31.07.2022 | Prva liga Telemach
Padec Maribora v Kopru

Koper - Maribor 2:1 (1:1)

* Stadion Bonifika, sodniki: Mertik, Gabrovec, Černe.
* Strelci: 1:0 Kotnik (31.), 1:1 Baturina (33.), 2:1 Osuji (53.).
* Koper: Golubović, Kambič, Novoselec, Žužek, Šimčak, Correia, Vešner Tičić, Kotnik (od 87. Jašaragić), Parris (od 85. Krajinović), Osuji, Kolobarić (od 90. Šušnjara).
* Maribor: Bergsen, Žinič, Mitrović, Šoštarič Karič, Sikošek, Vidaković (od 64. Antolin), Repas, Brnić (od 65. Guerrico), Kronaveter (od 64. Vipotnik), Čuk (od 46. Šturm), Baturina.
* Rumeni kartoni: Šušnjara, Šimčak, Correia, Osuji, Benedičič; Šoštarič Karič, Sikošek.
* Rdeči karton: /.

Na Bonifiki so gledalci videli nesojeni slovenski superpokal med pokalnim zmagovalcem Koprom in državnim prvakom Mariborom. Če so se Koprčani predstavili v pričakovani postavi, pa je Radovan Karanović priložnost od začetka ponudil mlademu Tinetu Čuku ter tudi novincema Andražu Žiniču in Vladanu Vidakoviću. Poln izkupiček pa so odnesli domači, pri katerih je nase z dobro predstavo opozoril Omar Correia. Koper ima zdaj po treh tekmah šest točk, Maribor, ki ga sredi tedna čaka nova evropska preizkušnja, konec tedna pa še večni derbi, pa ostaja pri treh.

Čeprav so Mariborčani prvi na tekmi zagrozili s strelom Ivana Brnića z 18 metrov, pa so pozneje na zelenici prevladovali izbranci Zorana Zeljkovića, ki so precej več streljali. Nekajkrat je moral posredovati mariborski vratar Menno Bergsen, med drugim po strelih Kaheema Parrisa in Andreja Kotnika, prav slednji pa je v 31. minuti poskrbel za domače vodstvo.

Dario Kolobarić je žogo vrnil na vrh kazenskega prostora, od koder je sprožil Kotnik in dosegel še svoj tretji ligaški gol na tretji tekmi (dosegel pa je tudi edinega koprskega v Evropi). Štajerci pa so vrnili dve minuti pozneje, ko je po podaji Gregorja Sikoška z leve strani Roko Baturina ostal sam v osrčju kazenskega prostora in izid poravnal. Ob koncu polčasa je moral Bergsen še enkrat posredovati po strelu Bedeja Osujija.

Takoj po začetku drugega polčasa je spet poskusil Kotnik, Bergsen je žogo ukrotil, v 53. minuti pa je Koper spet povedel, ko je Osuji zadel iz bližine malce z desne strani ob prvi vratnici. Le malce pozneje so Primorci dobili najstrožjo kazen, ko je Sven Šoštarič Karič le malce znotraj kazenskega prostora stopil na stopalo Luke Kambiča, z bele pike pa je nato Parris zadel prečko.

Štajerci so prvič v drugem delu zagrozili v 70. minuti, ko je Žan Vipotnik streljal z glavo, toda točno v naročje Adnana Golubovića. To pa je bilo tudi vse, kar je Mariboru uspelo v napadu, v koprski sopari so se bolje znašli domači in ohranili prednost.

Koper bo v 4. krogu 8. avgusta gostoval pri Gorici, Maribor pa bo dan prej gostil Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.07.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Maribor
    Koper in Maribor sta se v minuli sezoni do zadnjega borila za naslov državnega prvaka, ki je na koncu pripadel Štajercem. Kdo bo uspešnejši v prvem obračunu sezone 2022/23?

DELI NA