09.05.2021 | 1. SŽNL
Pomurje ujelo Krko

Dva kroga pred koncem lige SŽNL je jasno, da so Pomurke državne prvakinje. Na današnjih treh tekmah do točk ŽNK Nona Pomurje, ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Radomlje. Prosta je bila ekipa ŽNK Cerklje. Na lestvici strelk sta izenačeni Nina Kajzba in Ana Milović, za petami jima je Kaja Korošec.

SŽNL, 19. krog, 9.5.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK MB Tabor 14:0 (10:0)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Krim RollJet 4:0 (4:0)
Ajdovščina – ŽNK Radomlje 0:9

Lestvica strelk po 19. krogu:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 32
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 32
Kaja Korošec (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 30
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 28
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 25

SŽNL, 20. krog, 16.5.
ŽNK MB Tabor – Ajdovščina (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Cerklje (17.00)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (17.00)

Ekipa ŽNK Nona Pomurje je z zmago proti ŽNK Maribor Tabor tudi matematično osvojila naslov državnih prvakinj. S 14:0 so to pot slavile varovanke trenerja Sandija Bauerja, s šestimi goli se je izkazala Kaja Korošec, ki se je zavihtela na 2. mesto na lestvici strelk. Mariborčanke, na tekmo so pripotovale brez rezervne igralke, so že v 16. minuti ostale z desetimi na terenu. Izključena je bila Zala Igerc, Ines Sok pa je po izključitvi izkoristila 11-metrovko za vodstvo Pomurk 5:0. Domačinke so v prvem polčasu dosegle 10 golov, v nadaljevanju še štiri.

Državne prvakinje (vključno s sezono 2020/2021):

ŽNK Krka: 8-krat
ŽNK Nona Pomurje Beltinci: 8
Ilirija: 4
ŽNK Olimpija Ljubljana: 2
ŽNK Pikapolonica Jarše: 2
ŽNK Škale Pande: 2
Tesar Ižakovci: 1
Krim: 1

ŽNK Olimpija Ljubljana je pred kamerami s 4:0 dobila mestni derbi. V 10. minuti je za vodstvo Olimpije poskrbela Ana Milović, v 23. je na 2:0 povišala Manja Rogan, na 3:0 Anja Žvokelj. Rezultat polčasa (in tudi tekme) je z 32. golom sezone postavila Ana Milović.

Iz Ajdovščine se z zmago in tremi točkami vračajo igralke ŽNK Radomlje. S petimi goli se je izkazala Zala Kuštrin, ki je svojo športno pot začela prav pri Ajdovkah.
„Čestitke puncam za novo zmago. Sploh v prvem polčasu so prikazale lep, kombinatoren in učinkovit nogomet. V drugem polčasu je tempo igre malce padel, kar pa je razumljivo, saj smo igrali v izredno vročem vremenu, hkrati pa je bila to že naša tretja tekma v tem tednu. Kljub temu so se punce trudile po najboljših močeh zato jih je treba pohvaliti. Prav tako smo neizmerno veseli tudi dejstva, da je v naši ekipi na tekmi z Ajdovščino debitirala nova igralka letnika 2005. Veseli smo, da ima klub prave temelje, na račun katerih bomo lahko še naprej v člansko ekipo vključevali igralke iz lastne mladinske šole. Čestitke tudi domači ekipi iz Ajdovščine, ki kaže neizmerno ljubezen do nogometa in se na vsaki tekmi maksimalno trudi. Ne glede na to, da se jim rezultatsko ne izide, je v njihovi igri opazna zagnanost, motivacija in strast do nogometa. Zato jim v imenu ŽNK Radomelj čestitam in izrekam podporo v želji, da še naprej ostanejo pozitivni in ne izgubijo vere v to, kar delajo,“ je po tekmi v Vipavski dolini povedal Aljaž Gornik, trener Radomljank.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 22.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurkam naslov, Olimpiji zmaga
  Za igralke ŽNK Nona Pomurje in ŽNK Olimpija Ljubljana je že konec ligaške sezone. V Gornji Radgoni sta ekipi opravili s tekmo 21. kroga, zmaga pa v Ljubljano, 0:2 je bilo. Gola sta dosegli Izabela Križaj in Barbara Kralj.
 • 21.05.2021 | 1. SŽNL
  Najprej sobota, potem bo čas za misel na torkov finale pokala
  Pred ekipami SŽNL je še zadnji krog, piko na i bodo v spletnem prenosu na Nzs.si postavile državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki v soboto, ob 11. uri, v Gornji Radgoni gostijo ŽNK Olimpijo Ljubljana. Tekma je prestižnega pomena.
 • 20.05.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamere po samozavest za pokalni finale
  Ta vikend se bo sklenilo državno prvenstvo v SŽNL, v torek, 25. maja, pa sledi še finale ženskega pokala. To bodo tudi dnevi, ko bomo na delu na dveh medsebojnih tekmah videli ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. V soboto, 22. maja, se bosta ob 11. uri pomerili v zadnjem krogu SŽNL, prenos pa na spletni strani Nzs.si.
 • 08.11.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in Gorenjke učinkovito
  Favorita, tako ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje, sta upravičila vlogo favorita in prišla do treh točk v 11. krogu SNŽL. Preložena je bila tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je bila prosta.
 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 23.08.2020 | 1. SŽNL
  Krimovke z osmico na vrh lige
  Končan je 3. krog SŽNL. Na vrh se je zavihtel ŽNK Krim RollJet, ki je bil doma boljši od Ajdovk. Do druge prvenstvene zmage je prišla Olimpija, do prve pa Radomlje. Proste so bile Pomurke, tekmovanje se s 4. krogom nadaljuje 30. avgusta.
 • 20.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi, prva za Maribor Tabor
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci ostaja na vrhu prvenstvene lestvice tudi po derbiju 2. kroga. Do prve zmage tudi Mariborčanke. Tekma v Radomljah se je končala z delitvijo točk.
 • 16.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje, Olimpija in Krim do prvih treh točk
  Na lestvici strelk vodi Nina Kajzba. Tekmovanje se nadaljuje že v četrtek, 20. avgusta, ko bo na sporedu tudi tekma ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 15.08.2020 | 1. SŽNL
  Začenja se 29. sezona SŽNL
  S tekmami v Ajdovščini, Ljubljani in Velesovu se jutri, v nedeljo, 16. avgusta, začenja 29. sezona SŽNL, v ligi bo sodelovalo sedem ekip. V minuli sezoni prvakinj zavoljo pandemije ni bilo, bo pa v ligi prvakinj Slovenijo zastopala ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 07.09.2019 | 1. SŽNL
  Praznik v Kopru: prenos tekme z Bonifike
  V ekipi Obala Koper so pripravljeni na nadaljevanje SŽNL, v nedeljo jih pred kamerami Nogometne zveze Slovenije čaka tekma proti Ajdovkam. Obračun se prične ob 11. uri.

DELI NA

0