10.06.2010 | A
Osredotočeni na Alžirce

 

Četrti trening v slovenski bazi v Johannesburgu je, podobno kot tudi prejšnji, minil v dobrem, a delovnem vzdušju. Selektor Matjaž Kek je začel z intenzivnimi pripravami na Alžirce, zaradi česar je ostal zvest pravilu, da je trening za medije odprt le v uvodnem delu.

Seveda je predstavnike sedme sile po treningu na novinarski konferenci zanimalo, kakšne zamisli Kek uigrava, vendar je Matej Mavrič Rožič, ki se je skupaj s trenerjem Milanom Miklavičem in Nejcem Pečnikom udeležil novinarske konference, preveč izkušen, da bi izdal kakšno podrobnost: "Nekateri dogovori in pogovori je prav, da ostanejo 'med štirimi stenami'. Mislim, da smo vzpostavili dober sistem, zato pa imamo na koncu tudi konferenco za medije."

Sicer je slovensko delegacijo včeraj dosegla novica, da sta bila dva alžirska nogometaša (več tukaj) pomiloščena s strani Fife in tekme s Slovenijo ne bosta izpustila. Milan Miklavič je povedal, da ga odločitev Fife ni presenetila: "Nogomet je igra presenečenj, zato nas ni nič presenetilo. Po pravici povedano, smo takšno odločitev celo pričakovali. Njihovo odločitev moramo pač sprejeti."

Nejc Pečnik pa se tokrat, kot že prejšnji gosti novinarskih konferenc, ni mogel izogniti vprašanju o 'spornem' Jabulaniju: "Žoga se res drugače obnaša, še posebno na višini. Ampak pogoji bodo enaki za vse. Kdor se je bo bolje privadil, ta bo v manjši prednosti."

Pred prvim igralnim dnevom v Južnoafriški republiki že vlada nogometna obsesija, vse misli Slovencev, tako v hotelu Southern Sun, kot drugod v Sloveniji in po svetu, pa so osredotočene na Alžirce. Miklavič je tako na novinarski povedal, v čem vidi čar in pomembnost prvih srečanj: "V takšna tekmovanja vsi vstopajo polni pričakovanj in upanja, nihče pa ne ve, kje dejansko so. Vsi upajo, da se bo vse dobro izšlo, prve tekme pa bodo pokazale, ali so bila njihova pričakovanja realna." Nejc Pečnik je ob tem dodal: "Težko je govoriti o tem, kdo je favorit, saj smo z Alžirci zelo blizu na Fifini rang lestvici. Oni so izločili Egipt, mi Rusijo. Slovenije zato ne bi postavljal v vlogo favorita, oboji pa imamo svojo računico. Prepričan sem, da bo naša uspešnejša."

Tudi Mavrič Rožič je deloval optimistično, poudaril pa je pomembnost pomoči s tribun, za katero verjame, da bo tudi na tem koncu sveta odlična: "Morda bo res Alžircev nekaj več, če smo natančni nekaj tisočkrat več, ampak verjamem, da bodo tisti, ki prihajajo spodbujat Slovenijo, dovolj glasni ali celo glasnejši od alžirskih."

Slovenci bodo proti Alžircem odigrali v zeleni opremi, saj so Alžirci kot 'domačini' izbirali barvo dresov. Oprema, ki jo bodo Slovenci nosili, je sicer danes že zapustila Johannesburg in bo v jutranjih urah prispela v Polokwane.  Fantje bodo v Polokwane poleteli z OR Tamba v soboto ob 11. uri, ob 15. uri pa bodo že opravili uradni trening na štadionu Petra Mokabe.

Tekst: NZS/MaK
Foto: MC NZS.si/Taka

SORODNE NOVICE

 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Odmevi po žrebu
  Slovenska delegacija na čelu s selektorjem Matjažem Kekom in predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem je v Hamburgu žreb skupin za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji ocenila za težak. Kot pa je poudaril selektor, tekmece poznajo in bodo na EP šli tekmovat, ne zgolj sodelovat.
 • 04.12.2023 | A
  V skupini C z Dansko, Srbijo in Anglijo
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu, ki bo med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto potekalo v Nemčiji, v skupini C pomerila proti Danski, Srbiji in Angliji. Tako je določil današnji žreb v hamburški koncertni dvorani.
 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
  Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
 • 02.12.2023 | A
  Slovenski nogometaši bodo danes dobili tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.

DELI NA