24.04.2024 | 1. SFL
Po koncu sezone NZS futsal center

Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.

Trenerji, ki so delali z igralci in igralkami

V tej sezoni je NZS center futsal – U15 vodil Mile Simeunović, pri delu sta mu pomagala Rok Mordej in Dani Kaljevič. NZS center futsal – U17 je vodil Tomislav Horvat, pri delu sta mu asistirala Ivan Bratič in Eva Primc. Na NZS center futsal – vratarji so vratarke in vratarji trenirali pod taktirko trojca Damir Puškar, Urban Bajc, Ivan Bratič. Na sporedu je bil tudi NZS center futsal za dekleta, trening je vodil Drago Adamič, pomagala sta mu Urban Bajc in Eva Primc.

Ocena in izzivi za novo sezono

„Pretekli vikend smo končali z NZS centri futsal, ki so se tudi v tej sezoni pokazali kot dobra investicija za prihodnost. Ne pozabimo, da smo, ko smo se odločali za centre, imeli v mislih prihodnost mladih igralcev in možnost njihovih nadaljnjih aktivnosti, nastopih predvsem v reprezentanci U19. To vse se je ''poplačalo'' z nastopom na evropskem prvenstvu U19 na začetku tekmovalne sezone 2023/24. Nenazadnje je v reprezentanci A že tudi igralec, ki je začel v NZS centrih. Tudi letošnji centri so pokazali, da imamo igralce, ki se lahko v prihodnosti seveda z delom nadejajo uspešne futsal kariere. Nekateri iz generacije U17 so tudi že del reprezentance U19, zagotovo pa bodo nosilci le te v prihodnosti. Absolutno zadetek v polno so izključno vratarski treningi v okviru NZS centrov, za njih je največ zanimanja tudi izven teh treningov v okviru NZS centra. Da pa ni vse ''lepo'', pa je dejstvo, da ne ''moremo'' na treninge privabiti klubske trenerje v mlajših kategorijah. Ti bi lahko sodelovali pri delu, si pridobili nova znanja, si ogledali kvalitetne treninge, ki jih vodijo selektorji futsal reprezentanc. Pridobljeno znanje bi lahko prenesli na delo v klubih, kar je tudi eden izmed ciljev. Žal zanimanja s strani trenerjev ne obstaja. In to je največji izziv za novo sezono, poleg seveda nadaljevanja ter dopolnjevanja vseh aktivnosti iz sezone 2023/2024,“ projekt NZS Futsal centra oceni Vlado Močnik, predsednik komisije za futsal in član IO NZS.

NZS Futsal center U15 (Laško, 20.4.):
Luka Vidaković (FK Dobovec), Jakob Šinkovec (Futsal klub Dobrepolje), Jon Novak (Futsal klub Dobrepolje), Jaka Čeh (KMN Benedikt), Enej Huber (KMN Benedikt), Filip Gorjan (KMN Oplast Kobarid), Jaš Taučer (KMN Oplast Kobarid), Jan Čuček (KMN Slovenske gorice), Timotej Kocbek (KMN Slovenske gorice), Aljaž Fras (KMN Slovenske gorice), Gašper Centa (NK Ribnica), Val Pucelj Pirnat (NK Ribnica), Tilen Lavrič (ŠD Extrem), Matevž Turk (ŠD Extrem), Matevž Oražem (ŠD Extrem), Domen Kranjc (ŠD Extrem), Valentin Vukovič Kosi (ŠD KMN Meteorplast), Dino Semenič (ŠD KMN Meteorplast).

NZS Futsal center dekleta (Laško, 20.4.):
Tisa Podkrajšek (FK Lukovica), Taja Vrhovnik (FK Lukovica), Lori Škulj (FK Lukovica), Tija Vrhovnik (FK Lukovica), Veronika Rovan (FK Dobrepolje), Ana Hostnik (FK Dobrepolje), Melina Muratović (FK Dobrepolje), Ines Krajnc (KMN Slovenske gorice), Ana Perušek (ŠD Bloke), Ela Maxine Košir (ŠD Bloke), Barbara Lah (ŠD Bloke), Sanela Balić (ŠD Košana), Anja Žvokelj (ŠD Košana), Tina Jesenovec (ŠD Košana), Maja Srebot (ŠD Košana), Šejla Čibukčić (ŠD Košana), Nika Trdan (ŽNK Celj), Patricija Ham (ŽNK Celje), Zoja Kramer (ŽNK Celje), Ines Ermenc (ŽNK Celje), Anja Ložar (ŽNK Celje), Vanja Tanšek (ŽNK Celje), Zala Šenk (ŽNK Cerklje), Tinkara Braniselj (ŽNK Vrhnika), Lia Rode (ŽNK Vrhnika), Maša Novak (ŽNK Vrhnika), Daša Dolenšek (ŽNK Vrhnika).

NZS Futsal center U17 (Laško, 21.4.):
Vid Prah (Futsal klub Dobovec), Žiga Krašovec (Futsal klub Dobovec), Jaka Drozg (Futsal klub Dobovec), Matevž Muškatevc (Futsal klub Dobovec), Tian Poredski Bračun (Futsal klub Dobovec), Tim Šotner (KMN Benedikt), Gašper Dušej (KMN Miklavž), Amar Velić (KMN Miklavž), Lovro Kodrič (KMN Sevnica), Amadej Krašna (NK Duplek), Maks Gregorič (ŠD Extrem), Tine Frank (ŠD FK Siliko), Adel Avdić (ŠD FK Siliko), Nejc Milavec (ŠD FK Siliko), Amar Begić (ŠD FK Siliko), Maj Babič (ŠD KMN Meteorplast), Nal Zver (ŠD KMN Meteorplast), Patrick Jaklin (ŠD KMN Meteorplast)

NZS Futsal center vratarji/vratarke (Laško, 21.4.):
Taja Vrhovnik (FK Lukovica), Maj Ungar (Futsal klub Dobovec), Nejc Zrimšek (Futsal klub Dobrepolje), Veronika Rovan (Futsal klub Dobrepolje), Miha Jug (KMN Benedikt), Tim Šotner (KMN Benedikt), Andraž Jerman (KMN Bronx Škofije), Rene Zorger (KMN Miklavž), Aleksander Biškup (KMN Miklavž), Franci Uršič (KMN Oplast Kobarid), Jakob Murko (KMN Slovenske gorice), Sergej Filipič (NK Duplek), Ažbe Čampa (NK Ribnica), Marcel Matko (ŠD Extrem), Zal Žvab (ŠD FK Siliko), Enej Mušedinović Blatešić (ŠD KMN Olimpija Ljubljana), Alen Stolnik (ŠD KMN Meteorplast), Žan Luka Klopčič (ŠD Mlinše), Lovro Levičnik (ŠD Mlinše), Maša Ferlan (ŽNK Vrhnika), Brina Štante (ŽNK Vrhnika).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 05.07.2023 | 1. SFL
  V Slovenijo tudi nekdanji evropski klubski prvak
  Dobovec, slovenski državni prvak, bo konec oktobra gostil skupino 4 glavnega dela tekmovanja – v Slovenijo prihajajo portugalska Benfica (evropski klubski prvak iz leta 2010), romunski Club Sportiv United Galati in francoski Etoile Lavalloise.
 • 29.10.2022 | 1. SFL
  Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi
  Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).
 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
  Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
 • 23.02.2021 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
  Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
 • 18.02.2021 | 1. SFL
  Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
  Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
 • 15.02.2021 | 1. SFL
  Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
  V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
 • 05.11.2020 | 1. SFL
  Zelena luč tudi za 1. SFL
  Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
 • 12.10.2018 | 1. SFL
  Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
  Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
 • 27.12.2017 | 1. SFL
  Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
  Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
 • 22.12.2017 | 1. SFL
  Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
  Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.

DELI NA