Olimpija pričakovano ugnala Radomlje

Olimpija - Kalcer Radomlje 2:0 (1:0)

* Stadion Stožice, gledalcev 1000, sodniki: Mertik (Odranci), Vukan (Apače) in Herženjak (Lendava).
* Strelca: 1:0 Zajc (30.), 2:0 Kirm (65.).
* Olimpija: Vodišek, Klinar, Delamea Mlinar, Kelhar, Krefl, Matić (od 82. Alves), Zajc (od 66. Miškić), Kronaveter, Kirm, Benko (od 70. Velikonja), Eleke.
* Kalcer: Ivačič, Zukić, Kosec, Anđelković, Jazbec (od 66. Stoiljković), Balić, Šipek, Kovjenić, Cerar (od 72. Jugovar), Vidmar (od 54. Nunić), Osmanaj.
* Rumeni kartoni: Klinar, Matić; Cerar, Šipek.
* Rdeči karton: /.

Ljubljanski niz zmag se je pod vodstvom Luke Elsnerja podaljšal na pet tekem. Po pokalnem slavju v Turnišču in zmagah proti Gorici, Aluminiju in Celju so zeleno-beli tokrat odpravili še zadnjeuvrščene Radomlje, ki so tako tudi po enajstih tekmah še brez zmage. Olimpija pa je z osmo zmago utrdila prvo mesto na lestvici.

Kot je bilo pričakovati, je - čeravno ne prav blesteča - Olimpija takoj prevzela pobudo, prišla do nekaj strelov, medtem ko gostom do njih ni pustila. Blessing Eleke, Miha Zajc in Leon Benko so bili tisti pri domačih, ki so streljali, toda do 30. minute se izid ni spremenil.

Takrat pa je Andraž Kirm z desne strani podal proti drugi vratnici, kjer je Benko streljal z glavo, Aljaž Ivačič je žogo odbil, toda le do Zajca, ki je iz bližine dosegel svoj šesti zadetek v sezoni, s katerim je vsaj začasno sam na prvem mestu lestvice strelcev.

V uvodu drugega polčasa pravih priložnosti ni bilo, v 65. minuti pa so domači podvojili prednost. Najprej je Zajc z roba kazenskega prostora lepo podal do Benka, ki je sprožil iz bližine z leve strani, Ivačič je žogo odbil, toda tokrat le do Kirma, ki je žogo iz bližine potisnil v prazno mrežo. Malce pozneje je z roba kazenskega prostora meril Eleke, a ne dovolj natančno.

Tudi v zaključku tekme Radomljani niso bili kos domačim, ki so imeli večinoma žogo v svoji posesti, toda njihovi streli so po večini grešili cilj. Že v sodniškem dodatku pa je skozi razredčeno ljubljansko obrambo le prišel Marko Nunić, a ga je ustavil mladi vratar Rok Vodišek, ki je malce zatem ustavil še en strel gostov.

Ljubljančani bodo v 12. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Krškem, Radomljani pa bodo gostili Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Kalcer Radomlje
    Olimpija pod vodstvom trenerja Luke Elsnerja še ni oddala točke. Zmaji bodo novo zmago naskakovali proti zadnjeuvrščenim Radomljam, ki po porazu v sosedskem dvoboju z Domžalami še čakajo na prvo slavje v letošnji sezoni.

DELI NA