28.03.2022 | WU17
Po obstanek med evropsko elito

V torek se bodo končale kvalifikacije za evropsko prvenstvo za našo dekliško reprezentanco. Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo ob 12. uri pomerile z reprezentanco Kosova.

Navdušile proti Nemčiji

Po dveh odigranih krogih Slovenija v kvalifikacijski skupini A5 zaseda 3. mesto. V prvi tekmi je z 0:4 izgubila proti Avstriji, na drugi tekmi pa nudila izvrsten odpor Nemčiji, sedemkratnim evropskim prvakinjam, ki so slavile s tesnih 1:2. Prav Avstrija in Nemčija bosta v medsebojni tekmi odločali o napredovanju na evropsko prvenstvo.

Še pet dilem

Na evropsko prvenstvo, ki bo med 3. in 15. majem 2022 v Bosni in Hercegovini, se bo uvrstilo sedem zmagovalk kvalifikacijskih skupin, to je za zdaj uspelo že Nizozemski in Danski, ki sta se pridružili gostiteljici ekipi BiH.

Remi ali zmaga

Pomembna pa bo tudi tekma Slovenije in Kosova, saj ni nepomembno, ali reprezentanca zasede 3. ali 4. mesto v kvalifikacijski skupini. Tretja ekipa si zagotovi obstanek v Ligi A, ki je najvišji rang reprezentančnega nogometa. Četrta ekipa skupine se seli v Ligo B.

Slovenija bi se med elito zadržala z jutrišnjim remijem ali zmago, v primeru poraza pa se bi selila v Ligo B.

Glede na prikazano in rast forme, ki je opazna, je pričakovati, da reprezentanca najboljše pokaže ravno ob koncu kvalifikacij.

»Za tekmo z Avstrijo vsekakor lahko trdimo, da rezultat ni pokazatelj realnega stanja na igrišču, preprosto prigaranih priložnosti nismo realizirali, Avstrijke pa so svoje izkoristile. Proti Nemčiji pa je rezultat odraz dela na igrišču. Dekleta so se skozi srečanje držala dogovorov, za kaj več je zmanjkalo časa v podaljšku, ko smo si želeli izenačiti. Večkratne evropske prvakinje so v sklepnem delu srečanja morale usmerjati pozornost v obrambo in so tako poskušale zadržati izid. Oba zadetka smo prejeli iz prekinitve, nasprotnice so bile izredno visoke in hitre. Za zadnjo tekmo proti Kosovu vsekakor upamo, da se poklopijo stvari, ki se nam niso na prvi in na drugi tekmi ter nam steče tudi igra v fazi napada,« pa pred zadnjo tekmo turnirja pove selektorica Tina Kelenberger.

Prenos tekme bo na voljo na Facebook strani Ženski nogomet.

Kvalifikacije za EP 2022, skupina A5:

23.3.
Nemčija – Kosovo 4:0
Slovenija – Avstrija 0:4

26.3.
Nemčija – Slovenija 2:1
Avstrija – Kosovo 6:0

29.3.
Avstrija – Nemčija (12.00)
Kosovo – Slovenija (12.00)

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 15.09.2022 | WU17
  Še drugič boljše od Madžarske
  Na tekmi v Cerkvenjaku, spremljali ste jo lahko tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, so varovanke selektorice Tine Kelenberger zmagale z 2:0. Gola za zmago sta prispevali Katjuša Kern in Gala Dasovič Ravnik.
 • 13.09.2022 | WU17
  Igra obeta, v četrtek generalka
  Pred jesenskimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo se je zbrala dekliška kadetska reprezentanca. Danes so varovanke selektorice Tine Kelenberger v gosteh z 2:1 premagale madžarske vrstnice. Ekipi se bosta pomerili v četrtek, 15.9., v Cerkvenjaku, od tam pa bo tudi spletni prenos na nzs.si.
 • 04.09.2022 | WU17
  Kadetinje dvakrat z Madžarsko
  Pred jesenskimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo se bo med 12.9. in 15.9. zbrala dekliška kadetska reprezentanca. Odigrala bo dve tekmi z madžarskimi vrstnicami. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa.
 • 16.07.2022 | WU17
  Znan seznam kadetinj za julijsko akcijo
  „V julijskem terminu imamo nekoliko več časa, da se temeljito posvetimo vsebini in principom, ki jih želimo uigrati. Na voljo je tudi nekoliko širši seznam deklet in tako v strokovnem štabu dobimo tudi širši vpogled. Odigrali bomo tudi medsebojno tekmo z reprezentanco U19,“ ob predstavitvi seznama vabljenih pove selektorica Tina Kelenberger.
 • 29.03.2022 | WU17
  Z zmago ostale v elitni Ligi A
  Dekliška kadetska reprezentanca si je z zmago proti Kosovu (1:3) zagotovila mesto v elitni evropski nogometni druščini v Ligi A. Po zaostanku 1:0 so varovanke selektorice Tine Kelenberger režirale preobrat in na koncu slavile s 3:1. Gole so dosegle Katjuša Kern, Maša Osojnik in Zara Kramžar.
 • 26.03.2022 | WU17
  Navdušile proti evropskim prvakinjam
  Dekliška kadetska reprezentanca je na kvalifikacijah na Kosovu doživela drugi poraz, a je proti sedemkratnim evropskim prvakinjam nudila izvrsten odpor. Tekma se je končala z minimalno zmago Nemk (2:1). Gol za Slovenijo je dosegla Katjuša Kern. V današnji drugi tekmi se merita Avstrija in Kosovo.
 • 26.03.2022 | WU17
  Proti sedemkratnim evropskim prvakinjam
  »Opravili smo še zadnji taktični trening pred sobotno tekmo. Menim, da je velika čast za dekleta, da zaigrajo proti nekdanjim evropskim prvakinjam. Take tekme so tudi nagrada. Na naši prvi tekmi nismo izkoristili priložnosti. Zato si želim, da bi tokrat izkoristili tisto, kar bi si priigrali in izboljšali igro v napadu,« pove selektorica Tina Kelenberge pred današnjo tekmo, ki jo boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na Facebook strani Ženski nogomet.
 • 23.03.2022 | WU17
  Točke Avstriji, v soboto proti Nemčiji
  Naše kadetinje so s porazom proti Avstriji (0:4) začele drugi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so uvodoma izgubile proti sosedam. Na prvi tekmi turnirja je Nemčija premagala Kosovo (4:0). Kvalifikacije se nadaljujejo v soboto.
 • 22.03.2022 | WU17
  Kadetinje začenjajo proti Avstriji
  Slovenija bo v Ligi A igrala v skupini A5, tam pa bodo še Nemčija, Avstrija in Kosovo, ki je gostitelj turnirja. Na evropsko prvenstvo, ki bo med 3. in 15. majem 2022 v Bosni in Hercegovini, se bo uvrstilo sedem zmagovalk kvalifikacijskih skupin, četrtouvrščene zasedbe se selijo v Ligo B.

DELI NA