Olimpija v zaključku strla Celjane

Olimpija - Celje 1:0 (0:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Jug, Vukan, Kordež.
* Strelec: 1:0 Samardžić (85.).
* Olimpija: Frelih, Vukušić (od 88. Kapun), Elšnik, Ljaskov (od 53. Fink), Vombergar (od 79. Bosić), Samardžić, Marin, Caimacov, Andrejašič, Ivanović (od 88. Perković), Korun.
* Celje: Rozman, Stojinović, Ćalušić, Pungaršek (od 63. Novak), Bezjak (od 63. Kuzmanović), Kerin, Vrbanec (od 87. Šporn), Brecl, Benedičič (od 73. L. Štravs), Zaletel, Dangubić (od 88. KOritnik)
* Rumeni kartoni: Samardžić, Caimacov, Elšnik; Ćalušić, Benedičič, L. Štravs.
* Rdeča kartona: /

V obračunu ekip, ki sta julija v neposrednem dvoboju odločali o naslovu prvaka, je danes na koncu s tesnim izidom slavila domača zasedba in se tako državnim prvakom nekoliko oddolžila za razplet prejšnjega obračuna.

Obe moštvi sta v novi sezoni v zelo spremenjenih postavah, pred dvobojem so bili za točko v boljšem položaju Ljubljančani.

Vsaj v prvem polčasu sta ekipi uprizorili nekakšno šahovsko nogometno partijo. Igra je bila previdna, brez kakšnih izrazitih priložnosti, terensko premoč pa so sicer imeli domači.

Pri teh je tokrat prvič že v prvi postavi zaigral v prejšnji sezoni najboljši strelec Ante Vukušić, pri Celjanih pa je bil v prvi postavi tudi nova okrepitev Roman Bezjak, še pred dvema mesecema v zelenem dresu.

Sam začetek je bil celjski, gostje so nekoliko pritisnili v uvodnih desetih minutah, toda vratar Žiga Frelih ni bil ogrožen. Najprej ga je preizkusil Nino Pungršek, potem še Filip Dangubić.

Pozneje so vajeti igre prevzeli domači, toda z izjemo akcije Đorđeta Ivanovića v 20. minuti, ko je po obratu močno streljal z roba kazenskega prostora in je Matjaž Rozman žogo odbil v kot, prave nevarnosti za goste ni bilo.

O razmerju moči v prvem delu priča tudi podatek o kotih (7:1), po katerih pa tudi ni bilo pravega učinka zeleno-belih.

V nadaljevanju pa so zmaji stopnjevali pritisk in vse bolj prevladovali na terenu. Za Celjane je edini nekoliko nevarneje poskusil le Dangubović v 55. minuti, a tudi po njegovem strelu od daleč je šla žoga mimo vrat.

Na domači strani pa je v 65. minuti Andres Vombergar dobro sprejel podajo na kakšnih sedmih metrih, a ni bil dovolj natančen, še bolj nevarno pa je bilo deset minut pozneje, ko je Vukušić izvajal prosti strel s kakšnih 25 metrov z leve strani, meril v daljši kot vrat Celjanov, Rozman pa se je moral močno potruditi, da je žogo spravil v kot. V 80. so domači zahtevali najstrožjo kazen po padcu Mihaila Caimacova v kazenskem prostoru, a je niso dobili.

Odločitev je padla v 85. minuti. Pritisk domačih se je obrestoval po še enem kotu (skupno razmerje na koncu kar 12:1), ko je bil pred vrati zelo spreten kapetan Miral Samardžić. V padcu in s hrbtom obrnjen proti golu je ob Josipu Ćalušiču še prišel do strela in poslal žogo v gol.

V naslednjem krogu bodo Ljubljančani 25. oktobra gostovali v Sežani, Celjani pa bodo dan prej gostili Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Celje
    V Stožicah bomo priča reprizi obračuna, ki je v prejšnji sezoni odločil bitko za naslov. Kako se bo razpletlo tokrat?

DELI NA