Olimpija z novo zmago ostaja na vrhu

Ankaran Hrvatini - Olimpija 1:3 (0:0)

* Stadion Dravograd, sodniki: Vinčić, Klančnik, Firš.
* Strelci: 0:1 Štiglec (50.), 1:1 Medjele (57.), 1:2 Abass (78.), 1:3 Abass (90.).
* Ankaran Hrvatini: Papadopoulos, Karamatič, Badžim, Škvorc, Humar (od 60. Klapan), Primc, Delgado (od 85. Dodlek), Gliha, Cerovec, Kidrič, Meledje.
* Olimpija: Vodišek, Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec, Tomić (od 74. Vombergar), Čanadžija, Savić (od 60. Oduwa), Alves (od 90. Cretu), Kapun, Abass.
* Rumeni kartoni: Kidrič, Delgado, Gliha; Alves, Abass.
* Rdeči karton: /

Nogometaši Olimpije so na gostovanju pri zadnjeuvrščeni ekipi nujno potrebovali tri točke, s katerimi bi spet prevzeli vodstvo na prvenstveni lestvici, potem ko so v soboto Mariborčani z zadetkom v zadnjem hipu rešili poln izkupiček v dvoboju s Krčani. V Dravogradu so na začasnem domu primorskih nogometašev Ljubljančani dolgo rušili domačo trdnjavo, nazadnje pa le zmagali zanesljivo s 3:1.

Uvod prvega dela je bil ljubljanski. Domači vratar Panagiotis Papadopolous je imel precej več dela kot Rok Vodišek, ki je tokrat dobil priložnost pri Olimpiji. A žoge po nekaj nevarnih strelih niso našle poti v mrežo domačih. Issah Abass je nevarno meril v peti in deseti minuti, poskušal pa je še Dario Čanadžija.

Domači so prvič zapretili v 11. minuti. Nevarnejši je bil poskus Raoula Delgada v 24., ko je Vodišek dobro ubranil. Rok Kidrič pa je v 36. minuti nevarno prodrl na rob kazenskega prostora, kjer so ga gostje zrušili, a je sodnik že pred tem pokazal, da gre za prepovedan položaj. Nekaj minut pred polčasom je bil nevaren še Bradley Meledje, Vodišek pa je strel ubranil.

Za goste je bil blizu zadetku tudi Ricardo Alves, ko je imel v 25. minuti priložnost za dva strela iz bližine, a je prvič dobro posredoval vratar, drugič pa je žoga poletela ob vratnici.

Na začetku drugega dela se je zdelo, da so zeleno-beli le našli način za uspeh proti trdnim domačinom. V 50. minuti je Alves močno udaril od daleč, žogo je vratar Papadopolous le odbil, na 14 metrih pa jo je sprejel Dino Štiglec in jo z natančnim strelom pod prečko pospravil za hrbet domačega vratarja.

A se Ankarančani niso ustrašili, še naprej so bili precej enakovreden tekmec. Sedem minut po prejetem golu je žogo z leve strani ob robu kazenskega prostora natančno podal Erik Gliha, pred golom pa je bil na pravem mestu Meledje in žogo z glavo poslal v zgornji desni kot vrat Vodiška.

Izid je bil tako spet izenačen, gostje so imeli v nadaljevanju rahlo premoč, a ne takšne, ki bi obetala nove zadetke. Za osvežitev je v 72. minuti z menjavo poskrbel argentinski Slovenec Andres Vombergar, ki je tako prvič zaigral za Olimpijo.

Favorizirani gostje so si oddahnili šele v 78. minuti; po natančni podaji Mitcha Apauja z desne strani je bil pred vrati na pravem mestu Abass, žogo z glavo preusmeril v tla, od tam pa se je odbila za hrbet Papadopolousa.

Že v zadnjih izdihljajih tekme je nato osamljeni Abass z roba kazenskega prostora po podaji Vombergarja z natančnim strelom poskrbel za tretji gol gostov in tako potrdil pričakovano zmago.

V naslednjem krogu bodo Ankarančani 26. avgusta gostovali v Celju, Ljubljančane pa dan pozneje v Stožicah čaka letošnji prvi prvenstveni derbi z Mariborom.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Olimpija
    Ankarančani so se v prejšnjem krogu razveselili krstne gostujoče prvoligaške točke, v nedeljo pa po Mariboru pričakujejo še Olimpijo. Zmaji so se vrnili na vrh razpredelnice in želijo tam ostati tudi po gostovanju na Koroškem.

DELI NA