01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
Pokalna lovorika ostaja v Obsotelju

Dobovec MB-Monting je osvojil tretji (zaporedni) naslov prvaka pokala Terme Olimia. Zasedba trenerja Kujtima Morine je bila v finalu s 4:0 pred 400 gledalci boljša od Oplasta. Stefan Popović (Siliko) in Sebastijan Drobne (KMN Sevnica) sta s petimi zadetki prva strelca pravkar minulega pokalnega tekmovanja.

Nagrade, pokale in priznanja so podeljevali mag. Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije, Peter Misja, župan občine Podčetrtek, Florjan Vasle, direktor podjetja Terme Olimia, ter Stanko Glažar, podpredsednik NZS. Finalno tekmo je spremljal tudi Martin Koželj, generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije.

Deveta za Puškarja

Dobovec se je tako po številu pokalnih lovorik izenačil z Oplastom in Puntarjem. Vratar Dobovca Damir Puškar pa je osvojil že deveto pokalno lovoriko – toliko jih ima tudi FC Litija, klub z največ pokalnimi naslovi v 25 sezonah futsal pokala NZS.

Vrabel, Bukovec, Čujec

Pred finalom je Komisija za mali nogomet pri NZS že dvanajstič podelil Zlato žogo (nagrado za najboljšega slovenskega igralca v letu 2019), petič pa je bila nagrajena tudi najboljša igralka v minulem koledarskem letu. Drugič se nagrajuje tudi najboljši igralec v kategoriji U21. V moški konkurenci je Zlato žogo prejel Kristjan Čujec, reprezentant in član aktualnega ter državnega prvaka Dobovca Pivovarne Kozel. V ženski konkurenci je šla nagrada v roke Tanji Vrabel, reprezentantki in igralki aktualnih državnih prvakinj KMN Slovenske Gorice. Priznanje za naj igralca v kategoriji U21 je prejel Jeremy Bukovec, ki igra v Italiji, zato je v njegovem imenu nagrado prevzela njegova družina. Nagrade je podelila sta podelila Stanko Glažar, podpredsednik NZS, ter Vlado Močnik,  član izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije in tehnični koordinator futsal reprezentanc.

Pokal Terme Olimia, finale, 1.3.
KMN Oplast Kobarid – Dobovec MB-Monting 0:4
 (0:1)
0:1 Matošević (4.), 0:2 Čujec (27.), 0:3 Čeh (35.), 0:4 Fetić (38.)

Videoposnetek finalne tekme:


Pokal Terme Olimia, polfinale, 29.2.
Siliko – KMN Oplast Kobarid 1:4
 (0:2)
0:1 Kusterle (4.), 0:2 Koren (19.), 0:3 Uršič (26.), 1:3 Popović (27.), 1:4 Čujec (37.)

KMN Sevnica – Dobovec MB-Monting 0:2 (0:0)
0:1 Turk (25.), 0:2 Puškar (38.)

Izkoristili napako Oplasta

Tekmo so boljše začeli igralci Dobovca MB-Monting, ki so terensko premoč kronali z zadetkom Vedrana Matoševića, ki je bil uspešen v 4. minuti. Hrvaški igralec je prejel žogo na desni strani, se otresel čuvaja in z rahlo dvignjenim strelom matiral kapetana Oplasta Nika Logarja. Sledil je še strel Alena Fetića, v 6. minuti pa je trener Oplasta Zoran Tesko segel po minuti odmora. Očitno je to dobro delo njegovim igralcem, ki so zaigrali bolj organizirano, v obrambi so postali čvrstejši in zbranejši, v napadu pa so namesto dolgih žog skušali s kombinatorno igro. Za nameček je Oplast stopil korak ali dva višje, kot je bilo to na začetku tekme.

Uvodnih 10 oz. 11 minut je zaznamovala precej nervozna ter čvrsta in moška igra z obeh strani. Zato ne preseneča, da je imel Dobovec po 10 minutah pet akumuliranih prekrškov, Oplast pa minuto kasneje. Do konca prvega polčasa se sodniški piščalki zavoljo akumuliranih prekrškov nista več oglasili.

Je pa bil v vrsti Oplasta zelo agilen reprezentant Žan Koren, ki je povzročal precej težav Damirju Puškarju, ki je dvakrat obranil strel Aljaža Kusterleta.

Podjeten začetek ekipe iz Kobarida

Na drugi strani se je razigral Denis Totoškovič, ki je vsaj trikrat izvrstno meril, Nik Logar ali pa obramba Oplasta sta bila na mestu. Tu velja omeniti tudi strel Kristjana Čujca, ki mu je veselje preprečil okvir vrat. Prav Čujec pa je s podajo lepo zaposlil Žigo Čeha, njegov strel pa je šel mimo gola Oplasta. Prvi polčas se je končal z minimalno prednostjo Dobovca – 0:1, na tribunah pa se je zbralo 380 gledalcev.

Drugi polčas so podjetneje začeli igralci Oplasta, ki so nanizali tri, štiri izvrstne strele, a je bil Puškar na mestu. Nalet trikratnih pokalnih prvakov je z mojstrovino, meril je z desnico, ukrotil prav njihov rojak Kristjan Čujec, ki je v 27. minuti zadel za 0:2.

Od 32. minute dalje so šli v vrsti trenerja Zorana Teska na vse ali nič. Tesko je v igro poslal vratarja igralca, v tej vlogi pa Nejc Kovačič. Do konca tekme je Dobovec zadel še dvakrat, trener Morina pa je v zadnjih treh minutah priložnost ponudil tudi igralcem, ki so dosedaj igrali manj.

V petek, 6. marca, se bo z 18. krogom sklenil redni del tekmovanja v 25. jubilejni sezoni 1. SFL. V petek, 13. marca, se z 21. krogom sklene tudi 2. SFL.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
  V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
  Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
  Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
  Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
 • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
  V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
 • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Petič na turnirju, želijo v finale
  V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
 • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po prvi finale v klubski zgodovini
  KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
 • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
  Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
 • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Znani udeleženci finalnega turnirja
  Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA