07.09.2023 | A
Pomembne informacije pred tekmo s Severno Irsko

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v četrtek, 7. septembra 2023, ob 20.45 v Stožicah pomerila s Severno Irsko. Ker bo na osrednjem slovenskem stadionu prisotno veliko število gledalcev, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

Vrata ŠRC Stožice se odprejo ob 18.45 oziroma dve uri pred uradnim začetkom tekme. V izogib gneči vse navijače med 17.30 in 20.00 vabimo v posebno navijaško cono na ploščadi pred tribuno C, kjer se bo odvijal spremljevalni program.

Vse obiskovalce ob tem naprošamo, da se na prizorišče odpravijo pravočasno (pred vhodom, ki je označen na vstopnici, bodite najkasneje ob 19:30 uri) in uporabijo enega izmed priporočenih parkirišč.

VSTOPNICE:

Za tekmo med Slovenijo in Severno Irsko so v prodaji še vstopnice 2. kategorije in BELI VIP vstopnice, medtem ko je 1. kategorija že dalj časa razprodana. Vsem ljubiteljem nogometa priporočamo, da ne odlašajo z nakupom, saj bo cena vstopnic na dan tekme podvojena.

Predprodaja (do vključno 6.9.2023):

 • 2. kategorija (20€ odrasli; 12€ dijaki, študentje in upokojenci; 7€ otroci do 14. leta starosti.)
 • BELI VIP (80€ odrasli; 40€ otroci do 14. leta starosti)

Prodajna mesta: Eventim.si, BS Petrol, uradni prodajalni 11TS NZS v Ljubljani.

Prodaja na dan tekme (7.9.2023):

 • 2. kategorija (40€ odrasli; 24€ dijaki, študentje in upokojenci; 14€ otroci do 14. leta starosti.)
 • BELI VIP (160€ odrasli; 80€ otroci do 14. leta starosti)

Prodajna mesta: Blagajna na stadionu Stožice, Eventim.si, BS Petrol, uradni prodajalni 11TS NZS v Ljubljani.

PARKIRANJE

Parkiranje v garažni hiši Stožice bo po zapolnitvi prostih kapacitet omogočeno le še obiskovalcem s posebnimi parkirnimi dovolilnicami. Obiskovalce naprošamo, da parkirate na okoliških parkiriščih v okolici stadiona Stožice (priporočamo parkirišče Hipodrom Stožice, ki bo na dan tekme vzpostavljeno prav za obiskovalce tekme).

Brezplačno parkirišča MOL (2 uri pred prireditvijo in 2 uro po prireditvi):

Hipodrom Stožice: 750 parkirnih mest
- Žale I, II, III, IV: 360 parkirnih mest
- Nove Žale: 300 parkirnih mest

Plačljiva parkirišča v bližini stadiona:

- Ekonomska fakulteta: 350 parkirnih mest
- FDV: 436 parkirnih mest
- Modri kvadrat: 396 parkirnih mest
- WTC: 750 parkirnih mest
- Dunajski kristali: 239 parkirnih mest

BREZPLAČEN AVTOBUSNI PREVOZ

Vstopnica za tekmo vam omogoča brezplačen prevoz z mestnim avtobusom LPP, 3 ure pred in 3 ure po zaključeni tekmi, v skladu z veljavnim voznim redom.

OPOZORILO PRED VDOROM NA IGRIŠČE

Vse gledalce opozarjamo, da je vstop na igrišče kadarkoli pred, med in po tekmi po pravilih Uefe in NZS prepovedan, varnostni organi na prizorišču pa bodo kršitelje ustrezno kaznovali. Še posebej to velja za mladoletne osebe, ki bodo v primeru vstopa na igrišče zadržane do prihoda staršev oziroma skrbnikov. Varnostni organi bodo prav tako zasegli zbirateljske predmete, pridobljene ob vdoru na igrišče.

OMEJITEV VNOSA PREDMETOV

Na štadion zaradi varnostnih razlogov, poleg nevarnih predmetov in tekočin, ne smete vnašati tudi:

- nahrbtnikov in večjih torb;
- dežnikov (tudi zložljivih);
- vžigalnikov;
- fotoaparatov z izmenljivimi objektivi in naprav za (pol)profesionalno snemanje.

Predmete, s katerimi ni dovoljeno vstopiti na stadion, lahko odložite v posebnem depoju pred vhodom na C tribuno.

Z zgornjimi navodili predvsem želimo doseči, da bi vaš večer na tekmi med Slovenijo in Severno Irsko minil v prijetnem in nepozabnem vzdušju, saj bomo le ob upoštevanju zgoraj napisanega lahko brezskrbno skupaj držali pesti za slovensko nogometno reprezentanco.

BREZGOTOVINSKO PLAČEVANJE

V sklopu tekme med Slovenijo in Severno Irsko bodo vse gostinske storitve znotraj stadiona na voljo izključno s plačilnimi karticami, saj brezgotovinsko plačevanje omogoča hitrejšo in natančnejšo obravnavo ter krajše čakalne vrste.

NAVIJAŠKA CONA

Nogometna zveza Slovenije vabi vse navijače, da se pred začetkom kvalifikacijske tekme Slovenija - Severna Irska ogrejejo v navijaški coni. Cona bo odprta od 17:30 do 20:00 in bo ponujala bogato paleto aktivnosti, namenjenih tako najmlajšim kot tudi starejšim obiskovalcem.

Raznolika ponudba športnih aktivnosti bo zagotovila, da vsak navijač najde nekaj zase. Na voljo bo več nagradnih iger, vključno s strelom na gol, ročnim nogometom in posebno nogometno areno, kjer boste lahko preverili svoje nogometne spretnosti. Tisti, ki ste vedno želeli vedeti več o poklicu nogometnega sodnika, boste imeli priložnost, da se pobliže seznanite z zahtevami in priložnostmi tega poklica. Radio 1 bo kot običajno vodil celotno dogajanje s svojim mobilnim studiem in oddajanjem programa v živo. Za tiste, ki želite obisk tekme popestriti z navijaškimi rekviziti, bo v navijaški coni na voljo tudi uradna trgovina NZS z vsemi potrebnimi navijaškimi artikli. Najmlajši obiskovalci in tisti, mladi po srcu, se bodo lahko zabavali z brezplačno poslikavo obraza, da bodo lahko s polnimi navijaškimi barvami podprli slovensko reprezentanco.

Tokrat bo še večji poudarek na kulinarični ponudbi, ki bo navijačem kasneje na voljo tudi znotraj stadiona. Od lokalnih dobrot do mednarodnih specialitet, vsak bo našel nekaj za svoj okus.

PODPORA Z ZASTAVAMI IN NAVIJAŠKIMI REKVIZITI

Glede na to, da bo stadion Stožice za tekmo med Slovenijo in Severno Irsko poln, vse navijače slovenske nogometne reprezentance pozivamo, da se za tekmo opremijo z reprezentančnimi (belimi) dresi, šali in zastavami (seveda brez palic), ter tako pokažete podporo fantom na igrišču. Skupaj bomo pripravili nepozaben spektakel in z glasnim navijanjem Sloveniji pomagali do novih točk.


Tekst: NZS
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 21.02.2024 | A
  Kek ostaja selektor do novembra 2025
  Nogometna zveza Slovenije oziroma predsednik Radenko Mijatović je danes s selektorjem Kekom uskladil dogovor, da bo Matjaž Kek vodil nogometno izbrano vrsto Slovenije še vsaj do konca kvalifikacij za Svetovno prvenstvo 2026.
 • 20.02.2024 | A
  Balkovec natančen s prostega strela, Gorenc Stankovič zadel v Konferenčni ligi
  V preteklih dneh so bili slovenski reprezentanti ponovno na delu v svojih klubih. Z zadetkom sta se tokrat izkazala Jure Balkovec in Jon Gorenc Stankovič.
 • 13.02.2024 | A
  Slovenski reprezentanti v dobri podajalski in strelski formi
  Minuli konec tedna so se v pogon vrnili reprezentanti, ki si kruh služijo doma v Sloveniji, na Poljskem in v Avstriji. S ključnimi podajami sta se izkazala Žan Karničnik in Timi Max Elšnik, ki se je vpisal tudi med strelce. Gol so dosegli tudi Benjamin Šeško, Benjamin Verbič in Žan Vipotnik.
 • 09.02.2024 | A
  Za uvod dvakrat doma, zaključek v Avstriji
  Po včerajšnjem žrebu skupin za Uefa liga narodov so postali znani termini vseh tekem. Slovenija bo ligo B v skupini 3 odprla 6. septembra ob 20.45 pred domačimi gledalci proti Avstriji.
 • 08.02.2024 | A
  Slovenija v Uefa ligi narodov z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom
  Evropska nogometna zveza Uefa je v Parizu izžrebala skupine za četrto izvedbo lige narodov. Slovenija bo igrala v skupini 3 lige B skupaj z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom. Tekmovanje se bo začelo septembra.
 • 06.02.2024 | A
  Šeško do devetega gola, sedem reprezentantov pričenja spomladanski del sezone
  Pretekli konec tedna se je z novim zadetkom v Bundesligi izkazal Benjamin Šeško, v prihajajočih dneh pa bodo znova na delu reprezentanti, ki so v zimskem času prestajali premor. Vračajo se tisti varovanci selektorja Keka, ki si kruh služijo na Poljskem, v Avstriji ter v Prvi ligi Telemach.
 • 01.02.2024 | A
  Pred Eurom z Armenci in Bolgari
  Slovenska nogometna reprezentanca je izbrala še junijska pripravljalna partnerja za tekme evropskega prvenstva 2024. Varovanci Matjaža Keka se bodo tik pred odhodom v Nemčijo pomerili z Armenci in Bolgari.
 • 25.01.2024 | A
  Euro 2024: Danes znani rezultati žreba
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes pričela z obveščanjem navijačev o rezultatih žreba za nakup vstopnic za Euro 2024.
 • 24.01.2024 | A
  Pred Portugalsko Kekovi izbranci še na Malto
  Slovenska reprezentanca se bo po uspešni reprezentančni akciji v ZDA ponovno zbrala marca, ko varovance Matjaža Keka čakajo nove preizkušnje. Pet dni pred tekmo s Portugalsko v Stožicah se bodo Slovenci odpravili v Valletto, kjer bodo odigrali drugo od petih pripravljalnih tekem pred evropskim prvenstvom.
 • 22.01.2024 | A
  Mlakar stopnjuje strelsko formo
  Minuli konec tedna so bili s svojimi klubi znova na delu člani slovenske A reprezentance. Kapetan slednje je s svojim Atleticom napredoval v naslednji krog pokalnega tekmovanja, Jan Mlakar pa se je znova vpisal med strelce pri Pisi.

DELI NA