25.04.2021 | Futsal AA
Osredkar jih je popeljal v polfinale

Tokratni pregled legionarjev začenjamo na Hrvaškem, kjer je Makarska predvsem zahvaljujoč našemu kapetanu Igorju Osredkarju že v polfinalu državnega prvenstva. Makarska je slavila tudi na gostovanju, kjer je bilo na koncu 5:4. Odločilen gol je dosegel prav Osredkar v 42. minuti, poprej pa je Igor prispeval še dva gola. V polfinalu Makarsko časa Crnica, drugi polfinalni par tvorita Olmissum in Futsal Dinamo.

DP Hrvaške, četrtfinale, 2. tekma, 24.4.
Vrgorac – Novo Vrijeme Makarska 4:5

V četrtfinalu italijanskega pokala smo imeli dva reprezentanta, a nista uspela do lovorike. Alen Fetić zavoljo poškodbe ni mogel pomagati svojemu moštvu Acqua&Sapone Unigross, ki je po kazenskih strelih izpadel v polfinalu. Signor Prestito CMB Matera Dejana Bizjaka se je poslovil v četrtfinalu, Bizjak je dosegel gol, a je bilo to premalo za napredovanje. Pokalni prvak je postala ekipa Italservice Pesaro, ki je v finalu s 5:3 ugnala Feldi Eboli, ki je bila usodna za Fetićevo ekipo.

Državno prvenstvo se nadaljuje 1. maja.

Italijanski pokal, finale, 25.4.

polfinale, 24.4.
Feldi Eboli – Acqua&Sapone Unigross 9:8

četrtfinale, 22.4.
Acqua&Sapone Unigross – Came Dosson 2:1
Todis Lido di Ostia – Signor Prestito CMB Matera 7:6

DP Italije, Serie A, 26. krog, 1.5.
Meta Catania Bricocity – Acqua&Sapone Unigross
Todis Lido di Ostia – Signor Prestito CMB Matera
CDM Futsal Genova – Real San Giuseppe

Se pa končuje prvenstvo v ostalih ligah. V Serie A2 je Napoli Nejca Hozjana z 20. zmago v prav toliko tekmah potrdil napredovanje med elito. Hozjana to pot ni bilo v ekipi, je pa k izjemni sezoni dodal 13 golov v Serie A2.

V dodatne kvalifikacije za Serie A gre Citta di Cosenza (končno 3. mesto v skupini D Serie A2), kjer igra Benjamin Tušar. Konec sezone je za Tjaša Lovrenčiča in njegovo ekipo Saints Pagnano, ki je v svoji grupi Serie A2 pristala na šestem mestu.

V Serie B je pred Žanom Korenom še domača tekma proti Maniagu, na sporedu bo 1. maja. Pordenone zaseda 4. mesto.

DP Italije, Serie A2, skupina A, 22. krog, 24.4.
FF Napoli – Futsal Polistena 7:5

DP Serie B, skupina B, 26. krog, 1.5.
Pordenone – Maniago

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.04.2024 | Futsal AA
    Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
    Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
  • 12.04.2024 | Futsal AA
    Evropski in svetovni prvak je bil premočan
    Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
  • 10.04.2024 | Futsal AA
    V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
    Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
  • 09.04.2024 | Futsal AA
    Futsal reprezentanca na Portugalsko
    „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
  • 02.04.2024 | Futsal AA
    Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
    Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
  • 27.03.2024 | Futsal AA
    Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
    Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
  • 22.02.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić med strelci
    V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
  • 21.02.2024 | Futsal AA
    Po vodstvu klonile proti Franciji
    Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
  • 20.02.2024 | Futsal AA
    Po preobratu remi s Francijo
    Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
  • 06.02.2024 | Futsal AA
    V 40. minuti do remija s Hrvaško
    Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.

DELI NA