11.12.2022 | Prva liga Telemach
Osem golov Olimpije v Sežani

CB24 Tabor Sežana - Olimpija 0:8 (0:2)

* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Bubek, Kordež, T. Jug.
* Strelci: 0:1 Kvesić (4./11 m), 0:2 Aldair (17.), 0:3 Rui Pedro (52.), 0:4 Elšnik (67.), 0:5 Jurca (70./avtogol), 0:6 Mahne Vatovec (74./avtogol), 0:7 Elšnik (85.), 0:8 Gavrić (90.).
* Tabor: Jurca, Iscaye (od 26. Mahne Vatovec), Ovsenek, Kaleba (od 80. Al. Zeljković), Živulić, Stanković, Korošec (od 80. Kljun), Khali, Ad. Zeljković (od 80. Benjoci), Hameed, Ndzengue (od 62. El Afghani).
* Olimpija: Vidovšek, Karamatić, Estrada (od 66. Nukić), Milović (od 31. Ratnik), Krefl (od 66. Gavrić), Sualehe (od 76. Janković), Aldair, Elšnik, Doffo, Kvesić, Rui Pedro.
* Rumena kartona: Sualahe, Aldair.
* Rdeči karton: /.

Dvoboj zadnje- in prvouvrščene ekipe, ki sta zaradi zdravstvenih težav in kazni (zaradi kartonov je pri Olimpiji manjkal Svit Sešlar) igrali v dokaj spremenjenih postavah, v Sežani je pospremilo sneženje in veter.

V teh razmerah so se precej bolje znašli Ljubljančani, ki so po dveh remijih z 0:0 tokrat hitro prišli do zanesljivega vodstva. V drugem polčasu so prednost še oplemenitili, tudi po zaslugi dveh avtogolov domačih in dveh zadetkov Timija Maxa Elšnika, in tako še osmo tekmo zapovrstjo končali neporaženi. Na drugi strani je Tabor jesen končal z nizom petih tekem brez zmage.

Olimpija je tako dosegla najvišjo zmago sezone, ni pa rekordna, ljubljanska zasedba je namreč v prvi sezoni slovenske lige 1991/92 z 12:0 porazila Jadran iz Dekanov.

Že v tretji minuti so Ljubljančani, ki so jesenski del končali s 13 točkami pred Koprom, prišli do najstrožje kazni, ko je Aljaža Krefla v kazenskem prostoru zrušil Diego Živulić. Z bele pike je streljal Mario Kvesić in v četrti minuti zanesljivo premagal debitanta v sežanskih vratih Alena Jurco.

Ljubljančani so nadaljevali pritisk in v 12. minuti je Juan Pascal Estrada z roba kazenskega prostora zadel vratnico. Pet minut pozneje pa je mrežo nekdanjih soigralcev po podaji Davida Sualeheja z leve strani zadel Djalo Aldair za 2:0.

Ob rahlo umirjeni Olimpiji po zanesljivem vodstvu so dvakrat nase opozorili tudi Kraševci, v sodniškem dodatku je med drugim poskusil Jakoslav Stanković s strelom malce izven kazenskega prostora, Matevž Vidovšek pa ni imel nobenih težav z obrambo.

V uvodu drugega polčasa je Adrian Zeljković najprej nevarno streljal, toda v 52. minuti so Ljubljančani še povečali prednost, ko je po Kvesićevi podaji z desne strani svoj šesti zadetek v ligi z glavo iz bližine dosegel Rui Pedro.

V 67. minuti je Olimpija vodila že s 4:0, Jurca je žogo po kotu z leve strani le na kratko odbil do Elšnika, ki je zadel iz bližine. Na drugi strani je malce pozneje poskus Boucifa El Afghanija zanesljivo ustavil ljubljanski vratar.

Muke sežanske ekipe pa so se nadaljevale, tri minut pozneje je Kvesić znova poslal dober predložek pred vrata po kotu z leve strani, Jurca pa je nespretno žogo poslal kar v svojo mrežo.

Za pol ducata golov je v 74. minuti znova poskrbel avtogol domačih, po Elšnikovi žogi pred vrata jo je čez golovo črto poslal Tim Mahne Vatovec. Ob takšni prednosti je prvoligaški debi v zeleno-belem dresu doživel vnuk ljubljanskega župana Zorana Jankovića Vall Janković.

Ljubljančani bi lahko še povečali prednost, med drugim prek Mustafe Nukića v 78. minuti, v 85. minuti pa je Elšnik s svojim drugim zadetkom na tekmi zadel za 7:0. Elšnik pa je bil vpleten tudi v zadnji, osmi gol na tekmi, ki ga je v 90. minuti dosegel Nemanja Gavrić.

Prvenstvo se bo nadaljevalo februarja.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.12.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Tabor - Olimpija
    Ekipa z dna lestvice pričakuje tisto z vrha. Lahko Tabor preseneti Olimpijo?

DELI NA