14.08.2021 | 1. SŽNL
Po generalki proti Dinamu odločno v sezono

Ambiciozno in podjetno so novo sezono zastavili v ekipi ŽNK Radomlje. Že 30. sezono SŽNL pa ekipa Radomelj, vodi jo trener Aljaž Gornik, začenja v Pomurju. Jutri, v nedeljo, ob 11. uri se bodo Radomljanke pomerile s Pomurkami, tekma pa bo tudi v neposrednem prenosu na Nzs.si.

Statistika pravi, da bo to že 27. medsebojna tekma v SŽNL, predhodnih 25 je pripadlo Pomurkam, ena tekma se je končala z remijem. Sicer pa ni to jubilejna sezona le za SŽNL, ampak tudi za ŽNK Radomlje, ki vstopajo v 10. sezono med elito.

SŽNL, 1. krog, 15.8.
ŽNK Cerklje – Primorje Gaia Naturelle (11.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje (11.00) (prenos na Nzs.si)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.0)

22.8.
ŽNK Krim – ŽNK Doxakey (17.00)

Državne prvakinje:
ŽNK Krka: 8-krat
ŽNK Pomurje Teleing: 8
Ilirija: 4
ŽNK Olimpija Ljubljana: 2
ŽNK Pikapolonica Jarše: 2
ŽNK Škale Pande: 2
Tesar Ižakovci: 1
Krim: 1

ŽNK Radomlje so sklenile priprave z generalko proti zagrebškemu Dinamu, ki je na koncu slavil zmago z 2:0. »Za nami je neprecenljiva mednarodna izkušnja. Tekma z zagrebškim Dinamom nam je prinesla točno to, kar je naša ekipa v tem trenutku močno potrebovala. To je izkušnja, na kakšen način se igra mednarodna tekma. Nasprotnice so nam pokazale, kako se živi za dres svojega kluba, kako se na mednarodnem nivoju igra konkretno, odgovorno in pragmatično ter kako se vsako sekundo tekme pokaže svojo kakovost in željo po tem, da si najboljši na igrišču. Tekma je bila sicer izenačena. Ekipi sta bili enakovredni v taktičnem, tehničnem in kondicijskem smislu. Izenačeni sta bili tudi po številu izrazitih priložnosti. Z vsebinskega vidika sem kot trener zadovoljen s prikazano igro naših deklet. Tekmo je odločila miselnost nasprotnic, ki točno vedo, zakaj igrajo in tekmujejo. V tem segmentu so bile nasprotnice tokrat korak pred nami. Tudi zato so izkoristile dve priložnosti, hkrati pa na drugi strani ubranile dve izjemne priložnosti naših deklet,« je po tekmi za klubsko spletno stran razmišljal trener Aljaž Gornik, ki meni, da njegova ekipa tako zahtevne teste preprosto rabi.

Težka preizkušnja

»Naša mlada ekipa mora doživeti in preživeti ravno takšne izzive, da se bo izoblikoval pravi tekmovalni karakter ekipe. Ta je v vrhunskem športu ključnega pomena za rezultatski uspeh! Večji del bremena na tej poti bodo prevzele izkušenejše igralke in s tem dale veter v jadra mlajšim. Prepričan sem, da bomo na takšen način sčasoma postali izjemno povezana, tekmovalna in kakovostna ekipa! Zato se že veselimo naslednjih težkih preizkušenj. Prva nas čaka že čez tri dni, ko bomo v prvem krogu SŽNL tekmovali proti aktualnim državnim prvakinjam Pomurkam,« Gornik pogleduje v Bratonce, kjer jutri Radomljanke začenjajo državno prvenstvo.

V času priprav je v ekipi trenerja Aljaža Gornika nase vnovič opozorila Ines Krajnc, ostale novinke v zasedbi pa so Polona PetračKorina JanežNaja Poje MiheličMaša Osojnik in Nuša Vidrih ter Maja Zajc.

Tekst: D.P., ŽNK Radomlje
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 14.07.2021 | 1. SŽNL
  Znani pari 1. kroga SŽNL in ženskega pokala NZS
  Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil danes opravljen žreb parov tekmovanj v 30. sezoni SŽNL, znani so tudi pari četrtfinala Ženskega pokala NZS, prav tako pa so znani tudi pari 1. kroga državnega prvenstva kadetinj.
 • 22.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurkam naslov, Olimpiji zmaga
  Za igralke ŽNK Nona Pomurje in ŽNK Olimpija Ljubljana je že konec ligaške sezone. V Gornji Radgoni sta ekipi opravili s tekmo 21. kroga, zmaga pa v Ljubljano, 0:2 je bilo. Gola sta dosegli Izabela Križaj in Barbara Kralj.
 • 21.05.2021 | 1. SŽNL
  Najprej sobota, potem bo čas za misel na torkov finale pokala
  Pred ekipami SŽNL je še zadnji krog, piko na i bodo v spletnem prenosu na Nzs.si postavile državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki v soboto, ob 11. uri, v Gornji Radgoni gostijo ŽNK Olimpijo Ljubljana. Tekma je prestižnega pomena.
 • 20.05.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamere po samozavest za pokalni finale
  Ta vikend se bo sklenilo državno prvenstvo v SŽNL, v torek, 25. maja, pa sledi še finale ženskega pokala. To bodo tudi dnevi, ko bomo na delu na dveh medsebojnih tekmah videli ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. V soboto, 22. maja, se bosta ob 11. uri pomerili v zadnjem krogu SŽNL, prenos pa na spletni strani Nzs.si.
 • 08.11.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in Gorenjke učinkovito
  Favorita, tako ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje, sta upravičila vlogo favorita in prišla do treh točk v 11. krogu SNŽL. Preložena je bila tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je bila prosta.
 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 23.08.2020 | 1. SŽNL
  Krimovke z osmico na vrh lige
  Končan je 3. krog SŽNL. Na vrh se je zavihtel ŽNK Krim RollJet, ki je bil doma boljši od Ajdovk. Do druge prvenstvene zmage je prišla Olimpija, do prve pa Radomlje. Proste so bile Pomurke, tekmovanje se s 4. krogom nadaljuje 30. avgusta.
 • 20.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi, prva za Maribor Tabor
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci ostaja na vrhu prvenstvene lestvice tudi po derbiju 2. kroga. Do prve zmage tudi Mariborčanke. Tekma v Radomljah se je končala z delitvijo točk.
 • 16.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje, Olimpija in Krim do prvih treh točk
  Na lestvici strelk vodi Nina Kajzba. Tekmovanje se nadaljuje že v četrtek, 20. avgusta, ko bo na sporedu tudi tekma ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 15.08.2020 | 1. SŽNL
  Začenja se 29. sezona SŽNL
  S tekmami v Ajdovščini, Ljubljani in Velesovu se jutri, v nedeljo, 16. avgusta, začenja 29. sezona SŽNL, v ligi bo sodelovalo sedem ekip. V minuli sezoni prvakinj zavoljo pandemije ni bilo, bo pa v ligi prvakinj Slovenijo zastopala ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

DELI NA