Olimpija z odličnim štartom

Olimpija - Celje 3:1 (1:0)

* Stadion Stožice, gledalcev 1500, sodniki: Jug (Tolmin), Bensa (Nova Gorica), Skok (Ptujska gora).
* Strelci: 1:0 Brkić (42.), 2:0 Issah (49), 3:0 Alves (51.), 3:1 Dangubić (77.).
* Olimpija: Vidmar, Brkić, Alves (od 81. Miškić), Oduwa, Issah, Ilić, Zarifović (od 84. Apau), Bajrić, Štiglec, Savić, Tomić (od 75. Kapun).
* Celje: Rozman, Džinić, Cvek, Jazbec, Travner, Vidmajer, Gatarić (od 51. Šauperl), Pišek (od 82. Kesić), Požeg Vancaš, Dangubić, Lupeta.
* Rumeni kartoni: Brkić, Kapun; Lupeta, Gatarić, Vidmajer, Jazbec.
* Rdeč karton: /

Nogometaši Olimpije so tako kot lani proti istemu tekmecu z zmago začeli državno prvenstvo. Po prvem delu ni kazalo, da bodo tekmeca ugnali tako prepričljivo, saj so se mučili pri organizaciji napadov, a po golu iz prostega strela tri minute pred odhodom na odmor, se jim je vendarle odprlo, predvsem so v nadaljevanju pokazali kakovost v protinapadih, po katerih so že na začetku drugega dela tudi rešili vprašanje zmagovalca.

Prvi polčas je bil dinamičen, enakovreden, obe ekipi sta igrali odprto, toda navdušujočih potez ni bilo veliko. V domačih vrstah je bil najbolj opazen hitri Nathan Oduwa, ki je po svojih prodorih pripravil vse priložnosti Olimpije v tem delu. Najprej je v 17. minuti prodrl po desni strani, podal v sredino, a je Stefan Savić streljal mimo gola, podobno akcijo je uprizoril osem minut pozneje, ko je Ricardo Alves z glavo meril mimo gola. Pri obeh strelih je treba poudariti, da sta bila iz težkih položajev, saj so igralca v zeleno-belih dresih tekmeci dobro ovirali, tako da bi težko streljala bolje. Oduwa je imel prste vmes tudi pri nevarni akciji gostiteljev v 34. minuti, ko je priboril kot, po katerem je v gneči Aris Zarifović streljal čez gol.

To je bila tudi napoved za gol Ljubljančanov v 42. minuti, ko je Goran Brkić dosegel prvi gol svoje ekipe v uradnih tekmah nove sezone. Novinec v ljubljanski vrsti, ki je prišel iz Mladosti Kakanj, je mojstrsko izvedel prosti strel, po katerem je žoga končala v levem zgornjem kotu vratarja Matjaža Rozmana.

To je Ljubljančanom dalo krila, Celjane, ki so pred sezono povsem spremenili ekipo, v prvem polčasu pa prek Rudija Požega Vancaša in Janeza Piška zapravili svoji priložnosti, pa prisililo, da so zaigrali z več tveganja. Hiter ljubljanski napad je njihovo ambicioznost hitro kaznoval, Abass Issah je v 49. minuti prišel sam pred Rozmana in ga zanesljivo premagal. Isti igralec je imel že v naslednjem napadu identično priložnost, tokrat je Rozman njegovo namero pravočasno spoznal, vendar je bil kmalu spet nemočen. V 51. minuti je akcijo začel Oduwa, nad katerim so Celjani storili prekršek, a je sodnik Matej Jug pustil prednost, žoga je prišla do Ricarda Alvesa, ki jo je z natančnim strelom od daleč poslal v mrežo.

To je apetite domačih povsem zadovoljilo, Celjani so bili na kolenih. Nekaj upanja jim je dal gol Filipa Dangubića, za katerega ima največ zaslug Jucie Lupeta, ki je v slogu Oduwe ušel Zarifoviću in v sredini lepo našel kolega, ki mu žoge ni bilo težko poslati v mrežo.

Do konca so Celjani napadali, si pripravili nekaj polpriložnosti, toda izid se ni spremenil.

V naslednjem krogu bo Olimpija gostovala v Novi Gorici, Celje pa v Domžalah.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.07.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Celje
    Uvodni krog 27. sezone PLTS bosta z nedeljsko večerno tekmo zaključili ekipi Olimpije in Celja. Grofje se v nove izzive podajajo z močno pomlajeno ekipo, zmaji pa bodo skušali z zmago preboleti hiter zaključek evropske zgodbe.

DELI NA