13.06.2024 | 1. SFL
Po seji Komisije za futsal

Komisija za futsal se je pretekli teden zbrala na svoji 6. redni seji in na dnevnem redu imela kar nekaj pomembnih točk in odločitev.

Dan slovenskega futsala

Tako so med drugim odločili, da bo Dan slovenskega futsala v Benediktu v soboto, 31.8. Domači klub KMN Benedikt, organizator dogodka, v letošnjem letu praznuje tudi 20 let delovanja.

Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.

Še najtežje delo jih je čakalo z odločitvijo o primernosti ŠD Voličina za tekme v futsal državnih prvenstvih. Po letih prelaganj, vse od leta 2011, pritožbah klubov o regularnosti in pogojih za igranje, so tokrat člani komisije za futsal sprejeli težko odločitev in se odločili, da dvorana zaradi svojih dimenzij ne ustreza pravilom futsal igre in je kot taka prenevarna za vse akterje, ki nastopajo v njej. Varnost pa je osnovni kriterij, kjer pa pri tekmovanju otrok in mladostnikov ne sme nižati kriterijev.

Pregledani sta bili tudi poročili vodji futsal tekmovanj in disciplinskega sodnika.

Sestanek s klubi

Prav tako je Odbor za nujne zadeve pri NZS sprejel spremenjene pogoje za nastop v 1. SFL in 2. SFL za sezono 2024/25. Vse v smislu ''pomoči'' klubom pri prijavi v futsal tekmovanja. Pri tem ne smemo pozabiti, da bodo ekipe, ki bodo imele celotno piramido mlajših selekcij nagrajene s strani NZS, tako kot je bilo to v preteklih sezonah.

:: Sprememba pogojev za nastop v 1. in 2. SFL od TL2425 dalje.pdf

Pravilnika NZS za futsal (8. člen), in sicer:
1. Ekipa, ki tekmuje v 1. SFL, mora v tekmovanju mladih obvezno nastopiti z vsaj dvema mladinskima
ekipama izmed U19/U17/U15/U13;
2. Ekipa, ki se uvrsti iz 2. SFL v 1. SFL, lahko prvo sezono nastopa z eno mladinsko ekipo, v morebitni drugi
sezoni v 1. SFL pa je obvezna tudi druga mladinska ekipa;
3. Ekipa, ki nastopa v 2. SFL mora v tekmovanju mladih obvezno nastopiti z vsaj eno mladinsko ekipo izmed
U19/U17/U15/U13;
4. Ekipa, ki prvič nastopi v futsal tekmovanjih (2. SFL) lahko prvo sezono nastopa brez mladinskih ekip, v
drugi sezoni nastopanja pa je obvezna vsaj ena mladinska ekipa.

Po seji je potekal tudi sestanek s futsal klubi, ki so se v velikem številu odzvali sestanku, kjer je bil opravljen pregled sezone 2023/2024, beseda je stekla o oddaji Futsal magazinu, medijski pojavnosti futsala, narejeni pa so bili plani za novo sezono.

Tekst: Nzs.si
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 05.07.2023 | 1. SFL
  V Slovenijo tudi nekdanji evropski klubski prvak
  Dobovec, slovenski državni prvak, bo konec oktobra gostil skupino 4 glavnega dela tekmovanja – v Slovenijo prihajajo portugalska Benfica (evropski klubski prvak iz leta 2010), romunski Club Sportiv United Galati in francoski Etoile Lavalloise.
 • 29.10.2022 | 1. SFL
  Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi
  Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).
 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
  Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
 • 23.02.2021 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
  Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
 • 18.02.2021 | 1. SFL
  Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
  Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
 • 15.02.2021 | 1. SFL
  Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
  V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
 • 05.11.2020 | 1. SFL
  Zelena luč tudi za 1. SFL
  Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
 • 12.10.2018 | 1. SFL
  Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
  Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
 • 27.12.2017 | 1. SFL
  Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
  Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
 • 22.12.2017 | 1. SFL
  Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
  Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.

DELI NA