03.07.2023 | 1. SŽNL
Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17

Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.

Pred začetkom žreba, vodila in opravila ga je Renata Podviz Čeferin, je bila na sporedu še podelitev nagrad za dosežke v pretekli tekmovalni sezoni 2022/23. Tako je Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) dobila priznanje najboljše strelke za 51 doseženih golov v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje. Njena klubska kolegica Zala Omerza je bila prva strelka (28 golov) v tekmovanju DU17. V fair play konkurenci članic so slavile Ajdovke, za njimi so se zvrstile ŽNK Mura Nona in ŽNK Cerklje.

Pri članicah devet ekip

V 32. sezoni SŽNL bo v ligi sodelovalo devet ekip. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona. Tekmovanje se začne 13. avgusta.

V prvem krogu štirje

Po začetku ligaškega tekmovanja se začela tudi 25. sezona pokalnega tekmovanja, v katerega se je letos prijavilo 10 ekip, tekmovanje pa bo potekalo v štirih krogih. V prvem bo sodelovala četverica, ki se bo borila za dve vozovnici za četrtfinale. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona.

14 ekip v DU17

V nedeljo, 27. avgusta, bo na sporedu 1. krog v kategoriji U17, kjer bo igralo 14 ekip, naslov prvakinj brani ekipa ŽNK Radomlje Medex.

SŽNL, 1. krog, 13.8.
ŽNK Krim – ŽNK Gažon
ŽNK Mura Nona – ŽNK Ljubljana
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Drava Ptuj
ŽNK Cerklje – ŽNK Radomlje Medex

Primorje Gaia Naturelle prost v 1. krogu

DU17, 1. krog, 27.8.
DNK Trbovlje – ŽNK Cerklje Ambrož team
ŽNK Goričko Stanjevci – ŽNK Gažon
ŽNK Krim – NŠ ŽNK Radlje
NK MB Tabor – ŽNK Radomlje Medex
ŽNK Žalec – ŽNK Mura Nona
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Mons Claudius Rogatec
ŽNK Aluminij – Primorje Gaia Naturelle

Ženski pokal NZS 23/24, 1. krog, 24.8.
ŽNK Radlje – ŽNK Gažon
ŽNK Krim – ŽNK Drava Ptuj

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 03.05.2024 | 1. SŽNL
  Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
 • 28.04.2024 | 1. SŽNL
  ŽNK Mura z zmago v Ljubljani do 11. naslova
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove in stare državne prvakinje v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do uspeha, 11. lovorike najboljših v državi, so prišle na gostovanju v Ljubljani, kjer so z 1:0 pred kamerami Nzs.si premagale domačinke ŽNK Ljubljano.
 • 16.09.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke ostale v Murski Soboti
  Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
 • 15.09.2023 | 1. SŽNL
  Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
  S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
 • 13.08.2023 | 1. SŽNL
  ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
  S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
 • 10.08.2023 | 1. SŽNL
  Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
  V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
 • 30.06.2023 | 1. SŽNL
  ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
  Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
 • 14.05.2023 | 1. SŽNL
  Muri naslov, Krim v 94. minuti
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
 • 03.05.2023 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.

DELI NA