21.09.2021 | Futsal U21
Po pripravah misli pri Franciji in Slovaški

Minuli vikend se je zbrala reprezentanca do 21 let, ki je v Spodnjem Dupleku opravila štiri treninge, konec tega tedna pa jo čakata tekmi proti Franciji in Slovaški.

Prijateljski tekmi, Novigrad:

25.9.
Slovenija – Slovaška (16.30)

26.9.
Slovenija – Francija (15.30)

Vse se začne in konča pri obrambi

»Delamo in ponavljamo osnove. Prišli so novi igralci, zato so te osnove nujne, potem pa smo že delali nadgradnjo v obrambi in napadu,« selektor Mile Simeunovič opiše diapazon dela na prvi akciji v novi sezoni.

»Pri obrambi je osnova, da igralec pokaže voljo, željo. Brez tega se obrambe ne da igrati. Mi lahko vse pokažemo, uigravamo, a brez želje ne gre. Se razume, temu je treba dodati še veliko medsebojne komunikacije. Pa obrambe ne igraš sam, ampak cela ekipa. Pri napadu pa je tako, da bi ga igrali vsi, vsi bi imeli žogo. Sam sem bil isti. Obrambo sem igral, ko se mi je dalo. Zdaj mi je jasno, brez vrhunske obrambe ni uspeha, ni rezultata. Na tako visokem nivoju, kot igra reprezentanca, nimamo kaj iskati brez obrambe. Ne moremo je igrati idealno, to je jasno, a bistveno je, da v vsakem trenutku vsak ve, kaj mora delati,« se selektor pomudi pri obrambi in napadu.

»Proti Franciji in Slovaški pa si želim, da bi prav v obrambi izgledali boljše, bolj organizirano, da izgledamo kot prava kompaktna ekipa,« pa selektor za konec nameni nekaj besed tekmama v soboto in nedeljo.

Gradijo dalje

»Na pripravah je bilo nekaj novih obrazov. Ponovili smo, kar smo delali junija, potem pa gradili dalje,« pa je treninge opisal Uroš Đurić, ki se je poleti iz ekipe KMN Bronx Škofije preselil k vrhniškemu Siliku. »Principi dela trenerja Mileta Simeunoviča so identični, pa naj bo v klubu ali v reprezentanci. Od vseh nas pa pričakuje, da damo vse od sebe, da minimaliziramo napake in naredimo svoje najboljše, kar znamo in zmoremo,« sklene Đurić.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.12.2021 | Futsal U21
  Po turnirju v Franciji pogleduje v novo generacijo
  »Skoraj polovica te reprezentance končuje v reprezentanci U21, pred njimi je lepa prihodnost. Če bodo le dobro in pridno trenirali. Prihajajo novi igralci, delali bomo z letnikoma 2002 in 2003. Ustvarjamo dalje. S Tomijem Horvatom in Damirjem Pertičem in trenerskim odborom nadaljujemo z delom, delamo podobno, vse pa z jasno željo, da gre tole vse skupaj naprej,« sklene Mile Simeunovič, selektor reprezentance U21.
 • 18.12.2021 | Futsal U21
  Kljub porazu navdušili
  Slovenska futsal reprezentanca je z minimalnim porazom 4:3 sklenila turnir v Franciji, kjer je na koncu priznala premoč domačinu, ki je gol dosegel v prvem od dveh podaljškov in na koncu slavil na dobro organiziranem dogodku. Za Slovenijo je Marko Mohorič dosegel dva gola, enega je dodal Marko Bjelčevič.
 • 18.12.2021 | Futsal U21
  Po zmagi proti Čehom še Francija
  Varovanci selektorja Mileta Simeunoviča so se to pot izkazali. »Tekma je bila taka, kot smo jo pričakovali. Odigrali smo vsaj 90% tako, kot smo se domenili. Na koncu nam je uspelo do zmage, ob koncu tekme smo se branili do zadnjih atomov moči in uspeli. Fantje so pustili srce na parketu,« pove selektor.
 • 15.12.2021 | Futsal U21
  Nocoj trening, v Francijo po rezultat
  Danes se bo zbrala futsal reprezentanca do 21 let, ki jutri potuje v Francijo, kjer bo v petek in soboto odigrali dve močni prijateljski tekmi. »Vsi igralci so potrdil svoj prihod, ni bilo odpovedi. To že nekaj pomeni. Fantje se zavedajo, kako pomembno je to, vsak bi rad bil poleg. Kaže tudi to, da so resni in da jih to zanima,« pred začetkom akcije razmišlja selektor Mile Simeunovič.
 • 03.12.2021 | Futsal U21
  Uvodoma proti Češki
  Pred futsal reprezentanco Slovenije U21 je še zadnja preizkušnja. Čez nekaj dni se odpravljajo na mednarodni futsal turnir (Denain, Francija) kjer bodo ob naši reprezentanci nastopale še reprezentance Francije, Češke in Slovaške.
 • 26.09.2021 | Futsal U21
  Igra boljša kot rezultat
  Futsal reprezentanca do 21 let je s porazom proti Franciji (2:6) sklenila nastop na turnirju v Novigradu. Gola za Slovenijo sta prispevala Tilen Gajser in Timotej Debeljak.
 • 25.09.2021 | Futsal U21
  Prepričljivo boljši od Slovaške
  Slovenska futsal reprezentanca do 21 let je v Novigradu prišla do prve zmage na svoji prvi prijateljski tekmi v tem ciklusu. Varovanci selektorja Mileta Simeunoviča so z navdahnjeno igro porazili vrstnike s Slovaške, 8:2 je bilo.
 • 10.09.2021 | Futsal U21
  Na priprave in tekmi tudi reprezentanca do 21 let
  Pred futsal reprezentanco Slovenije U21 je nova preizkušnja. Konec meseca septembra se bodo v Novigradu na Hrvaškem v prijateljskem srečanju pomerili z vrstniki Slovaške (25.09.2021) in Francije.(26.09.2021). Predhodno pa bo izbrana vrsta selektorja Mileta Simeunoviča opravila priprave.
 • 23.06.2021 | Futsal U21
  Tesen poraz proti Franciji
  Futsal reprezentanca do 21 let je s tekmo proti Franciji končala sezono. Po torkovi zmagi s 5:4 je danes zmaga pripadla gostom, ki so zmagali s 3:1. Edini gol za Slovenijo je dosegel Aljaž Ruis.

DELI NA