Olimpija v Stožicah izgubila z Lillom

Olimpija je na zadnji domači tekmi v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige izgubila z Lillom, ki je zmajem dokončno zaprl vrata do evropske pomladi. Ljubljanska mreža se je zatresla dvakrat.

UEFA EVROPSKA KONFERENČNA LIGA - PETI KROG

OLIMPIJA LJUBLJANA - LILLE 0:2 (0:1)

Stadion Stožice, 4500 gledalcev, sodniki: Jablonski, Koslowski in Beitinger (vsi Nemčija).
Strelca: 0:1 Cabella (15.), 0:2 Yazici (75.).
Olimpija: Pintol, Sualehe, Muhamedbegović, Ratnik, Lasickas (od 63. Posavec), Rui Pedro (od 63. Fadida), Doffo, Elšnik (od 72. Pinto), Motika (od 72. Nukić), Brest (od 46. Silva), Bristrić.
Lille: Chevalier, Gudmundsson, Umtiti (od 72. Alexsandro), Yoro, Tiago Santos, Bentaleb (od 83. Gomes), Andre, Cabella, Bouaddi, Zhegrova (od 76. Haraldsson), Yazici (od 83. Faiz).
Rumeni kartoni: Brest, Rui Pedro, Bristrić; Tiago Santos, Haraldsson.
Rdeči karton: /.

Ljubljančani so se večji del tekme na slabi zelenici kar dobro upirali francoskemu prvoligašu. A trenutno četrta ekipa francoskega prvenstva je tudi brez pomoči svojega prvega zvezdnika Jonathana Davida pokazala dovolj kakovosti in imela obenem še nekaj sreče za tretjo zmago v skupini, v kateri je še neporažena.

Na drugi strani je ljubljanska zasedba vpisala četrti poraz ter je tako brez možnosti za napredovanje. Še naprej ima tri točke, Klaksvik ima eno več, v izločilne boje pa bosta šla Lille, ki je trenutno pri 11 točkah, in Slovan Bratislava Kenana Bajrića, ki je pri 10. Slovaki so danes z 2:1 zmagali na Ferskih otokih. Izbrance Zorana Zeljkovića zadnja tekma skupinskega dela čaka 14. decembra, ko bodo gostovali pri Slovanu v Bratislavi.

Po relativno mirnem uvodu tekme na zelenici, ki je bila zaradi razmočenosti na meji regularnosti, so domači prvi sprožili nevaren strel, ko je z glavo meril Rui Pedro, Lucas Chevalier pa je bil na mestu. Favorizirani Francozi, ki so že pred tem nakazali, da bodo nevarni, so povedli v 15. minuti. V bližini gola je streljal Remy Cabella, Denis Pintol je žogo po tem strelu še odbil, nato pa se je ustavila v luži, do nje je spet prišel Cabella in jo potisnil v mrežo. Nemanja Motika je v 19. minuti s strelom z roba kazenskega prostora povzročil nekaj težav Lillovemu vratarju, ki pa je žogo le odbil, v 24. minuti pa je izvrstno posredoval Pintol po poskusu Edona Zhegrove s približno 16 metrov.

V nadaljevanju je bila vsaj manjša pobuda še naprej na strani Francozov, a je domačim vendarle večinoma uspevalo pravočasno preprečevati akcije, ki so bile potencialno nevarnejše. Ljubljančani so bili tako še vedno v igri za ugoden razplet, tudi po 55. minuti, ko so Francozi drugič zadeli. Takrat je žoga spet obstala v blatu pred vrati ob Pintolu in Timiju Maxu Elšniku, do nje je prišel Yusuf Yazici in jo poslal v mrežo, a so sodniki ugotovili predhoden nedovoljen položaj, tako da je ostalo pri 0:1.

V 63. minuti bi lahko bilo 1:1, ko je Motika prišel do odprtega strela s 13 metrov, vendar je žogo poslal v Chevalierjevo naročje, tako kot Diogo Pinto v 74. in 87. minuti. Pintol je v 69. minuti moral na drugi strani posredovati po novem Yazicijevem poskusu. Je pa 26-letni Turek zadel v 75. minuti, ko je streljal malce z leve strani ter z diagonalnim strelom premagal Pintola, ki se je žoge sicer dotaknil, a premalo, da bi ji dovolj spremenil smer. Lille je imel v končnici še nekaj poskusov, a je Pintol svoje delo dobro opravil.

"Zaslužena zmaga Lilla. Mislim, da je pokazal več. Ampak ponosen sem na fante, borili smo se, imeli neke priložnosti. Če želiš tako tekmo dobiti, moraš imeti tudi nekaj sreče ter izkoristiti priložnost, ampak nam se na žalost ni izšlo. Verjamem pa, da nam bodo te izkušnje prišle prav za igranje evropskih tekem v prihodnji sezoni," je po tekmi povedal Zeljković.

"Težka tekma na težkem terenu. Igrišče ni dopuščalo prave igre, igrali smo tako bolj na preskok, ampak nismo prišli v pravo priložnost. Potem pa smo nesrečno prejeli zadetek. V drugem polčasu smo sicer odločneje začeli, ampak po drugem golu smo padli," pa je dejal Marcel Ratnik, ki je še poudaril, da so imeli na prvih treh tekmah verjetno preveč spoštovanja do tega skupinskega dela, tako da bodo izkušnje prišle prav.

Tekst: STA/PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Olimpija
    Nedelja bo v znamenju spopada vodilnih ekip Prve lige Telemach. Olimpija bo gostovala pri vodilnem Celju, ki bi s točko potrdilo naslov državnega prvaka.
  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija napolnila mrežo Aluminija
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 32. krogu Prve lige Telemach doma premagali Aluminij s 5:0 (1:0).
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Aluminij
    Zmaji po porazu na derbiju pričakujejo predzadnji Aluminij. Se bodo oddolžili navijačem?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Nedeljski nogometni maraton Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Domžal in Olimpije. Zmaji ob Kamniško Bistrico prihajajo po remiju z Radomljami, ravbarji so izgubili z Rogaško.
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani odščipnili točko Olimpiji
    Nogometaši Olimpije in Kalcer Radomelj so se v 30. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Radomlje
    Radomlje se v zaključek sezone podajajo z novim trenerjem, ki bo ognjeni krst doživel v Stožicah. S kakšnim izidom se bo predstavil Darjan Slavic?
  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Bristrić odločil v korist Olimpije
    Nogometaši Rogaške so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 2:3 (1:1).

DELI NA