Po Kidričanih napredovali tudi Mariborčani

Po Kidričanih so si nastop v polfinalu Pokala Pivovarna Union zagotovili še nogometaši Maribora. Vijoličasti, ki lovijo deseto pokalno lovoriko, so v Ljudskem vrtu s 3:1 premagali ajdovsko Primorje.

POKAL PIVOVARNA UNION - ČETRTFINALE

MARIBOR - PRIMORJE EMUNDIA 3:1 (2:0)

Strelci: Jakupović (12’), Tolić (27’), Božić (77’); Proleta (57’).
Maribor: Bergsen, Milec, Watson, Uskoković, Guerrico, Repas, Antolin (70’ Laušić), Iličić (82’ Sirk), Tolić (75’ Kronaveter), Brnić (46’ Božić), Jakupović (82’ Božičković). Trener: Damir Krznar.
Primorje: Macan, Proleta, Alavedra (85’ Dedić), Demirović, Nunić, Zavnik (85’ Ćandić), Peixoto (70’ Žavbi), Paljk, Badžim (85’ Dobnikar), Jermol, Herve (33’ Suljanović). Trener: Milan Anđelković.

Mariborčani so na domačem igrišču zagospodarili že v uvodu srečanja, najprej pa sta zapretila Jan Repas in Aljaž Antolin, v osmi minuti pa je bil nevaren še Josip Iličić. Gostitelji so se vodstva veselili v 12. minuti, ko je po kotu Ivana Brnića zadel Arnel Jakupović.

Vijoličasti so nadaljevali z napadi, v 14. minuti se je po udarcu Marka Tolića izkazal Tony Macan, ki je v 27. minuti klonil še drugič. Ravno Marko Tolić je po lepem preigravanju neubranljivo sprožil z roba kazenskega prostora in zadel v oddaljenejši desni kot Hrvata med ajdovskima vratnicama.

Sinovi burje so bili v 31. minuti blizu zadetka. Elian Demirović je v hitrem protinapadu sprožil s polovice igrišča, Menno Bergsen je bil prekratek, a ga je rešil prečnik.

V uvodu drugegam polčasa sta bila najprej nevarna rezervist Marko Božić in Josip Iličić, ki pa sta merila mimo ajdovskih vrat. So pa v 57. minuti udarili Ajdovci. Matic Zavnik je zadel desno vratnico Menna Bergsena, po strelu Edvina Suljanovića pa so rdeče-črni prišli do kota. Elian Demirović je podal, pred golom pa je bil najvišji Borna Proleta.

Mariborčani so potrebovali nekaj časa, da so se znova zbrali in nato znova zagospodarili. V 67. minuti je strel Marka Tolića z razdalje odbil Tony Macan, štiri minute zatem pa je Nik Jermol po predložku Marina Laušića žogo odbil v desno vratnico lastnega gola. 

Macan se je zatem izkazal po udarcu Arnela Jakupovića, tretjič pa je klonil v 77. minuti. Marko Božić je prodor z leve strani igrišča zaključil z natančnim strelom v oddaljenejši levi kot. V 89. minuti je dobro posredoval Menno Bergsen, ki je odbil strel Marka Nunića, Mariborčani pa so se lahko po tem veselili preboja v polfinale pokalnega tekmovanja.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA