03.03.2022 | WU17
Po zmagi še remi s Hrvaško

Dekliška kadetska reprezentanca je v Kopru sklenila priprave na skorajšnje nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so na drugi pripravljalni tekmi remizirale s Hrvaško (0:0), v torek pa so bile naše nogometašice boljše s 5:0.

Priprave na Obali je Slovenija dobro izkoristila, za nameček pa je na drugi tekmi selektorica namenila minutažo tudi igralkam, ki so dosedaj igrale manj.

»Danes smo preizkušali nove taktične rešitve, nekoliko spočili standardne igralke in dali priložnost v startu in v nadaljevanju nekaterim preostalim. Odigrali smo čvrsto in kakovostno tekmo. Priigranih priložnosti nismo najbolje izkoristili. Na tej tekmi so Hrvatice bile veliko bolj agresivne kot na prvem srečanju,« je po tekmi povedala selektorica Tina Kelenberger.

Pripravljalni tekmi:

Novigrad, 1.3.
Hrvaška – Slovenija
0:5 (0:2)
0:1 Kramžar (14.), 0:2 Osojnik (22.), 0:3 Kramžar (63.), 0:4 Osojnik (78.), 0:5 Kern (81.)

Slovenija: Vidrih, Šoštarić Karić, Poplašen, Dolinar, Balažic, Testen, Dasovič Ravnik, Vilčnik, Rakovec, Osojnik, Kramžar.

Koper, 3.3.
Slovenija – Hrvaška 0:0
(0:0)
Slovenija: Vidrih, Šoštarič Karić, Balažic, Dolinar, Testen, Dasovič Ravnik, Vilčnik, Rakovec, Osojnik, Podbevšek, Gerjol

Igrale so še: Kern, Kramžar, Poplašen, Madon

Slovenija DU17:
Tanja Hojnik (ND Primorje), Julija Poplašen (ND Primorje),  Zara Kramžar (ŽNK Ljubljana), Rubi Krmelj (ŽNK Krim), Nadin Ferk (ŽNK Olimpija), Zoja Kartuš (ŽNK Olimpija), Tara Knego (ŽNK Olimpija), Zala Lucija Balažic (ŽNK Pomurje Beltinci), Živa Rakovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Tia Šoštarič Karič (ŽNK Pomurje Beltinci), Noelle Vilčnik (ŽNK Pomurje Beltinci), Gala Dasovič Ravnik (ŽNK Radomlje), Lea Dolinar (ŽNK Radomlje), Ana Gerjol (ŽNK Radomlje), Katjuša Kern (ŽNK Radomlje), Maša Osojnik (ŽNK Radomlje), Jona Javorič (ŽNK Radomlje), Nuša Vidrih (ŽNK Radomlje), Nea Podbevšek (ŽNK Radomlje), Tinkara Testen (ŽNK Radomlje), Maja Madon (ŽNK Cerklje), Nika Bazjak (ŽNK Radomlje).

Kadetska reprezentanca se pripravlja na nadaljevanje evropske pomladi, ko reprezentanco konec marca (med 23.3. in 29.3.) čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Slovenija bo igrala v Ligi A. V skupini A5 bodo še Nemčija, Avstrija in Kosovo, ki je gostitelj kvalifikacijskega turnirja. Na evropsko prvenstvo, ki bo med 3. in 15. majem 2022 v Bosni in Hercegovini, se bo uvrstilo sedem zmagovalk kvalifikacijskih skupin, četrtouvrščene zasedbe se selijo v Ligo B.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.03.2024 | WU17
    Na zadnji tekmi kvalifikacij remi z Bolgarijo
    Bolgarija je s sedmimi točkami (toliko jih ima tudi Slovenija) zavoljo razlike v golih zasedla 1. mesto in direktno napredovala v Ligo A. Slovenija čaka razplet ostalih skupin z upanjem, da bo šla v Ligo A kot najboljša drugouvrščena reprezentanca.
  • 19.03.2024 | WU17
    Pripravljene na Bolgarijo
    „Igralke so pripravljene na zadnjo tekmo. Na prvih dveh tekmah so pokazale, da lahko igrajo zelo dober nogomet. To bo potrebno ponoviti tudi na tej tekmi in lahko se nadejamo želenega rezultata,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
  • 17.03.2024 | WU17
    Do druge zanesljive zmage
    Naša dekliška kadetska reprezentanca je na kvalifikacijah za EP 2024 oz. turnirju Lige B prišla do 2. zmage. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 4:0 premagale Azerbajdžan. Gole so dosegle Špela Gerbec (2), Zala Omerza in Ula Osolnik.
  • 17.03.2024 | WU17
    Kadetinje v pričakovanju tekme proti Azerbajdžanu
    „Tudi tokrat nas čaka nasprotnik, ki je lahko še kako nevaren, če mi ne bomo dobro izvajali naših idej in dogovorov. Pričakujemo, da bomo imeli več žogo v svoji posesti, pri čemer želimo biti tudi čim bolj nevarni za gol. Zelo pomembno pa bo tudi dosledno opravljati naloge v fazi obrambe,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
  • 14.03.2024 | WU17
    Prepričljiv uvod kadetinj proti Moldaviji
    Dekliška kadetska reprezentanca je s prepričljivo zmago začela nastop v Ligi B, kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 6:0 premagale Moldavijo.
  • 14.03.2024 | WU17
    Proti Moldaviji začenjajo lov na Ligo A
    „Ogledali smo si tekme nasprotnic, ki premorejo določeno kakovost in so lahko zelo nevarne. Naš cilj je prikazati dobro igro, z idejami, ki smo jih v igro vpeljevali v zadnjem obdobju. Če bo tako, bo tudi končni rezultat tak, kot si ga želimo,“ napove selektorica Anja Milenkovič.
  • 11.03.2024 | WU17
    V Bolgarijo po Ligo A
    Jutri se bo zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki potuje v Bolgarijo. Od četrtka, 14.3., naprej bodo varovanke selektorice Anje Milenkovič tekmovale na turnirju Lige B.
  • 16.02.2024 | WU17
    Kadetinje končale turnir v Srbiji
    Dekliška reprezentanca do 17 let je s tekmama proti Srbiji in Hrvaški sklenila priprave na skorajšnje kvalifikacije za EP 2024 oz. tekmovanje v Ligi B. Po sredinem porazu proti Srbiji so danes varovanke selektorice Anje Milenkovič klonile proti Hrvaški (0:3).
  • 14.02.2024 | WU17
    Kljub dobri igri poražene na prvi tekmi
    Dekliška reprezentanca do 17 let je odigrala uvodno tekmo na turnirju v Srbiji. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so z 0:2 klonile proti domačinkam.
  • 14.02.2024 | WU17
    Uvodoma proti Srbiji
    Prihodnji mesec pa bo reprezentanca do 17 let odpotovala v Bolgarijo, kjer jo čakajo kvalifikacije za EP 2024 oz. turnir Lige B. Naše nogometašice, žreb jim je namenil skupino 2, se bodo skušale vrniti v Ligo A.

DELI NA