16.11.2010 | A
Po novo zmago

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v sredo v Kopru še zadnjič letos predstavila ljubiteljem nogometa na sončni strani Alp. Izbranci Matjaža Keka bodo igrali prijateljsko tekmo proti Gruziji, dvoboj pa se bo začel ob 20.45. V slovenskem taboru napovedujejo resen pristop in zmago.

Slovenska vrsta bo prvič po letu 2001 igrala na Bonifiki. Takrat je izgubila z 0:2 proti Urugvaju, tokrat pa bo tekmec malce manj nogometno ugleden, kljub temu pa so navijači takoj razgrabili dobrih 4000 vstopnic za dvoboj na prenovljenem objektu v Kopru, tako da bo vzdušje spet primerno nogometni evforiji, ki traja vse od uvrstitve na letošnje svetovno prvenstvo.

"Prav je, da smo prišli na Obalo, da bodo tudi tu ljubitelji nogometa videli našo ekipo. Imamo obveznost do reprezentance, do naše filozofije, do navijačev, da tudi na prijateljski tekmi igramo tako, da bomo potrdili naše dosedanje uspehe in pokazali, da niso bili slučajni," je na novinarski konferenci v Kopru dejal Kek.

Slovenija, trenutno 15. reprezentanca sveta, in Gruzija, 75. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, sta se doslej merili trikrat: v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2000 je Slovenija doma zmagala z 2:1, v gosteh pa igrala 1:1, leta 1994 pa so Slovenci na prijateljski tekmi na Malti gruzijske tekmece ugnali z 1:0.

"Imamo dovolj podatkov, da vemo, katere so glavne odlike tekmeca. O posameznikih ne bom govoril, saj - ob vsem spoštovanju do Gruzije - se sam posvečam predvsem naši ekipi, našim težavam. Spet lahko povem, da sem zelo zadovoljen s pristopom igralcev, vedno znova se potrjuje njihova želja po dokazovanju. Po vsaki sekundi treninga sem prepričan, da bodo to prenesli tudi na tekmo," je še dodal Kek, ki večjih zdravstvenih težav v igralskem kadru nima.

Tekst: STA
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

 • 01.12.2023 | A
  Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
  Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.
 • 21.11.2023 | A
  Kek po preboju na evropsko prvenstvo: Slovenija je spet dihala kot eno
  Po zadnji kvalifikacijski tekmi za nogometno evropsko prvenstvo 2024, na kateri je Slovenija danes v Stožicah premagala Kazahstan in se uvrstila na Euro 2024, je selektor Matjaž Kek poudaril, da morajo biti v ospredju nogometaši, ki so si res zaslužili ta velik dosežek.
 • 21.11.2023 | A
  Hvala, navijači - slavje se nadaljuje na Kongresnem trgu
  Nogometna reprezentanca Slovenije je z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo 2024 poskrbela za novo evforijo med navijači, primerljivo s tistimi ob prebojih na velika tekmovanja v preteklosti. Reprezentanti so se v družbi navijačev veselili že po tekmi, slavje pa se ob 16. uri nadaljuje na Kongresnem trgu.
 • 21.11.2023 | A
  Navijaj ponosno za Slovenijo
  Naša srca so družno utripala za reprezentante Slovenije, ki se je v odločilnem obračunu s Kazahstanom uvrstila na evropsko prvenstvo 2024.

DELI NA