

DELI NA